Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

chare

Zimus sam primetio cudan zvuk sa desne strane, gledajuci iz kola.Slobodno ga mogu opisati kao štektanje nalik radu golfa 2 dizela.Taj zvuk me prati dok je auto hladan, kod prelaska preko ležećih drotova, a javlja se i kod gašenja (kada se motor zatrese).Međutim kada se auto zagreje zvuk nestaje.Moram dodati da se taj zvuk ne cuje na temperaturama višim od 15-16 stepeni ( kada je parkiran bio u garaži TC Ušće).Ja se tripujem da je nosač motora, ali čitajući neke teme, plaši me pomisao na remenicu i s..nja koja može da izazove.Ako je neko imao sličan problem ( a i ako nije) neka pomogne. :??:

Blagoje

Meni je bila pukla reminica alternatora.. :D  i culo se konstantno kao da zvecka gvozd u gvozd ( jer je to i radilo) objasni li su mi da sam nastavio tako da vozim mogao je neki delic da podidje pod zupcasti kajs i da napravi vecu stetu.. sreca ja cim sam cuo da zveci parkirao auto i nisam ga vozio dalje..  mislim da ta reminica kosta 3900 din a ako osteti i PK kajs kao meni onda + 1500 din nov PK kajs.... ali posto tebi se malo cuje malo ne ne verujem da je do to....

chare

:ne: Juce mi je prijatelj, inace mehanicar po struci slusao rad motora (da napomenem bilo je 8 stepeni), te je odbio mogucnost 100% da se radi o remenici. S obzirom da se motor normalno trese pri radu, a da se prilikom paljenja i gasenje vise zatrese, te se taj zvuk tada najvise i cuje, sumljam da se radi o nekoj gumi koja je mozda ukrtila.Jedino sto mi preostaje je sumnja na nosac motora.

kalipar

hidraulicni nosac motora imao i ja isti problem

bingo

Citat: chare poslato 17.05.2010. - 11:21
Zimus sam primetio cudan zvuk sa desne strane, gledajuci iz kola.Slobodno ga mogu opisati kao štektanje nalik radu golfa 2 dizela.Taj zvuk me prati dok je auto hladan, kod prelaska preko ležećih drotova, a javlja se i kod gašenja (kada se motor zatrese).Međutim kada se auto zagreje zvuk nestaje.Moram dodati da se taj zvuk ne cuje na temperaturama višim od 15-16 stepeni ( kada je parkiran bio u garaži TC Ušće).Ja se tripujem da je nosač motora, ali čitajući neke teme, plaši me pomisao na remenicu i s..nja koja može da izazove.Ako je neko imao sličan problem ( a i ako nije) neka pomogne. :??:
moze biti vodena pumpa

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

AK Francuz

Pokusaj da skines pk kais i onda upali auto na kratko, provozaj jedan krug ako se ne cuje onda je najverovatnije ramenica alternatora, nju proveravas kada je zavrtis rukom i naglo je zaustavis, remenica mora da se odmah zaustavi a rotor mora da se jos malo vrti... to prvo probaj pa se cujemo

Blagoje

Citat: chare poslato 20.05.2010. - 10:31
:ne: Juce mi je prijatelj, inace mehanicar po struci slusao rad motora (da napomenem bilo je 8 stepeni), te je odbio mogucnost 100% da se radi o remenici. S obzirom da se motor normalno trese pri radu, a da se prilikom paljenja i gasenje vise zatrese, te se taj zvuk tada najvise i cuje, sumljam da se radi o nekoj gumi koja je mozda ukrtila.Jedino sto mi preostaje je sumnja na nosac motora.

I meni je motor normalno tresao.. i sve .. samo je imao cudan zvuk.. kao da zveckaju delici metala i da se okrecu...  i bilo je to da je pukla reminica alternatora.... objasnili su mi.. da je kada je radjen veliki servis stavljen nov kajs.. i on je zategao reminicu valjda i ona nije imala lufta.. a ona mora da ima malo lufta.. pa je zbog toga pukla... i ostetila je i PK kajs.. tako je bilo kod mene..

baksonbp

Pokusao sam da nadjem na forumu da je neko pisao o ovome na forumu ali nisam uspeo.

