Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

:too: Tu je negde cena. :)

Bilo bi lepo kada bi se u BG-u pronasla firma od koje bi mogli da kupimo te kvalitetne nosace... Ustvari o onome sto smo ranije pominjali, da se kupi takav nosac bez renoovog pecata. Naravno ako je cena ista, a i kvalitet.

mali_veseljak

Ja nisam siguran da je ovaj sa renoovim pecatom...mada su rekli da jeste i uradjeno je u servisu ovlastenom. Necu ni da se zamaram sa time...bitno je da fercera:)

edy

Stari narod je govorio da te nek stvari uvijek zadese kada ih najmanje ocekujes i kada nikako nisu pozeljne,krenuo ja na posao jutros malo kasnio i po gasu opalim ,kad ispod haube se zacu tup udarac ,stanem i pogledam kad vidim nosac motora koji veze mjenjac i vezni lim guma pukla i mjenjac leta gore dole,prisiljen da nesto izmajmunisem posto novcana situacija ne dozvoljava kupovinu novog nosaca sam smislio privremeno rjesenje dok ne bude love da se kupi novi nosac.

sl.1

na slici jedan je prikazan nosac motora u defektu

sl.2

vratio sam nosac na njegovo mjesto i izbusio rupu kroz cijeli nosac motora i ubacio saraf sa maticom (debljine 8mm) i sve stegnuo

sl.3

ovako to izgleda napravljeno (skrpljeno) ,moze posluzit dok ne bude neke love da se kupi drugi nosac,uglavnom ga vozim po gradu lagano tako da bi trebalo da izdrzi

Rins

Ako nosac motora menjate samo zbog vibracija onda razmislite o tome da ga malo izbrusite i resicete problem za jedan ogranicen vremenski period... meni su to uradili u servisu i za to zadovoljstvo uzeli 2000 din ali realno to je posao od 10 minuta i svako ko se iole razume moze sam da ga odradi ali ja sam ipak duduk....

U pitanju je bio gornji desni nosac-gumeni, koji u originalu kosta 13000din a u paraleli oko 8000 din...

Ilic-PA

ja moram da menjam, menjac se trese kad dam ili pustim jace gas... tako ga vozim vec 8000km
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

mcfilip

Ja sam bio u Masteru (NS) i pokusao da objasnim majstoru (brko neki) da mi se menjac trese, medjutim on mi je rekao: "Nije to nista".
Posto smatram da nije namenski napravljeno da se menjac trese, nisam ga ni shvatio ozbiljno, ali nisam imao zivaca i vremena da se objasnjavam sa njim, pa se menjac trese i dalje.

Na osnovu prethodnih postova zakljucio sam da imam iste simptome kao i neki ovde koji su menjali nosac, ali sada ne znam gde u NSu da odem da proverim i sredim to...

:OT: Inace, tog istog majstora sam jednom prilikom jedva ubedio da mi nesto lupa u prednjem trapu, ali o tome na drugoj temi.
Keep it simple!

ivankahn

Citat: deki poslato 18.05.2008. - 20:57
Imam jedan problem. Povremeno, ne uvek, osećam vibracije u autu (uglavnom na leru) koje su nekad jače a nekad slabije, nekad trese samo volan a nekad i volan i tabla. Problem verovatno leži u nosačima motora koji bi trebalo da se zamene. E sad pošto me čeka redovni servis a i brava 5-ih vrata mi je crkla i naručio sam novu, para više nema. Zato me interesuje koliko je štetno voziti tako? Meni to malo vibracija koje se ponekad jave na leru dok stojim na semaforu ili sl. u principu nesmeta. U vožnji se ne javljaju bar ne još uvek.

ja sam imao isti takav problem problem ( osecao sam malo vibracija na volanu) problem je bio gornji -elasticni nosac motora

Driver023

E dakle kada dam kontakt na tabli se naravno popale sve lampice, i onda se ugase sve osim one sto oznacava servo volan, i svetli tako dok ne ukljucim auto. Da li mu to nesto znaci ili je to zato sto nije ukljucen servo, a cini mi se da mi teze ide volan na cliju nego na scenicu i to bas osetna razlika, pa se pitam da li je problem ili je to normalno?  :??:
A drugo, od kad imam clija cini mi se da se sada dosta jace cuje motor, i kada drzim konstantnu brzinu imam nekako osecaja da mi cima menjac unared ti da se malo kao trese, da li je mozda to do nosaca motora kod menjaca ili mozda preterano brinem...  :nezna:

Marre

To za servo tako i treba da bude tako da nema brige. To što ti se ručica menjača trese nije do nosača vec do slobodnog hoda one šipke koja ide u menjač. Ja sam menjao taj nosač pre 300km (1300din.) i sve je ostalo isto ali kad sam u kanal i rukom promrdao tu šipku sve mi je bilo jasno.
More speed...less brain... ;)

RS TEAM

Citat: Driver023 poslato 20.12.2009. - 16:39
E dakle kada dam kontakt na tabli se naravno popale sve lampice, i onda se ugase sve osim one sto oznacava servo volan, i svetli tako dok ne ukljucim auto. Da li mu to nesto znaci ili je to zato sto nije ukljucen servo, a cini mi se da mi teze ide volan na cliju nego na scenicu i to bas osetna razlika, pa se pitam da li je problem ili je to normalno?  :??:
A drugo, od kad imam clija cini mi se da se sada dosta jace cuje motor, i kada drzim konstantnu brzinu imam nekako osecaja da mi cima menjac unared ti da se malo kao trese, da li je mozda to do nosaca motora kod menjaca ili mozda preterano brinem...  :nezna:
Proveri nosač motora koji izgleda kao koska
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

dudo

Kolege zanima me na meganu 1,9 dci,88kw-120ks,da li je tesko zamijeniti nosač motora onaj desni kod zupcastog remena,da li se moze u kucnoj varijanti uraditi,i da li treba nekakav poseban alat.pozdrav

aleksandar.o

ni jedan sraf nije problem skinuti nego je problem da odignes motor da bi mogao izvuci taj nosac i staviti drugi

fLiP

U servisu to obicno rade pomocu dizalice. Podigunu auto i odozdo postave drzac motora koji ce malo da izdigne motor i da ga drzi. Zatim ga skinu i sve vrate.
Mislim da tu ima malo zezanja. Treba ga postaviti u polozaj kako treba. Jer ako se ne postavi bas dobro onda ce ponovo prenositi vibracije.

I obavezno uzmi pravi nosac za njega. A ne za 1.5 dCi ili nekog turcina. Meni su jednom slucajno stavili takav nosac i nisam bas bio odusevljen.

dussko

moras da skines zastitnu plastiku,pa da podbacis dizalicu moze ona kao na renou 4 da stavis na ivicu gde se srafi karter za blok i izmedu neku dascicu i sve to na  strani gde ti je zubcasti..nikako nemoj da podbacis pod karter . mislim da ti je najgore da skines plastiku bez kanla,ovo bi ostalo i moglo. i normalno novi nosac moras da zategnes muski.
dussko

trikosm

Drustvo da li je moguce da se cene nosac motora krecu od 2300 (Optimal -nemacki) do 6860 isto nemacki? :wtf:

Prvo siv su se cudili kako na 1.4 16V uspeo da ode nosac?  :kez: Drugo jedva ko da ih ima. I trece cene su stvarno cudne. :fiju:

E sad koji da uzmem, orginal necu sigurno ne zbog cene nego zbog kvaliteta. Ovaj je bio rog i trajao 5000km. :stop:

Da li da uzmem spanske ili nemacke? :nezna: