Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

reemark78

Ja sam se pogubio sa tim cenama, ne znam ni za koje su vozilo?

Čudno mi je da je tako jeftin gornji desni nosač, ja sam ga platio preko 100eur za Lagunu 3 2.0 dCi. Ili misliš na kosku?

A ako ti je "bomba" onaj glavni gornji desni - hidraulični nosač, onda nešto nije u redu sa cenom tog Hutcinson-a, samo 45 eur?

SasaLaguna95

Laguna 2 1.8 16v 2001god
Zar koska nije onaj donji od mjenjaca?

Ma uzeću ja sta ima OEM kod poljaka i ostalo Hutchinson a kako bude
My car = My rules !

reemark78

Ahaaa benzinjara, ok, pa tu je sve drugačije, i jeftinije

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

SasaLaguna95

Pa da
I realno ni ne osjeti se toliko da su otišli nosači, al se vidi kad se podigne hauba i ubaci u brzinu pa pomjera auto naprijed nazad, motor radi kao ljuljaška
A isto u vožnji u bilo kojoj brzini kad dam gas ili pustim ručica menjača se pomjeri gore dolje

Kod poljaka ima OEM nosač menjača i bomba, a ovaj gore desni cu uzeti Hutchinson i onaj na menjaču, pako bude
My car = My rules !

SasaLaguna95

Sta uzeti od nosača
Febi ili Swag
Hutchinson nema jbg, a OEM od poljaka ne da mi se čekati si  nemaju sve na stanju
Donji od menjača I gornji desni Febi mogu uzeti za 50e
My car = My rules !

Ivan037

Propao mi donji nosac motora, tzv. "koska".
Kapalo ulje po njemu i razgradilo gumu. Kapanje je resio prethodni vlasnik ali nije zamenio nosac pa je kod mene ispustio dusu.

E sad.
Isao sam u 5-6 radnje i u dve mi rekli da ide neki "upredeni" nosac a u ostalim kao sa donje slike.
Trazio sam po netu i nigde se ne spominje taj upredeni za L2.
Samo za L3 ali opet to je internet.

Kad sam menjao ulje cini mi se da je ovakav kao sa slike ali to je bilo pre godinu dana.

Jel zna neko koji je u pitanju?
"Upredeni" ili "koska".

frenchkey

Podvuci se pod auto i slikaj mobitelom. Ustedit ces vrijeme i probleme nagađajuci

Bistro

Ovakav kao na slici ide  :ok:

E sad kad sam ja kupio prvi put  ovu kosku, stara je bila ovakva

ali u svakoj radnji po broju sasije pojavljivao se samo takav kao na tvojoj slici pa sam ugradio njega

Inace zamena je vrlo laka i jednostavna samo 2 srafa

SasaLaguna95

@ivan37
Ja mijenjao prošle sedmice gornji i donji taj od mjenjaca i takav ide, samo nisam zadovoljan jer nije OEM niti Hutchinson koji sam tražio, al boli me briga imam 1.god garanciju kad mi se prohtje odem ulozim reklamaciju i dobijem drugi nov
My car = My rules !

Ivan037

Citat: frenchkey poslato 20.12.2021. - 18:06
Podvuci se pod auto i slikaj mobitelom. Ustedit ces vrijeme i probleme nagađajuci

Bi ja ali ima sus pleh pa je nedostupan za slikanje.

Ovaj
Citat: Bistro poslato 20.12.2021. - 18:41
Ovakav kao na slici ide  :ok:
E sad kad sam ja kupio prvi put  ovu kosku, stara je bila ovakva

ali u svakoj radnji po broju sasije pojavljivao se samo takav kao na tvojoj slici pa sam ugradio njega
Inace zamena je vrlo laka i jednostavna samo 2 srafa

I meni je u secanju da je takav. Moja je greska sto ga nisam slikao.
Znam da je na dva srafa. Iskoristicu priliku posto menjam ulje da zamenim i njega.

Citat: SasaLaguna95 poslato 20.12.2021. - 20:27
@ivan37
Ja mijenjao prošle sedmice gornji i donji taj od mjenjaca i takav ide, samo nisam zadovoljan jer nije OEM niti Hutchinson koji sam tražio, al boli me briga imam 1.god garanciju kad mi se prohtje odem ulozim reklamaciju i dobijem drugi nov

Nisam se raspitivao kog su proizvodjaca. Cena im se krece od 1700 do 3400 dinara.
Sve je to macka u dzaku.
Niko ne garantuje da ce skuplji biti bolji i da li time placas samo ime ili i kvalitet.

Na prethodnom autu sam menjao nosac menjaca. Kupio Lemforder.
Auto je bio stariji i benzinac. Kad sam ga palio i gasio tresao se kao da ima pokvareni plivajuci iako je nosac bio "u kvalitetu".
Tako je bilo 3-4 meseca dok nije "omeksao".
Posle nikakvih problema.

Vladan97

Ljudi trebam pomoć. Nosač mi je otišao na motoru kao sa slike to jest silen blok kako mi majstor reče. Međutim kada je kupljen po broju šasije ne odgovara, samo propadne, par milimetara je uži(slika br. 2). Obišao više prodavnica za auto dijelove i ništa. Na jednom mi mjestu rekli da se to kupuje komplet (slika 3), trebalo bi tako da izgleda. Navodno pošto je facelift. Ali opet nema za kupiti. Ne znam šta da radim i kako da nađem to, preko VINa ne može. U pitanju je laguna 2 ph2 2005 god. 88kw 1.9 dci

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Volim Renault!

teodor var

Pozdrav
Reno scenic 2 1,5dci 63 kw primjetio sam kod gašenja auta da se cjeli auto zatrese i još jedna stvar u vožnji kad naglo putim gas nešto udari ista stvar je i kad dodam gas čuje se blagi udarac...dali su u pitanju nosači motora i još jedno pitanje kakav je zamajac u ovom motoru .....molim pomoć
gaba gaba hey

Vladan97

Da se vratim na moj post gore. Da li ovaj selen blok treba da "propadne" kao ovaj na snimku? Ne mogu naći drugi nosač nego samo taj. Možda tako i treba a majstor se ne razumije baš najbolje. Pomažite
https://youtu.be/Z9Jh2h0Li98

Volim Renault!

Byk

Ja sam imao lagunu ph1 i ph2. Nosači nisu isti. Na ph2, nosač ima plastični prsten i za njega (tada) nije bio rezervni deo da se ubaci, taj gumeni deo.

Vladan97

Citat: Byk poslato 04.05.2022. - 20:17
Ja sam imao lagunu ph1 i ph2. Nosači nisu isti. Na ph2, nosač ima plastični prsten i za njega (tada) nije bio rezervni deo da se ubaci, taj gumeni deo.
Ja sam obišao možda i desetak prodavnica nisam mogao naći. Samo ovaj na snimku što je. Hoćeš da kažeš da nisi mogao naći ovu gumu? Jesi li mijenjao komplet ovo kućište aluminijumsko ili kako si riješio?

Volim Renault!