Od petka imam problem sa autom. U pitanju je clio II 1.5 dci 2004 65 ks.
Problem je sledeci, kada oduzmem gas, pa dodam cuje se neki zvuk kao udarac..najizrazenije je u trecoj brzini...kada je auto upaljen i stoji u leru ili prvoj pocinje da se trese...u pocetku je to bilo slabije sada su ti zvuci "udarca" sve jaci....
Savetovao sam se sa vise ljudi..i najcesci odgovor je nosac motora., mada sam cuo sve i svasta..posto nemam iskustva svaki savjet je dobar pre nego ga odvedem kod majstora..

Da li je ovo sto se vidi na fotografiji jedan od nosaca motora? Posto se vidi da je deo koji je gumeni pojeden....

Ivan

SlObOdNi

to ces lako da proveris...
da li osecas vibracije na leru?
Probaj rukom da uhvatis gornji nosac motora, (kada gledas motor, levo..) i pokusaj da ga pomeris. Ako se mrda, znaci da je otisao...

Da li ti se zatrese motor vise nego obicno kada ga palis/gasis?

Filip

Nosac motora, ako imas srece to je neki od bocnih koji je jeftiniji...
Captur 1.3 tce 2025

baksonbp

trese kada je u leru...sto ranije  nije bio slucaj...

SlObOdNi

imas dva nosaca, donji, koji kosta oko 1600din, takozvana piskota,

i drugi, gornji, koji je od 5000 pa navise, u zavisnosti od proizvodjaca.

Pravac servis, definitivno ti je to, a oni ce ti reci koji je u pitanju.

sweex1983

Citat: SlObOdNi poslato 22.06.2010. - 21:09
imas dva nosaca, donji, koji kosta oko 1600din, takozvana piskota,

i drugi, gornji, koji je od 5000 pa navise, u zavisnosti od proizvodjaca.

Pravac servis, definitivno ti je to, a oni ce ti reci koji je u pitanju.

Drzac kod menjaca je od 1500din,levi(nisam siguran ali mislim da je i on do 2000),desni su do 2500. A to na slici je sajla kvacila koliko vidim.

Stevs

Tražio sam malo po forumu oko problema koji imam sa Cliom II ali nisam našao adekvatnu temu pa rekoh da otvorim novu.

Radi se o Renault Clio II automobilu 2003. godište DCI 1.5. Uradio sam na njemu veliki servis, sredio trap(miler, gume, ležajevi amortizera..), zamenio diskove i pločice i dva nosača motora (desni i kod menjača).
Auto radi sasvim korektno poteže normalno međutim kao i pre zamene nosača motora menjač i dalje prilično šeta doduše nešto manje posle zamene. Ono što meni smeta, a nisam osećao kada sam kupio auto je da pri sporom kretanju ili kada se ubaci u drugu pri skretnju sa malo gasa čuje se lupkanje što jako iritira u gradskoj vožnji. Takođe pri nižim brojevima obrtaja kada se oduzme gas do kraja motor kao da pokoči (tada i menjač krene napred nazad).

Šta može da bude problem obzirom da sam promenio oba nosača motora kao što rekoh desni i donji. Da li da menjam i levi nosač ili je nešto drugo u pitanju? Juče sam silazio u kanal proveravao donji nosač sasvim je ok, takođe i desni. Dakle ni jedan nije popustio od novih nosača. Možda je kvalitet nosača lošjer nisam stavio Renove?

Svaki predlog je dobrodošao.

kilija06

E druze to ti je sve normalno ja imam klija samo 2004 god i isto se desava od kad sam ga kupio,tako da sao cepaj ne fali mu nista,to je auto nize klase renoa i te sitnice su normalne.