Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

RS TEAM

Citat: jovan1978 poslato 07.03.2011. - 23:30
pozz drugari,interesuje me koji nosac motora da uzmem,hutchinson ili sasik???i naravno koje da gledam da izbegnem,u pitanju je gornji desni nosac na scenicu 2 ,04,1.5 dci....pozz
Hutchinson, mnogo je bolji od Sasica
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Cherokee

Da dignem malo temu iz mrtvih...

Prosle godine sam menjao gornji levi nosac motora, stavio sam SASIC, platio lepih 50 eura.... I vrisnuo je nakon nepunih godinu dana  :evil:

Neka preporuka sta da ganjam za 1.6 16v automatik? Vidim da se spominje Hutchinson, ima li jos neka preporuka?  :nezna:

I pitanje - da li su ti gornji levi nosaci motora punjeni uljem i za benzinski i za dizel motor?
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

NebojsaK

Che druze,ne znam na koji mislis,ako mislis na onaj nosac sa aluminijumom,to je obican nosac a onaj sto se nalazi takoreci u kosu je hidraulicni.Rece mi danas covjek koji je ovdje kod mene u gradu skoro otvorio prodavnicu autodijelova iskljucivo za francuska auta da POSTOJI taj zamjenski selen sto je u sklopu tog aluminijumskog nosaca i da je njegova uloga da ublazi vibracije u kabini a cijenu ce mi reci za dan-dva i svakako ce mi naruciti isti  :cancan:

Cherokee

O ovom nosacu pricam, crvenim uokviren  :lopta:

makikv

Taj nosac za moj megane je 6.500 rsd, pre tri dana sam menjao sva tri nosaca

Cherokee

A od kog proizvodjaca si stavljao?

makikv

Dva su valjda Hutchinson, treci ne znam. Jer kad su stigli nosaci u servis samo je jedan odgovarao, pa je tu bilo natezanje i jurnjave po gradu da se nadju ostala dva, a ja zurio na put. Mislim da je i sasic ok, ali je Hutchinson sigurna kupovina.

Solunski Ranger

Kupljen donji nosac motora,kostao je 35e
Mi šoferi barabe smo teške,koje neda mora ići peške
Deca na zadnjem sedištu uzrokuju incidente. Incidenti na zadnjem sedištu uzrokuju decu

kilija06

Cao svima na forumu.Pre neki dan sam zamenio drzac motora donji ali je kvalitet katastrofa,mislim da bi bolje drzalo da sam vezao kanap umesto njega ali aj sad,e sad stari drzac sam uzeo jel je majstor rekao da ima majstora koji zatope gumu unutra i da bude kao nov,pa me interesuje da li znate nekoga ko radi te stvari.Hvala

edit: preciziran naslov teme

nuk

ne razumem jednu stvar,
odokativno ces tesko odrediti kvalitet gume na tom nosacu, eventualno bi video razliku izmedju razlicitih proizvodjaca istog

ako se radio o clio 2 i cuvenoj "piskoti" (kako majstori imaju obicaj da zovu taj nosac) koja u originalu kosta oko 15- 20 eur, suludo je razmisljati o nekom krpljenju ovog tipa koji si ti naveo :nezna:

licno sam menjao taj nosac na bivsem kliju cim sam ga kupio, trajao je preko 50kkm koliko sam vozio taj auto

kilija06

Ma kupio sam ja taj nosac i zamenio,platio sam ga 1450din ali nije original mala privreda je,pa sam mislio ako je to izlivanje nesto dzabaka da odradim to.

Milan.S.90

za to izlivanje sam cuo da rade negde u borci, probacu da se saznam gde tacno...cuo sam u par servisa da savetuju to cisto da bi se ustedelo na radu a i samom nosacu....meni rekose nosac motora u savi kosta skoro 16.000 bez zamene :s

nuk

najskupli ge gornji, hidraulicni i kosta oko 70ak eur :yes:

Milan.S.90

pa jel moze on da se reparira?

nuk

pa verovatno da samo taj i moze mada nisam cuo da je to neko radio :nezna: