Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

to sa cimanjem ima veze iskljucivo sa donjim nosacem motora.
inace, i kada je taj nosac potpuno ispravan, postoji pomeranje menjaca napred-nazad u tim opisanim situacijama. zato i jeste nepreporucljivo drzati ruku na menjacu.

menjanje ostalih nosaca nema smisla, samo ces baciti pare, nista neces dobiti, bar ne u ovom smislu  :nezna:

VladanM

Pa da to je meni rekao majstor, da je donji duzan da se rucica ne klati ali i kad sam je promenio apsolutno je sve isto kao sto je bilo...
Valjda Reno ima taj problem na svim modelima samo se kod Scenica vise ispoljava jer je rucica prilicno dugacka...
Ne znam sta da radim sa tim, ako neko nesto cuje da je provereno molim da me obaveste  :help:

tera

:nezna:...nisam primjetio da se kod mene mrda rucica mjenjaca .....to da je to nerjesiv problem na svim renoima nisam cuo  :ne:

markom

Meni je ista situcaija na cliu,pitao sam majstora,on kaze da nema potrebe da se menja,nosac,samo ako ti smeta sto se mrda u toku voznje.....

SlObOdNi

meni se bio raspao taj nosac, vibrirala je cela kabina, zanmenjen je i isto se desava sa tim cimanjem.
nesto kasnije sam zamenio i gornji, hidraulicni koji je bio dotrajao, i i dalje nije nestalo to cimanje.
dakle, mislim da treba da vozite i ne obracate paznju na to :ziveli:

VladanM

Ma da, nije da to mora da se menja ali nevriva, nekad kad mi se cima tako napred nazad da bas poludim...
Mada i pored menjanja tog donjeg nosaca je i dalje ista situacija, mora da ima jos nesto sto ga drzi fiksiranim ali sta je to?  :tup:

mikele.st

Znam da su neki modeli Renoa u zvono od rucice menjaca imali jedan feder koji je sluzio bas da umanji to pomeranje rucice, kao neka vrsta amortizera, pa bi vredilo to pogledati dal ga uopste ima i da li se mozda istegao, ako ga vec nema vredilo bi stavili neki malo jaci feder i mislim da bi resilo problem

SlObOdNi

meni je majstor rekao da je taj feder valjda pukao, to je video kada je menjao taj donji nosac...
i rekao mi da vozim tako, previse ima da se cimam dok to nadjem da zamenim :nezna:

mikele.st

Ma tesko ce i da nadjes original feder, mozes da probas u TTD u Juznom bulevaru, ako ne, onda gledati naci neki slican feder u nekoj gvozdjari samo da nije prejak jer ce onda tesko da se salta, vredi probati......

mtodic

Kada palim auto,on proizvodi jake vibracije,trese se ceo auto.
U toku voznje kada je na leru proizvodi isto vibracije ali dosta manje.
Da li je neko imao mozda slican problem?

Cherokee

Nosaci - karakteristicna boljka kod svakog Renoa. Pretrazi forum, pisalo se bas podosta!
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

mikele.st

U pitanju ti je gornji desni nosac motora, potonuo je i sad prenosi vibracije na celu sasiju, ono u voznji na 80-90 bruji ko lud ko da vozis 150 :)))

Zameni ga i bice sve ok, sad nisam siguran koliko je ,ali mislim da je od 7 - 10 000 din , ako nadjes uzmi Hutchinson, jer je on njegova fabricka ugradnja

mtodic

Koliko sam primetio,mislim da mi je stradala guma na donjem nosacu,posto motor mogu rukom da zaljuljam?

SYNYSA

imam isti problem, treba zamjeniti onaj gornji nosac lici na broj  "8"...

Filip

Donji nosac izgleda kao broj 8, nalazi se kod menjaca i iz nepoznatog razloga je uvijen na sredini, kad rikne manifestuje se tako sto rucica menjaca seta pri dodavanju gasa i moze se cuti lupanje, ali samo pri dodavanju gasa.
Bocni nisac motora, izgleda cetvrtasto, nalazi se ispod haube sa leve strane, napunjen je uljem. Redje crkava, a kad crkne manifestuje se tako sto se vibracije sa motora prenose na sasiju i pri prelasku preko neravnina se cuje zvuk kao da ima lufta u trapu...

Donji nosac je 1800 din a Gornji oko 8000... Za treci nosac su mi rekli da je vreme da prodam auto ako je on crkao, posto se to desilo jednom za 20 godina ...
Captur 1.3 tce 2025