Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

u kakvom stanju ti je onaj ukrasnni plasticni poklopac motora?
moguce da on vibrira pa njega cujes :nezna:

meni se pojeo onaj presovani sundjer, pa vibrira, cuje se ispod  1500 obrtaja

Djuro

:stupid:
Obavezno prvo pogledaj onaj plastični poklopac motora, i meni je on vibrirao i stvarao buku dok auto radi na leru ili ispod 1000 rpm!

Stevs

Odmah mi je pao na pamet plastični poklopac motora i probao sam bez njega da vozim ali i dalje ima iste simptome. Koliko uopšte levi nosač motora može da pravi ovakve probleme? Da menjam i njega?

Da nije u pitanju kvačilo mada nisam primetio da proklizava?

Filip

I meni se isto tako nesto cuje, i mnogo lupa preko rupa, kao da ce motor da ispadne... menjao sam nosac motora kod menaca ali se nista nije promenilo... Dal je moguce da se letva volana cuje?
Captur 1.3 tce 2025

Miki

Da li zna neko kako da pridjem gornjem drzacu motora (clio 1.2 16v),znaci desni.On se nalazi ispod akumulatora ( tako mu dodje),da li mora i akumulator da skinem posto motor na tu stranu seta :rotfl: ima luft. :zubo:
Ne brze od zivota

Byk

Evo da postavim i jedno pitanje u ime prijatelja.

U voznji mu se desava da, kada skine nogu s gasa oseti kao neki blagi udarac "klank" (sto bi on opisao: kao kad se vozis trolom) u svim brzinama, uglavnom pri manjim obrtajima.
Da li neko zna u cemu je stvar i sta bi moglo da bude?? Ja nemam pojma  :nezna:
kaze da ne cima, zvuk je tek toliko da se cuje i oseti... mozda kao druk lager kad se cuje.... ali u ovom slucaju mislim da nema veze sa druk lagerom...

SlObOdNi

sagittarius82

samo mi reci ako se prilikom davanja i pustanja gasa pomera i menjac  u kabini onda je problem isti kao kod mene nosac motora na menjacu.... sutra idem kod jednog lika da uzmem to i nosac spanera za pk kais :)

Byk

menjac mu je ok, ne pomera se... i taj zvuk se cuje samo pri oduzimanju gasa, ne pri dodavanju, koliko sam razumeo.

SlObOdNi

ja i dalje tipujem na nosac motora

sagittarius82

pa jeste neki je nosac onda motora levi ili desni da ga ebes posto se ne pomera menjac kod mene se pomera pa je taj deo a to je izgleda parce gume izmedju ta dva nosaca koje trpi udarce al izgleda da se pojebalo...koj auto vozi?

Byk

Citat: SlObOdNi poslato 04.08.2010. - 22:18
ja i dalje tipujem na nosac motora

slazem se. realno i nema sta grugo da bude, mada se ja jako malo razumem u sve to.

vozi lagunu II 1.8

SlObOdNi

^ a zasto polovan nosac motora? Platices ga mizerno manje od novog i za neko vreme ce opet otici :nezna:
to mu dodje potrosna roba... :nezna:

Meni su dva od tri nosaca za clia oko 1600-2000 din /kom, treci je tipa najskuplji 7000 (ne racunam renault pieces de origine ;) ,  on je tipa 10000 ), ne verujem da je za lagunu puno skuplje

sagittarius82

pa pazi oovde u simcaru napred desno 3200 napred levo 1000  i pozadi 2300 ali trenutno izgleda da nemaju :(

rotkod

vgorenc
Pa probaj mali test, potegni ručnu do kraja i potom probaj da kreneš, digni haubu i neka ti neki frend to proba, pa ti gledaj kolika su pomeranja i dal' se čuje taj zvuk... sa prvom brzinom i sa rikverc...
Pomeranje ne bi trebalo biti veće od 10cm iz tačke mirovanja. Najčešće se pomera u smeru gde mu je slabiji nosač... Ako se pojavi zvuk, probaj da ga lokalizuješ, menjač, motor... poluosovina...  Pa onda prati šta tu ima, ima li nosač...