0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zimus sam primetio cudan zvuk sa desne strane, gledajuci iz kola.Slobodno ga mogu opisati kao štektanje nalik radu golfa 2 dizela.Taj zvuk me prati dok je auto hladan, kod prelaska preko ležećih drotova, a javlja se i kod gašenja (kada se motor zatrese).Međutim kada se auto zagreje zvuk nestaje.Moram dodati da se taj zvuk ne cuje na temperaturama višim od 15-16 stepeni ( kada je parkiran bio u garaži TC Ušće).Ja se tripujem da je nosač motora, ali čitajući neke teme, plaši me pomisao na remenicu i s..nja koja može da izazove.Ako je neko imao sličan problem ( a i ako nije) neka pomogne.
Juce mi je prijatelj, inace mehanicar po struci slusao rad motora (da napomenem bilo je 8 stepeni), te je odbio mogucnost 100% da se radi o remenici. S obzirom da se motor normalno trese pri radu, a da se prilikom paljenja i gasenje vise zatrese, te se taj zvuk tada najvise i cuje, sumljam da se radi o nekoj gumi koja je mozda ukrtila.Jedino sto mi preostaje je sumnja na nosac motora.
imas dva nosaca, donji, koji kosta oko 1600din, takozvana piskota,i drugi, gornji, koji je od 5000 pa navise, u zavisnosti od proizvodjaca.Pravac servis, definitivno ti je to, a oni ce ti reci koji je u pitanju.