Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poluosovina?

Započeo Megan-R, 27.09.2017. - 22:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ivanm

MeganeMK1

Nakon predjenih 18000km, ili ti nakon godinu i sedam meseci, pukne manzetna na novozamenjenoj, ranije pomenutoj poluosovini. Toliko o kvalitetu, inace marka je bila Magneti Marelli, placena 7000 din. plus 3000 din. ruke majstora.
E sad, na vreme je otkriveno da je manzetna prsla, pukom slucajnoscu, pregled trapa pred odlazak na more. Samo sto je bila naprsla, tek sto je krenulo ulje da curi, kao da si je nozem rasekao.
Kako poluosovina nije stradala, interesuje me gde mogu da zamenim manzetnu. Citao sam da nekom posebnom metodom navlace univerzalnu manzetnu.

Da li neko od vas zna ko to radi?

Gradovi koji mi odgovaraju su Negotin, Zajecar, Bor i Jagodina....

mire

Postoji alat za navlačenje manžetne. Ne znam ko radi...

Samo, plašim se da će ti zamenska manžetna trajati još dosta kraće nego ta koja je bila na poluosovini.

MeganeMK1

Sve ja to razumem... Ali sta da radim,  da opet menjam,  sada zdravu poluosovinu zbog manzetne!? I sto je najgore,  da je menjam na svake dve godine, malo nema logike?

zlatibor

Imam jako loše iskustvo sa zamenom manžetni na fabričkoj poluosovini (Dačija).Problem sam rešio kupovinom nove Cifam (Magneti Mareli) poluosovine.Problem je što se homo zglob ne skida sa poluosovine nego se menjaju obe manžetne.Ona do menjača (nova) je posle zamene stalno curela i to sam presekao kupovinom nove,kompletne,sa fabrički montiranim manžetnama.Za sada,posle 2,5 godine je sve ok.
Kada se ovo dešavalo,u prodaji nigde nije bilo provereno dobrih manžetni (SKF,recimo),već samo neke "no name" ili "nikad čuo".Dalje,zamena one do menjača je pipava,a sama manžetna vrlo složena,sa semeringom.
Pošto Reno i Dačija uglavnom imaju poluosovine sa fiksnim homo zglobom,moj savet je da se svakako stavi ona koja se navlači preko zgloba.Pa koliko traje,a ne vidim zašto ne bi trajala.Znam da ih je pravio Wurth.

MeganeMK1

Jos samo da nadjem nekog ko to radi u navedenim gradovima....
Inace i ja sam kupio Magneti Marelli i sastavila je ni dve godine... Radi se o vozacevoj poluosovini....

mire

Citat: MeganeMK1 poslato 15.08.2022. - 19:22
Sve ja to razumem... Ali sta da radim,  da opet menjam,  sada zdravu poluosovinu zbog manzetne!? I sto je najgore,  da je menjam na svake dve godine, malo nema logike?

Naravno da nema, šta više - besmisleno je. Problem je što je kvalitet manžetni bio katastrofalan i pre 10 godina, a mogu misliti kakve su sada. Pri tome, rad je komplikovaniji nego kad se menja cela poluosovina.

alexsasa

Citat: MeganeMK1 poslato 16.08.2022. - 10:05
Jos samo da nadjem nekog ko to radi u navedenim gradovima....
Inace i ja sam kupio Magneti Marelli i sastavila je ni dve godine... Radi se o vozacevoj poluosovini....
Mislim da u Jagodini imas reno servis. "Francuz" ili neso slicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MeganeMK1

Navucena manzetna, e sad sto rece administrator,  koliko ce i ona da traje pitanje je... vazno je da nije stradala poluosovina, na vreme sam video.
Cena sa rukama 4000 din.  U ovlascenom servisu cena bila 3400 din., ali predaleko.

petarcirjanic

Уграђивао сам универзалне манжетне-камока, спидер, прављене од полипропилена, навлаче се преко левка изузетно квалитетне можда боље од оригинала.

cika mili

Treba mi informacija vezano za poluosovine. Auto je Senik III 1.5 dci 2010., 78kw. Poluosovina (leva) za taj motor i onaj od 81kw nisu iste?

juventus89

Pozdrav, ukoliko ima neko ziv da prati temu. U pitanju je Reno Megane 2 1.6 16v. Zamenjene solje sa lagerom, opruge prednje, stabilizatori. Auto kada idem u rikverc na primer i namotam pun volan deluje kao da ispadne poluosovina na kratko jer tocak pocne da se voce po putu i da roze. Ovo je moja pretpostavka, moguce da je neki drugi problem. Ako je neko imao slican problem za savet.