Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Motor teško pali po hladnom

Započeo ivoludilo, 04.01.2017. - 20:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Astrea kv

Citat: dexkg poslato 11.01.2017. - 12:07
Ja sam bar iskren za potrošnju

I ja da budem nezadovoljan sa 10-11-12 litara po snegu i mrazu u gradu sa automatskim menjačem u ovećim kolima sa zagrejanom unutrašnjošću? Ako pričam o nestvarnoj potrošnji onda lažem samog sebe a ne druge. Nije Reno nikakva cvećka od automobila ni u kom smislu, ali to je što vozim sada.

dexkg

Nećemo da širimo temu. Ja sam sa početka mog posta mislio da sam vrlo zadovoljan stanjem motora koji je kresnuo na pola tastera

Послато са Smartphone_6.1 уз помоћ Тапатока

theshrink89

Citat: Astrea kv poslato 11.01.2017. - 11:58
Liči na problem sa vodom u filteru i dovodu goriva.
Pa i meni mi tako miriše al' majstor kaže da nije mada ja sumnjam da je i pogledao filter...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

daki50

Pozdrav ljudi, imam slican problem. Auto nekad odvergla prrtezno kad stoji duze od 6h odvergla jedno 5 6 sec i onda upali, kad ,u nadrukam gorivo na pumpici upali odma ili kad prvo dtidne  kocnicu pa start i onda ponovo kvacilo pa start isto normalno pali , nije butno da li je 0 stepeni ili vise jer mi se desavalo i po 20 stepeni isto

v3

Takodje. Nisam probao ove fazone, ali ako se ne pali par dana, dugo vergla.

wcyber

daki, nisi napisao koji motor... moguce da zeza pumpa u rezervoaru ako je imaš

daki50

1.9 dci 88kw 2004 god
Stojao je i po dva fana uglavnom isto se ponasa

wcyber

da, taj motor nema pumpu u rezervoaru... moze da se desi da negde pusta vazduh, najcesce kod filtera goriva... posle jedne zamene filtera sam imao taj problem, pa su ga resili u servisu ..

frenchkey

Samo original Purflux filter nafte i nema problema. Ostali znaju biti malo kraci pa se ne daju dovoljno pritegnuti

Milenko_M

Citat: daki50 poslato 29.11.2020. - 11:32
kad ,u nadrukam gorivo na pumpici upali odma ili kad prvo dtidne  kocnicu pa start i onda ponovo kvacilo pa start isto normalno pali , nije butno da li je 0 stepeni ili vise jer mi se desavalo i po 20 stepeni isto
Prvo nisi stavio u profil koji auto i motor voziš.A onda u svojim postovima mi se čini da je to Clio 2 sa motorom 1,9 dci .
A posle toga totalna konfuzija u objašnjenju problema.Fale mnoga slova pa treba da nagađamo.
Ako neće da pali posle stojanja moguće je da uvlači vazduh pa zbog toga traje više sekundi dok ne upali.To se uglavnom vidi na providnom crevu koje ide od ručne pumpice do pumpe visokog pritiska , u crevu ima mehurića.Najčešće je problem baš ta ručna pumpa.
Ona je gumena i vremenom dobije sitne riseve .Pošto je u tom delu vakum onda u crevo ulaze mehurići vazduha.Zavisi od veličine pukotina koliko će se to odraziti na probleme.Guma strada na krajevima gde ulaze creva sa obe strane.Posebna priča je zamena te pumpice.Reno prodaje i ima samo pumpicu sa crevima goriva i to traže puno za tu skalameriju.A bilo bi dovoljno da prodaju samo gumu koja se inače lako skida .Inače prodaju se takve pumpice : http://www.particco-delovi.com/?304,pumpica-nafte-(rucna)-15-dci
Ali ovakvu bolje zaboravite.Kvalitet gume je loš i kratko traje.Inače ovi spojevi se nemogu namontirati na originalna creva .

Ja sam inače kada sam imao takav problem kupio originalnu polovnu na odpadu i lako montirao.

Milenko_M

Citat: frenchkey poslato 29.11.2020. - 14:41
Samo original Purflux filter nafte i nema problema. Ostali znaju biti malo kraci pa se ne daju dovoljno pritegnuti
frenchkey : šta je kraće ?

igogitar

Mislim da bi dobra zamjena za tu gumenu pumpicu mogla biti pumpica za rezervoare vanbrodskih motora. Nisam probao priključke ali mislim da bi se dalo zbudžiti.