Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Curi benzin

Započeo coabrucelee, 31.07.2010. - 23:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

coabrucelee

Juče sam napunio rezervoar do vrha i krenuo na Zlatibor. Tokom vožnje, naročito na početku mi se osećao benzin, ali ja tome nisam pridavao važnosti jer je clio išao normalno. Pošto, kad sam stigao morao da menjam gumu (guma nema veze sa mojim pitanjem) , podignuvši mu levi prednji kraj, ispod rezervoara pozadi je baš počeo da curi benzin, toliko da je s napravila barica. Čim sa ga spustio benzin više nije curio, malo sam i gledao ispod i više nije pokazivalo da negde curi. Vratio sam se kući (Čačak) normalno je auto išao. Pitanje je, da li se sve to desilo zbog punog rezervoara, pa se benzin nekako prelivao( da li je to moguće), ili se nešto zeznulo, pa u nekom položaju benzin curi? U servis mogu tek u utorak, a sutra moram da pređem nekih 200-ak kilometara, pa interesuje da li je u pitanju kvar. Auto je clio 1,2 16v 2002. godište. ( a da, malo se razumem u auto delove i popravke, pa nisam mogao stručnije i preciznije da objasnim situaciju) Hvala u napred

SlObOdNi

Drugaru se to desilo pre neki dan na Yugu. Znam da yugo nije auto, ali...

Problem je bio u nekom crevu, da li iberlauf ili koje vec, kada je auto na nizbrdici onda curi, cim je na ravnom ne curi. I on je upravo bio napunio pun rezervoar. Tako da, pregledaj creva od rezervoara ;)

dm

Isti problem, isti auto samo moj sa 8V. Elem moje iskustvo i  avantura koja sledila je sledeća. Pre jedno dvadesetak dana, pred polazak na more, odem ja na pumpu da natankam auto. Pumpadžija ga napuni i malo više nakon što je škljocnuo pištolj da zaokruži cifru i primetimo da je ispod auta bara a gorivo teče ko da je Nijagara!!! Sednem u kola i pravac majstor ( bio je relativno blizu) a iza sebe pri polasku i skretanju ostavljam "divan mokri trag benzina". Dodjem kod majstora ono prestalo da curi, nema bare ispod... Kaže on verovatno iz cevke izlazilo - prepunjen. Podignemo sedište da vidimo mesto oko pumpe a ono udubljenje oko pumpe puno goriva. Da maler bude veći neko nekada pre iskidao i jednu žicu sa konektora pumpe. Stvar ozbiljna, vidimo, ne daj bože da je zavarničilo slučajno sada verovatno ne bih pisao ovo. Prvo špricem pokušamo da usisamo onaj višak benzina oko pumpe ali i posle dva litra koliko izvučemo toliko se naviri u udubljenju. Kada ovlaš pritisneš pumpu izlazi još više. Nema druge nego da skidamo pumpu. Onaj ko je konstruisao treba dobiti orden za glupost. Učvršćena je plastičnom navrtkom poput poklopca za tegle, nepristupačno ruke da isečeš ako nemaš specijalnu alatku, a ako koristiš neko metalno pomagalo slučajno zakačiš o lim, baci varnicu i ...baj baj. Na ljutu muku i uz pomoć jakih ruku nekako odvijemo taj famozni 'poklopac za tegle' koji je već odavno bio dobro oštećen. Izvučemo pumpu a ispod ima samo jedna gumica koja po mojoj proceni jedva da može da zadihtije i to pod uslovom da se stegne na 'smrt'. Izvučemo goriva skoro do pola rezervoara za svaki slučaj jer smo jedva ušrafili pumpu i pitanje je da li smo uspeli baš do kraja, jer bez specijalnog alata je veoma za....o. Tako sam otišao i vratio se sa puta vodeći računa da dosipujem usput po male količine goriva plafon do polovine rezervoara. Sad mi preostaje da pronadjem novu gumicu i plastični poklopac što učvršćuje pumpu kao i konektor (ne znam da li postoje kao rezervni deo ili da obilazim otpade).
Ja se raspisah ali sam stvarno poludeo, pogotovo kada vidim da nisam usamljen slučaj. Da li treba da kažem i to da mi se nakon toga na putu do mora dva puta desilo da jednostavno nije hteo da prima gas...( zašto uvek moraju da budu tri malera? :) ) Stanem pored puta, na leru prima gas sasvim normalno, ali kad krenem guši se, nikava se lampica nije upalila. Ugasim, zapalim cigaru, upalim ponovo i kao da ništa nije bilo!!!. Da li da pomenem i povremeno neuspešno startovanje kada odstoji celi dan....ili je to, koliko vidim, normalno za Clio :) Danas kada sam palio upalila mi se lampica sa simbolom grejača, ne prima gas, i sam ga turira po malo u određenom ritmu. Posle pet minuta ko da ništa nije bilo. Što je mnogo-mnogo je. Prosto mi žao što sam prodao Golfa, on me nikad nije ostavio nigde, a sa ovim će mi izgleda majstori postati najbolji prijatelji.
Izvinjavam se svima na ovolikom pisaniju, ali možda čujem neki savet pre nego počnu da me čerupaju majstori.

