Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zna li neko da objasni princip rada ove digitalne automatske klime

Započeo jojic011, 10.03.2016. - 17:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Apple

Kod mene tog smrada skoro da nema od kad sam stavio Manov filter sa aktivnim ugljem.

Byk

I ja stavio Filtronov. Ima manje ali se i dalje oseti.

Sent from my D6603 using Tapatalk

zokce

Trebalo bi da to detektuje toxicity senzor i prebaci na recirkulaciju. Kod mene nece iz nekog razloga, nikako da nadjem vremena da se pozabavim time. Klapna prebacuje manuelno, automatski nece.

Byk

Ja cenim da bi prebacio kada bi detektovao vecu kolicinu gasova (iz auspuha) :).

nuk

Bez obzira, taj deo detektovanih gasova ipak uđe dok se klapna zatvori :)
Zato po gradu samo zatvorena recirkukacija

Byk

Da ali onda krene da magli...

nuk

Espas prvi Renault na kome nemam problem sa maglenjem, ne znam kako su to rešili ali funkcioniše.
Inače sam praktikovao grejanje na stakla i odškrinut prozor pa baš kad zapne otvaram klapnu.

baki800

Kako to vozis sa zatvorenom klapnom kada se ona automatski otvori posle 20 min jer je tako podeseno.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

jojic011

Jel uobičajeno da se na automatskoj klimi nemože koristiti smer i dugme ka šoferci bez paljenja kompresora tj.kad pritisnem da duva u šoferku automatski se uključuje i kompresor dok za druge pravce to može da se reguliše nezavisno
Domaći Biljni Losion za Rast Kose
064-018-2202

https://sites.google.com/site/cupkolosionzakosu/

wcyber

Jbg, oce da maksimalno brzo odmagli soferku .. U principu, bolje ti je da se pali kompresor, jer ne valja da dugo ne radi (vise od mesec dana)

mire

Citat: jojic011 poslato 26.10.2016. - 15:39
Jel uobičajeno da se na automatskoj klimi nemože koristiti smer i dugme ka šoferci bez paljenja kompresora tj.kad pritisnem da duva u šoferku automatski se uključuje i kompresor dok za druge pravce to može da se reguliše nezavisno

Nije uobičajeno, ali jeste tako na nekim modelima. Međutim, ima neka fora... čini mi se sa brzinom ventilatora. Menjaj malo pa ćeš videti da li uvek uključuje klimu.

Law

Smeta mi što mi klima i dalje greje odn. blago duva prema šoverci iako je ventilator iskljucen. Kako to regulisati?

wcyber

Pomaze po ovom vremmenu da ti ne magli soferka .. pametna klima, sta ces  :lolc:

baki800

Citat: jojic011 poslato 26.10.2016. - 15:39Jel uobičajeno da se na automatskoj klimi nemože koristiti smer i dugme ka šoferci bez paljenja kompresora tj.kad pritisnem da duva u šoferku automatski se uključuje i kompresor dok za druge pravce to može da se reguliše nezavisno

Uobicajeno je.
Kada pritisnes dugme za odmaglivanje soferke automatski se palo klima i duva na max na soferku da bi je sto pre odmaglila, taj rezim nije ni predvidjen da koristis dugo, jednostavno ti zavrsi posao i predji na drugi rezim.

Citat: Law poslato 26.10.2016. - 16:21Smeta mi što mi klima i dalje greje odn. blago duva prema šoverci iako je ventilator iskljucen. Kako to regulisati?
Pa nije iskljucen, samo nema na displeju oznake.
Duvanje mozes uvek regulisati i na dugme za jacinu duvanja, ali cim hoces rucnu regulaciju gasi se automatski rezim, sto je i logicno.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

xrgrands

Pa namestis da duva prema soferci i iskljucis klimu na ac dugme. Jednostavno.