Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Nosaci motora i menjaca

Započeo fLiP, 06.05.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Flyer1977

Imao sam slučaj da na leru vibrirala cela instrument tabla, a prilikom kretanja u rikferc isto bilo neke vibracije. Posle zamene tih guma držača motora svaka vibracija prestala.  :v:

djstevan

I ja imam slican utisak na mom meganu, ali samo kad upalim auto i krenem a ne tokom voznje, nakon prvog ubacivanja iz prve u drugu kad pustim gas osetim na nozi kao da nesto zagrebe. Inace ovo se desava svremena na vreme i prvo sto je meni palo na pamet je nosac motora, ali kad sam ja proveravao i pokusavao da krenem pod rucnom i gledam motor on samo malo mrdne napred nista previse tako da  :nezna: ali imam na umu da proverim nosace da li su OK. A mozda je i sve samo moj trip.

ddacha

Ja sam imao isti problem na Pežou 106, ali kad dodajem gas sa manjkom obrtaja. Svi su rekli da je nosač motora (i u servisu, i moj majstor), mada je pregledom izgledao dobro. Kad sam zamenio nosač, ništa se nije promenilo (onda sam imao udes i prodao auto, a to nisam rešio).

Uzeo sam Klija (dve i po godine star, 106,000 km) i ponovo isto, samo u blažem obliku, ređe se desi. Ponekad mi se javljalo i neko lupanje u trapu na ponekim neravninama, kao i jako lupanje kada obrtaji opadnu puno pa nastanu vibracije. Odmah sam kontrolisao trapove i nosače, jednom u Reno servisu i kod dva odlična majstora - uvek sve dobro, trapovi i nosači odlični, samo mi pomenuli malo lufta u šipkama spona ali nije hitno za zamenu. U Reno servisu su mi rekli da mi lupa kućište filtera za vazduh. Svi su bili saglasni da je sve bezbedno, da vozim i ne sekiram se, ali meni je izgledalo da imam silne probleme.

Naravno, to me je mnogo nerviralo. Nemajući drugu ideju, zamenio sam te šipke spona (1950 din. komad) i svi zvukovi su nestali! Sva tri problema rešena zamenom nečega čemu niko nije pridavao važnost. Jeste, bili su oni u pravu da je bezbedno, ali razlika u vožnji - neprocenjivo! :)

SlObOdNi

Da dignem temu.
Danas sam zamenio nosac, kad gledas motor onaj levo, hidraulicni.
Stavio SASIC, 8100din + ruke 1000din.

Rezultat: vise se ne cuje lupanje kad prelazim preko lezecih, rupa i slicno, i manje trese u leru i prilikom paljenja i gasenja.

Cene se krecu od turskih varijanti oko 3500 do 10500 sa nalepnicom Renault.

sreta

Šta je bilo na kraju????

chare

Videcu u petak, jer tada treba da odradim servis, a majstor mi je rekao da je 100% hidraulicni nosaca motora, koji cu takodje da promenim.
Javicu ako je majstor bio u pravu.

Filip

Desni nosac motora 101% isto je tako i meni bilo, nedaj da te lazu da menjaju sve redom. Kad se auto zagreje preko metalnog poklopca koji drzi nosac se zagreje i guma od nosaca i onda omeksa pa vise ne lupa... Sve ce gore i gore da bude i ima da lupa ko blesav i preko sitnih neravnina... Pozdrav...
p.s. Zadovoljstvo kosta oko 7000+ 1000 din ruke!
Captur 1.3 tce 2025

chare

istina je - NOSACI MOTORA.Problem je resen. :hura:

..:dule:..

Citat: Flyer1977 poslato 12.08.2010. - 11:29
Imao sam slučaj da na leru vibrirala cela instrument tabla, a prilikom kretanja u rikferc isto bilo neke vibracije. Posle zamene tih guma držača motora svaka vibracija prestala.  :v:

Da ne otvaram novi topic, ali cini mi se da imam isti ovaj problem jer i meni zadnjih par dana vibrira vise unutrasnjost auta u leru dok je u voznji sve normalno.
Koliko je trajalo da ti to zamjene i koliko te to kostalo...u eurima?

mali_veseljak

Da ne otvarm novi topik. Kod mene na laguni je OPET otisao gornji lijevi. Mijenjao sam ga prije 1,5 god. u ovlastenom i sada je opet otisao. CIjena prava sitnica...cca 180€ sa zamjenom.
Kolega mehanicar mi kaze da je razlog sto je opet otisao taj sto nije u redu ni onaj donji nosac i da je tada trebalo i njega da zamijenu.
E sada...u razgovoru sa momkom koji prodaje dijelove za volvo i reno dobio sam sledeci predlog.
Da se skine koska, odnese kod tokara i izbije selen i zamijeni drugim odgovarajucim. Momak kaze da je vise puta predlagao drugim to rjesenje i da funkcionise. Cijena toga je neuporedivo manja nego da se kupuje novi. Ima li ko iskustva sa tim?

..:dule:..

Jedino sto kod mene to nije alarmantno i te vibracije nisu jako izrazene, ali ipak su vece nego prije.
Vjerujem da se vecina ljudi nebi ni obazirala na situaciju kakva je kod mene. :bigl:
Ovo pitam jer vjerujem da ce se mozda s vremenom stvar pogorsati.

VladanM

Vozim Renault Scenic 1.6 16v iz 2001 godine i rucica menjaca se mrda/klati/cima pri dodavanju gasa, bilo da sam u leru i turiram, bilo to u voznji pri dodavanju ili naglom pustanju papucice gasa.
Promenio sam donji nosac motora, jer su na to sumnjali moji majstori ali to nije nista poboljsalo situaciju, ako neko zna o cemu pricam i kako ovaj veoma frustrirajuci problem moze da se resi bio bih veoma zahvalan...

Hvala unapred!!!

Milan.S.90

ja mislim da je jos neki pored tog donjeg otisao...

VladanM

Hvala.
Mogao bi da promenim onda i ta 2 sto su ostala ako nije neka velika cifra...
Kad bi znao 100% da je do toga sutra bi ih promenio, raspitacu se o tome jos malo.
Hvala jos jednom, to mi moj majstor nije ni spomenuo a ima logike...

Milan.S.90

meni drugar radi u reno sava i vozio sam ga jednom prilikom reko mi otiso ti gornji nosac - video po menjacu minimalno sto se cima a kad je se video da je i donji...jel malo teze ubacujes u rikverc ili u prvu?