Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Koleos 2016

Započeo Crazy Laguna2.2dCi, 25.04.2016. - 10:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Crazy Laguna2.2dCi

I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Ayrton_Senna

S jedne strane novi dizajn im je pogodak, s druge svi novi modeli u gami izgledaju slicno, nesto kao Audi, cime nisam odusevljen.

francuz69

Slazem se. Podgojeni novi Megane.

mire

Meni je to ok. Baš ne volim kad su automobili u gami previše različiti. Kao kod fiata, na primer... oni nikad nisu umeli da naprave gamu automobila. Renault je, sa druge strane, uvek držao neke zajedničke detalje na modelima iste generacije.

boree

Npr scenic je bio povišen megan a sad nije ni blizu. Koleos mi se sviđa mada malo podseća na tiguana.

Ljubivoje

Moj je lepši  :yes:

Šalu na stranu, jeste lep a sviđa mi se što su zadržali vezu sa starijim modelom, poštuju tradiciju.
Još da vidimo tech. karakteristike, šta je menjano itd.

boree

http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/2016/04/25/video-renault-koleos2

znači biće koreanac  :laugh:

2.0 dci mmmmmmm

obratite pažnju na prednje diskove  :krsti:

Stragi21

Meni se svidja ali tesko da ce poboljsati prodaju kao i kod starog. Tu klasu kupuje odredjena grupa ljudi i cisto sumnjam da ce uzeti renault pre nego li druge terence.

ivukoje

Koleos se pojavio u prodaji. Varijanta sa jačim motorom je 2.0dci 175 ks, a po specifikaciji varijanta sa automatskim CVT menjačem je brža. Pretpostavljam da je CVT Nissanov, ali nisam došao do potvrde te informacije. Jesam na netu našao oprečna mišljenja o CVT-u, ali baš zbog toga se i raspitujem o tom menjaču. Naime, sve sam bliži tome da će moj sledeći auto biti Koleos, a ne Talisman.

mire

CVT mora da se voli, ili da vozač bude potpuno nezainteresovan za utisak u vožnji, osim samog kretanja. Vrlo je neprirodno, drugačije od onoga na šta smo navikli. Motor drži konstantne obrtaje, a prenosni odnos se kontinuirano menja. To bi trebalo da bude najefikasnije u smislu potrošnje goriva i ubrzanja, ali nije baš tako u praksi.

Uglavnom, ako postoji menjač koji nikada ne bih prihvatio na svom automobilu, to je CVT.

ivukoje

Sticajem okolnosti, probao sam danas novi Koleos, 2.0 dci 175 4WD Xtronic. Moram se složiti sa tobom da si apsolutno u pravu što se tiče CVT-a, lošiji je od Jatco automatika u Laguni. Pošto sam vozio i Talismana sa EDC-om, mogao bih reći da je poredak po pitanju brzine odziva menjača: 1. EDC Talisman, 2. Jatco L3 i 3. CVT Koleos. Druga stvar jer što, iako specifikaciji nije tako. ubrzanje lošije od Lagune a trebalo bi biti isto. Ima malog veću kašenjenje kada se da gas. Očigledno je malo do menjača, a malo i do težine. Motor jeste bučniji, kao i u Laguni, ali je izolacija bolje urađena pa je zvuk prigušeniji. Unutrašnjost je kao u Talismanu, a udobnost na nivou Renault-a. Ono što jeste dobro, kao i za svaki SUV/džip jeste pozicija sedenja, pa je preglednost savršena. Nisam imao osećaj da je predugačak, što i ne čudi jer je 2cm kraći od Lagune. Pozadi ima mesta na pretek (seo iza vozača, imao lufta između kolena i prednjeg sedišta bar 40cm). Gepek više nego dovoljan za porodicu. Auto koji sam vozio je prešao 1600 km, prosečna brzina 28.8, prosečna potrošnja 9,2 lit.
Na kraju, prvi utisak je da nisam 100% oduševljen, verovatno sam očekivao više, a pogotovo od 2.0 dci motora u drugom autu.

boree

Ima sa manuelnim menjačem u ponudi?

Ima vidim...

meganed97

@ivukoje
Sačekaj Talisman phase 2. Trebalo bi da ubace 2.0 dCi i u njega. Možda bude i bi-turbo verzije. :)

Citat: mire poslato 01.11.2017. - 10:27
CVT mora da se voli, ili da vozač bude potpuno nezainteresovan za utisak u vožnji, osim samog kretanja. Vrlo je neprirodno, drugačije od onoga na šta smo navikli. Motor drži konstantne obrtaje, a prenosni odnos se kontinuirano menja. To bi trebalo da bude najefikasnije u smislu potrošnje goriva i ubrzanja, ali nije baš tako u praksi.

Uglavnom, ako postoji menjač koji nikada ne bih prihvatio na svom automobilu, to je CVT.

Ove novije verzije CVT menjača (X-Tronic) su programirane tako da simuliraju klasičan automatik sa zupčanicima, pogotovo kod ubrzanja.

Ovako je nekada bilo u Fluenceu...

_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

mire

Znam, i dalje su odvratni. :)

Vidi EDC na meganu 4 GT.

meganed97

Poprilično "tvrda" promena brzina, što je i normalno jer u pitanju je sportski automobil. A i kod njega zavisi koji je mod izabran.
Koleos je drugi auto, druga filozofija... Akcenat je na komforu. Ne verujem da bilo koji menjač sa dvostrukim kvačilom može bolje da odradi promenu brzina od x-tronic, a da se ne oseti ni najmanji cim. Drugo, pošto je u pitanju terenac, CVT menjač može uspešno da pokrije nedostatak reduktora (skraćivanje brzina u menjaču). :yes:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom