Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bane.lukic

Citat: Baracuda™ poslato 18.12.2010. - 13:34
meni je to pocelo juce da se cuje, nesto kao turbina da radi samo dosta glasnije. :??: Cuje se u ne odredjenim intezitetima.. tj nekada se cuje, nekada ne..

Po tvom opisu pre liči da je vrisnuo ležaj točka.
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

Baracuda™

pa nemoze lezaj da se cuje i na leru kada dodajem gas...  :wink:
Pakleni Limun :zloca:

JVC

Vjerovatno se i kod tebe nosac motora...Inace, clio ima 3 komada, jedan je dolje kod mjenjaca, taj je jeftin, ne znam kod vas, al kod nas u zg je oko 150kn, drugi je gornji desni (kad gledas iz kabine, naprijed-desno), ja sam tog mjenjo neki dan i kostao je 240kn najjeftiniji, a za trecu ne znam. Eto, ak je kaj pomoglo...probaj i preracunat cijene, tak je sigurno i kad vas negdje.

Scenic02

Oba držača motora za Scenic-a 1 su bila oko 70 eura sa rukama, ali ne u ovlašćenom servisu, ovi su bili neki španski (gornji je oko 40 eura). Inače originalan francuski, samo gornji, košta oko 80 eura.

Pozdrav
:)
Scenic02 :-)

coveceee

drugari, da ne otvaram novu temu jer se zadrzavam svojim pitanjem na menjacu,
1.I kod mene na meganu ima tog pomeranja menjaca, kad sam ga kupovao septembra to me malo plasilo ali sam resio da rizikujem i evo posle do sada predjenih par hiljada km sve je ok i kontam da mu to i ne smeta bas nesto, jedino sto nervira ako se obraca paznja na tu manu ili kvar, neznam kako da ga nazovem.
2.Ono sto me trenutno brine je neki zvuk iz menjaca, najblize sto bi mogao to da opisem je da se cuje pri startu kao dizelas, neki od novijih varijanta, dakle i u toku voznje ostaje taj zvuk a ukapirao sam da je nesto oko menjaca time sto u voznji nagazim kvacilo i dajem gas a auto se ne cuje pa kad opet ubacim i pustim kvacilo zvuk se vrati, ima dovoljno ulja u sebi, kvacilo odvaja na samom vrhu, nisam video da moze da se steluje, i moja neka logika mi kaze da je tu u pitanju nesto oko kvacila, korpa ili nesto tako jer se zvuk javlja u svim brzinama i posto svi vi imate vise iskustva od mene sa ovim vozilima mozda bi neko mogao da mi malo pomogne oko ovoga posto dosta koristim auto i jedino me plasi da ne stane negde...

vanjo

na mom meganu 2007 god je isti slucaj(sa pomeranjem) ...

Interceptor

Mozda je druk lager u pitanju...Ako ti odvaja pri samom vrhu, znaci da se lamela istrosila, sto ce reci, da je ceo set verovatno za menjanje, pa je pocelo sa manifestovanjem druk lagera, mada ne mora da znaci, jer su te sajle samostelujuce. Posto nisam toliko upucen da li i taj benzinac ima plivajuci zamajac, a nadam se da nema, da ti ne stajem na muku...

coveceee

to vec ne bih znao da ti kazem, sto se zamajca tice, da neznas slucajno kako bi to mogao da proverim bez da rasturam bilo sta?

Sve u svemu citamo se za par dana kad prodju praznici, nadam se da ste se svi sa foruma lepo proveli sinoc i svima zelim srecnu novu godinu i sve najlepse!  :pije:

Interceptor

Pa jbg, trebao bi da ti se cuje, kad je izbacen iz brzine tj kad ti je kvacilo slobodno i kad stisnes on gotovo prestane ili kad polako pritiskas kvacilo, pa on pod pritiskom pocinje da se cuje malo jace, ali kazem ti, cim ga pritisnes on ga utisa. Ako je to, svaki dobar mehanicar ce to utvrditi, bez skidanja menjaca. Mada opet sam procitao tvoj prvi post, vrlo je moguce da su ti otisli neki od  lezajeva menjaca. Ne znam kol'ko ti je presao auto...

BlackZero

Drzac motora, onaj sredji pored menjaca... na dodavanje i ozuzimanje gasa menjac ide napred nazad, podrhtava ako je stepen prenosa visok a mali broj obrtaja... Rucica se pomera i do cak 1cm i vise, napred nazad.

NebojsaK

Na mojoj Laguni se to trzanje rucice mjenjaca pocelo desavati prije nekih mjesec dana.
Otisao sam kod majstora i on mi je rekao da je to do tog nekog nosaca ispod mjenjaca i da ne diram nista jer kaze da je taj hod zanemarljiv a da je imao priliku da vidi Renaulte kod kojih mjenjac ima hod 5 i vise cm  :doh:
Nego,od kako sam kupio Lagunu,primjetio sam da mi rucica mjenjaca ima par mm lufta kad je mjenjac u leru pa me interesuje moze li se to kako dotegnuti odnosno srediti?

Interceptor

Mozda je dobio lufta u saltkeblu ili da ti opruga koja drzi rucicu, bas zbog toga, izgubila cvrstinu...

NebojsaK

Gdje se nalazi ta saltkebla ili kako vec?

Interceptor

Da ti slikovito objasnim, to ti se nalazi ispod kozne presvlake rucice menjaca ili gumene, od kog je vec materijala sama presvlaka...

b

Pozdrav svima,
u vezi tog saltkebla, je li neko skidao to i poravio luft na ručici menjača. Isti problem imam ja na meganu II