Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

ako je sa zamenom, mozda i nije mnogo... za samo deo, mislim da jeste puno para.
ja sam "original renault deo" platio 1600 din, nisu mi naplatili ruke

Exception®

ΕΛΛΑΣ

lima

Zanima me da li je ovo donji nosac motora (koska)?

Firma je BIRTH

Hvala

Interceptor

Jeste donji nosac, samo ne znam tacno kakav tacno tvoj model nosi, posto je taj slican kao kod moje 19-ice. Inace BIRTH vazi za kvalitetnu firmu i nisi puno platio. Drugar za Clia I 1.9d, koji je imao problema, sa tim nosacem raznih proizvodjaca, na moj nagovor je platio cak 50 eura, ali PRAVI FRANCUSKI ORIGINAL i problemi nestali. A zamena i tog i njegovog traje plafon 15-minuta...

MarkoJ-Nis

Prilicno sam siguran da je na ovo pitanje odgovor vrlo prost.
Ispod automobila (odmah ispod ručice menjača) se nalazi držač poluge ručice menjača od GUME. Taj držač, tj guma je negde pukla i više ne fiksira ručicu menjača.
Njenom zamenom se sve rešava. :cancan:
I ja imam taj problem, video sam o čemu je reč, ali nemam vremena kada da vozim auto na zamenu.

lima

hvala
Majstor mi je rekao da ne moram to odmah, mogu i na prolece, al reko sto da cekam...

Ja furam Twingo 1.2 2002. godiste

Odusevljen sam sa autom :)

Exception®

Citat: RS TEAM poslato 18.11.2010. - 22:08
Misliš, obrnuto

Moguće... Više ni sam ne znam kojim redom su menjali prenos sa ručice na menjač :ok:

Citat: MarkoJ-Nis poslato 19.11.2010. - 16:37
Da li si proverio deo o kom sam pisao ?

Nisam, smatram da nije bilo potrebe da proveravam taj gumeni držač na dva nova Clia II koja smo ćale i ja uzeli iz salona a kojima se isto cimala ručica menjača. Motori 1.2 8V i 1.4 16V :bigl:

ΕΛΛΑΣ

VladanM

Ma nema tu popravke, ja sam se oko toga maltretirao par meseci, isao po raznim majstorima i svi kazu isto, da je to normalno i da tu nema spasa...
Ja sam cak menjao i te nosace motora i opet nista... Tako da ako te to nervira menjaj auto kao sto cu ja prvom prilikom da uradim jer je Renault sr.... od auta...

Interceptor

Ja se izvinjavam, ali moram da 'uletim u raspravu' ;) Imao sam do skoro clia I 1.8 16v i naravno sada imam 19icu 16v, oboje su '91 godiste i kod njih je kruta veza(iako neko rece kod starijih modela) i isto je tresla rucica kod Clia, iako su bili zamenjeni svi nosaci. Sto ce reci, da ako nije sam nosac, onda je vrlo moguce da je salt kebl, vremenom dobio lufta i da zbog toga 'odradi', sto nije nista znacajno, samo sto zna da iritira, ako znate da vam je sve ok, a on 'klacne'. I ti mehanicari sto kazu, to je kao njihova boljka, ne moze to da se sredi, iako je menjan(i) nosac(i), a da pritom nije ni probao. Ako je mogao kao nov da funkcionise, sa naravno novim nosacima, onda mora i polovan, ako mu zamenis par stvari, a ne samo nosac i kazes kako to mora tako?!!?!?! Mozda mu je spala i ona opruga sto drzi, rucicu da ne seta...Najlakse je reci, to je tako...

sagittarius82

a da li ste se pitali da je to tako fabricki uradjeno da motor ne bi pokidao sve??? videli ste nosac motora do menjaca ima gumu jbg tako je odradjeno udjite u svaki renoov auto i videce te da je kod svakog maltene isto trza.. da ne trza pokidao bi vam menjac ocas posla i posle bi se ebavali samo tako :))) RENO - mislite o tome :))

sagittarius82

sedi  i vidi jbg ja kazem  u mnogim francuskim vozilima :))) jedan probao pa se usrao kad tako moram da kazem :))

Scenic02

Zanima me da li je neko imao sledeće iskustvo: Brujanje motora (kao da se prenose neke vibracije) kod prednje desne strane. Kada zaletim auto i izbacim iz brzine to brujanje nestane, ali čim dodam gas (malo više) ono se opet pojavi i pri većim brzinama više se čuje (jači je intezitet zvuka)? Mislim da je vezano za rad motora, ali ne znam šta je.

Hvala unapred!

Pozz :-)
Scenic02 :-)

Trumpet

Drzac motora moras da zamenis. Tako se i meni culo na Meganu, zamenio sam drzac pre par dana i sve je ok nema nikakvih vibracija i radi kao benzinac.. :hura:

Scenic02

Upravo je to i bio problem, zamijenio sam oba držača i sada radi kao signgerica.

Pozz  :)
Scenic02 :-)

Baracuda™

meni je to pocelo juce da se cuje, nesto kao turbina da radi samo dosta glasnije. :??: Cuje se u ne odredjenim intezitetima.. tj nekada se cuje, nekada ne..  :wtf: da li je moguce da su drzaci motora? i kolika im je (ako neko mozda zna) CENA za clio II 2002. 1.5dCi?  :Count_Sheep:
Pakleni Limun :zloca: