Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vibriranje papucica

Započeo rosta, 28.03.2016. - 10:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rosta

Imam jedan vrlo iritirajuci problem na Scenicu 2. Naime, sve tri papucice mi konstantno vibriraju, kao da imam masazu stopala. :) Menjao sam gornji desni i donji nosac motora, kugle, stabilizatore, gumice balans stangle i svaki put se ponadao da je to uzrok vibracijama, ali na zalost vibracije su ostale. Ima li neko ideju do cega to moze biti? Majstor kaze da je taj gornji desni nosac otisao iako sam ga zamenio pre 10 meseci, tako da Hutchinson izgleda nije bas nekog kvaliteta (bar ovaj sto nasi uvoze).

bojankov

Nakon zamjene, prije 10 mjeseci, jesu li ti vibracije prestale? Ako nisu onda ti vjerovatno nije problem u tom nosacu...osim ako je nov bio los.
Prvi renault u istoriji porodice :-)
Vidjecemo da li i poslednji...

rosta

Mislim da nisu prestale, mozda su bile neznatno manje. Bio sam danas kod drugog majstora, on misli da je sve ok, ali meni ta "masaza" stopala smeta. A i nervira me sto ne znam uzrok. :) Da se razumemo, pre dci-a sam vozio jtd, tako da sam navikao na dizelase, pa nije u tome stvar.

bojankov

A dobro...sa dobrog dizela si presao na ovog traktora :-)

rosta

Hahaha :D Izgleda da su ovih 5 konja vise neki divljaci sa rodea. :)

Stragi21

Pri ostrijem ubrzanju se cuju sitne vibracij,lupkanje i danas provalim da dolazi sa papucice za kvacilo. U normalnoj voznji se ne cuje nista, ni na leru. Kvacilo, menjac u redu. Probao da blago naslonim nogu i tad prestane. Jel se moze dotegnuti sajla ili otpustiti malo? Deluje mi nategnuto.

mire

Vidi da li možeš da podesiš graničnik kod same pedale, da je malo jače pritisne u otpuštenom položaju.

Stragi21

Pokusacu, mislim da ce to biti dovoljno. Pisem da l sam uspeo il' da ne ubrzavam ostro  :celb1:

Stragi21

Problem resen, granicnik pomerio minimalno

mire

To je to, super!

amelonix

Pozdrav evo sve jedan za drugim problemom :lolc: naime u voznji osjecam veoma sitne i nezgodne vibracije na podu vozaca i na papucici gasa iako znatno manje,ubrzanjem se vibracije povecaju a izbacicanjem iz brzine smanjuju iako su jos prisutne,ima vibracije i dok auto stoji na leru ali ipak manje,znaci toliko sitno vibrira kao struja da trese i posle izlaska iz vozila noge mi trnu,nosaci su pregledani a donji je zamjenjen prije 10dana,nemogu se sjetiti jeli prije zamjene bilo vibracij jer sam tek kupio auto,gume su nove tigar winter i radzen je balans,vibracija se znatno prenosi i na volan tokom voznje...Pomoc :titanic:

amelonix

bojankov

Pretpostavljam da ti je ili do kvacila/zamajca/poluosovine ili do nosaca motora...

Sent from my SM-G930F

amelonix

Kvacilo je extra dobro nema nikakvih vibraciaja zvukova ili trzaja pri kretanju,nema tresenja pri paljenju i gasenju,mjenjac kao puter upada u brzine,zamjenjen je donji nosac malo sumnjam da je do kvalitete ili mozda lezaj tocka,mozda poluosovina

Themp12

Meni se pojavilo vibriranje na pedali gasa i kocnici.Primetio sam da mi se to pojavilo posle popravke semeringa radilice,skidan je menjac itd.kvacilo je skoro novo.