Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Flyer1977

Imao sam isti slučaj, čak i kad sam kretao unazad, isto se čudno ponašao. Zamena tih guma rešio ceo problem...

dukaz

molim gospodu sa iskustvom da mi pojasne ovu pojavu?
u pitanju je megan 1 1600ccm 16v,kad dajem i oduzimam gas menjac mi se pomera 1-1.5 centi.(nezavisno da li je u brzini ili u mestu)
da nisu mozda nosaci motora u pitanju? :help:
hvala u napred.

SlObOdNi

nisu.
niko to nije uspeo da resi, a majstori kazu da je to projektovano da tako bude :nezna:

zaboravi na to i vozi :ziveli:

RS TEAM

Ček ček, šeta ručica ili sam menjač?
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

dukaz

Rucica.Izvinjavam se,pogresno sam se izrazio.

lima

Platio sam je 2.500 din. Da li je to mnogo?

Boki

Cija je,koji proizvodjac?Ja sam Sasic-ovu platio 1100 dinara skoro :nezna:
Nisu sale za umove male

chika.doctor

Ma mislim da je to normalno zbog samog pomeranja motora..
To se i meni dešava, ali to nije ništa opasno, jer kad se dodaje ili oduzima gas, motor se pomera, a on je povezan sa menjačem..
Ma samo gas do daske i uživaj.. :ok:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Exception®

Na starijim Renault-ima i Cliu II je to sasvim normalno.

ΕΛΛΑΣ

chika.doctor

Pa reče da je kod starijih Renaulta i Clia II sasvim normalno. A šta je sa ostalim modelima? Evo dukaz vozi Megana i njemu se to dešava..
A do koje godine ti misliš kad kažeš stariji Renault? :bat:  :gun: :laugh: :laugh:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Exception®

Ne Meganu nije uobičajeno. Kod starijih modela je menjač na sajle i zato šeta ručica dok su kasnije stavili poluge i time rešili to cimanje iste :ok:

ΕΛΛΑΣ

RS TEAM

Citat: Exception poslato 18.11.2010. - 21:42
Ne Meganu nije uobičajeno. Kod starijih modela je menjač na sajle i zato šeta ručica dok su kasnije stavili poluge i time rešili to cimanje iste :ok:

Misliš, obrnuto
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

dukaz

Citam sve ovo pa reko' da pojasnim,ne trese se rucica menjaca non stop u toku voznje,nego kad ubacim u brzinu i pustim kvacilo rucica se pomeri nekih 1,5 centimetara u nazad.
Automobil je znaci u pokretu,ponovo pritisnem kvacilo da bih presaltao u vecu brzinu rucica se mrdne u napred.
Svakim pritiskom na pedalu kvacila rucica ima taj hod od 1-1,5 centimetara,dok recimo u brzini u voznji nema apsolutno nikakvog hoda,mrdanja niti nekog nespecificnog zvuka.
Nadam se da sam sada preciznije objasnio pojavu.

min7

isto to mi je rekao i neki mehanicar,kaze da je na mome cliu menjac kao na starijim renoima,taj sa sajlama i zato postoji to blago setanje

dukaz

Citat: Exception poslato 18.11.2010. - 21:42
Ne Meganu nije uobičajeno. Kod starijih modela je menjač na sajle i zato šeta ručica dok su kasnije stavili poluge i time rešili to cimanje iste :ok:

Moj megan1 je 2001 phase2 1600ccm 16v. Da li je kod mog slucaj menjaca na sajlama ili kruta veza?
Molim nekoga ko to zna posto  ja nemam nikakvog iskustva sa renaultima.