Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Leplenje kedera oko vrata

Započeo acimzeka, 06.11.2016. - 16:32

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

acimzeka

Danas provalim da na gepek vratima kedet oko karoserije ne drži dobro, prosto se odlepio. Sa čim je najbolje zalepiti keder? Neko iskustvo?

zac

Gumu je uvek najbolje lepiti lepkom za gumu kao sto je Tigar, Moment, Neostik..itd..

acimzeka

Pazi, gumu za gumu znao bih sa čim... ali gumu za lim... to i dilema...

zac

Ne znam koliko si puta lepio gumu u zivotu....ja ti kazem sa Tigrom...gumu za drvo, metal, plastiku, zid... ...samo mora biti cisto i zarapavljeno...

Tako lepim vec punih 30 godina...  :nezna:

miki-bgd

Mozda jedno glupo pitanje, ali zar keder treba da se lepi za karoseriju?  :nezna:
Gledao sam kod mene, keder ni na jednim vratima se ne lepi, cak mi se skoro odvojio malo sa levih zadnjih vrata. Samo treba kraci "П" profila kedera (metalni deo) da se malo stisnu i priblize jedan drugom, da bolje drze...

zac

Ni na jednom se ne lepe ali mozda on nesto budzi...  :nezna:

acimzeka

Koliko znam, na keder ide diht masa. Delovi kedera koji su se kod mene odvojili, tačno se vidi žućkasta masa. A ostatak kedera koji nije labav, ma nema šanse da se skine, osim cepanjem. Što implicira da je definitivno lepljeno... e sad, za sintelan sam čuo, medjutim, vreme mi ne dozvoljava sintelan masu. Ispod 20 stepeni je, i Boga pitaj, može biti kiše svaki čas. Treba mi nešto što će dobro i brzo da uhvati. Tačno na delovima gde je vađeno nešto iz gepeka i na tim delovima kačena keder traka.

Boki90

Diht masa :) Samo ti treba pistolj za kartuse, odnosno "pistolj za silikon". E sad, ona se sporo susi, posebno joj vlaga ne pogoduje,  ali kad uhvati, uhvatila je i posle moze lagano da se susi :)

zac

Ako u U profil ide ta neka diht masa onda uzmi najobicniju sirovu gumu, napravi dugacku "glistu" fi. 4-5 mm ...postavi je u keder i nabi keder na lim....tak ose "lepe" kederi na skoro svim automobilima koje zna...kada se kupi novi keder  on u svom U profilu vec poseduje sirovu-zivu gumu... pa ga samo nabacis na falc lima..

jajajaja

Puko mi je keder unutrasnji na karoseriji na vozacevim vratima. Vozim danas i cujem tockove kao da je otvoren prozor. Jel se ovo kupuje novo ili polovno, kako se skida da li se lepi itd.

dejan v.

jajajaja

Otkud znam po onom katalogu koji je moj...

dejan v.

Nazovi ljude oni znaju i trebalo bi da imaju!

El Bayanero

Imaju posebni silikoni za to, malo prelistaj kataloge Wurtha ili Henkela i pronacices. Specijalno za te spojeve, da zalijepi, ali da se u svako doba na potez ruke moze skinuti. On u stvari vise sprecava da voda ulazi.
Mr. Weber & Mr. Garrett

jajajaja

Narucio sam od zeljka iz obrenovca, 10 evra "da bude dobar". On kaze da se ne stavlja nikakav lepak itd.