Djuro

Moj drug ima Clio 1.2 16V i svaki put kad točimo na pumpi u autu se oseća miris benzina!  :wtf:
Sve suvo ko barut ali benzin smrdi nakon točenja!

coabrucelee

Znači servis mi ne gine :doh:!

Djuro

Ja mislim da je ova j problem ustaljen kod Clio modela!

dm

To mu izgleda dodje ko dobar dan.

Djuro

djstevan

Covecde, i na caletovom Cliu 1.2 1998 ista stvar. Nikad ne puni rezeorvar do kraja vec max do polovine. Ako natocis vise od 25-30 litra u autu smrdi benzin. I majstor promenio skoro gumicu na pumpi za gorivo a ono i dalje smrdi. Ovo mu izgleda dodje kao akutna bolest Clia bez obzira na godiste . . . .

lukaimasa

I kod lagune se dešava isti problem, stvar je u dihtung gumi ili loše zavrnutom plovku (plovak i benzinska pumpa se ubacuju odozgo u rezervoar, zajedno su). Pogledaj ako možeš da dođeš do plovka, na laguni se podigne patos i pomeri zadnje sedište, pa dotegni plovak (izgleda kao veliki poklopac za teglu). Ja sam tako rešio, retko je u pitanju neko crevo, čak mislim da je lula rezervoara plastična i da tu nema nikakvog creva.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

coabrucelee

Samo da javim da sam problem rešio, zamenom ''dihtunga rezervoara'' (valjda se tako zove). Cena u ovlašćenom servisu 4.578,40 din sa radom.

dm

Citat: coabrucelee poslato 07.09.2010. - 14:44
Samo da javim da sam problem rešio, zamenom ''dihtunga rezervoara'' (valjda se tako zove). Cena u ovlašćenom servisu 4.578,40 din sa radom.

Ako si mislio na gumicu ispod pumpe onda je to to. I ja sam rešio problem zamenom iste gumice, samo mislim... cena...!?!?  Ne znam, možda i nije mnogo ali mene zajedno sa gumicom koštalo u fazonu kolko častiš.

sr110

Kao sto sam naslov kaze curi kada je pun i to ispod zadnjeg sedista gde dolaze 2 creva i struja za plovak i pumpu.Ima poklopac koji sam probao da zategnem,ali opet curi!Da li je neko imaoslican problem i kako ovo resiti?

Bokica

Vidis da je covek zatezao plovak.
Da vuce fals vukao bi uvek a ne samo kada je pun do cepa.
Konstatacija ti bas i nije bila vrhunska.
Problem je verovatno hardverske a ne softverske prirode.

rotkod

Nažalost svaki problem koji se manifestuje na hardveru, povlači obavezno i software-sku tenziju obaveštenja, recimo "find new hardw..."  :zubo:

Moguć je prikaz greške na bordu, mada to ovde nije slučaj, postavimo putanje;

Dal' je neko petljao oko plovka pre nego se to dogodilo? Bilo kakav rad u blizini...?

Možda je dihtung pomeren, ne vredi da pritežeš, ako ne leži lepo...