Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sijalice za kratka i duga svetla i ostale sijalice- Problemi i Saveti

Započeo filo, 11.05.2008. - 23:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dogac

Necemo vise o prslucima ovde...ipak se tema zove Sijalice za kratka i duga svetla   :fiju:

:OT:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

rotkod

Moje lično iskustvo... Ove low end, uludo bačena para... Hella-blagi užas, sijalica na 3m od zida nema lepo određenu ravan, a ni kosinu. Ovo govorim o klasici, bele, bez "night-blue-break..." Osram, puno para za ništa, 980RSD za komad plavičaste sijalice. Inače bolja je od helle. Za mene je najbolji Bosch, za 7€ u Beču (Shell pumpa), lepo definisane, precizno obasjava asvalt i daljinu... malo plavičaste, jedva primetno.
P.S Jeb... ti konstruktore i zvezdaste šrafove, toreks, za zamenu sijalice... Pogotovo kod vozačeve strane, jedva sam ruke zavukao... H7. Po kiši ja ne vidim ništa, gledam u daljinu, a rupe? Obiđem 5, a 6a,7a i 8a su svakako moje! :doh:

awwwram

Ubacene OSRAM-ove NightBreaker H1 i H7 po preporuci vecine vas na forumu, pa hocu da podelim sa svima utiske za sada. Skupe su (oko 3.500 din - 2xH1 2xH7), ali rekao bih da vrede tih para... Bacaju fino, skoro potpuno belo svetlo, i definitivno su jace nego obicne. Jedino se dovodi u pitanje dugotrajnost, ali cemo i to testirati, posto sam istovremeno zamenio sve 4 u farovima, pa cemo videti koja ce prva izdahnuti...

makarije

da li neko ima iskustva sa wurth sijalicama ( riknula mi h7 i na pumpi nisu imali nista drugo )
zenu dupe krasi a tortu orasi

akaboka

Awwwram,ajde bas javi,zivo me zanima da li se taj novac isplati!
Makarije,Ja sam je koristila wurth,kupovala,a i fabricki sam uz auto dobila i ok su stvarno.Dugo su mi trajale,za razliku od Philipsa

:wavey:

nuk

i ja sam jednom na omv- u uzeo te wurth i bas dosta traju i ne svetle lose, jedna mi je mislim, jos uvek u funkciji a ima godinu dana sigurno

Ilic-PA

ja sam se razocarao u osram i uzeo Narvu pre malo manje od god dana... prezadovoljan, pritom su dzabe  :too:
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

rotkod

Za wurth kažu da je bosch, tj. da bosch pravi za njih. 

makarije

zenu dupe krasi a tortu orasi

akaboka

Goxxy

Lično sam nakon fenomenalnog iskustva sa Osram Nightbreakerom na Sputniku (trajale su oko 5 godina, u pitanju su klasične H4 sijalice) uzeo 4 komada H1 sijalica za Lagunu i stavio kako u kratka tako i u duga svetla. I prezadovoljan sam, farovi su sa standardnim sijalicama bili izuzetno slabi, kada sam stavio ove - progledao sam. Inače, vidim da više vas ima velikih problema sa Osramom, zašto je to tako... nemam pojma. Ja sam do sada imao samo dobra iskustva, na Ladi sam ranije pre Nightbreakera imao Silver Star i radile su tri godine bez ikakvih problema, savršeno. Kada sam prešao na Nightbreaker, ćaletova Skala 55 je nasledila Silver Star, i eno - i dan danas rade (to je jbt 8 godina!).

Boki

Meni na cliu nightbreaker-i traju vec poprilicno dugo.Jedna sijalica je riknula posle dve i po  godine a druga jos uvek radi savrseno :yeah:
Nisu sale za umove male

akaboka

Osram Nightbreakerom traje ti vec 5 godina!!!
To je onda super,isplati cenu ;)

Goxxy

Da napomenem još jednu sitnicu, kada je Osram u pitanju. U Laguni imam u prednjim migavcima sijalice Osram Diadem, koje su plavičaste a svetle narandžasto kada sijaju. Isto imam i Osram sijalice u bočnim migavcima koje su srebrne a svetle naradnžasto. Sve prebačeno iz Lade u Lagunu, a u Ladi sam Diadem imao od 2004. godine, a ove u bočnim migavcima od 2006. godine. Pa sad neka mi neko kaže da Osram ne traje... Jbmliga, meni se isplatilo samo tako. Ne znam kako drugima toliko kratko traje, možda su u pitanju noviji modeli automobila pa zato hoće da "crknu" (sijalice, ne automobili).

awwwram

Ko o cemu, baba o... NightBreaker sijalicama... Kratka svetla su mi super, ali su mi dugacka odvratna! Tesko mi je da poverujem da su sijalice krivac, ali isto tako mislim da nije do farova, posto je sa predhodnim sijalicama bilo super. Sada su oba dugacka svetla koncentrisana u jednu tacku, i bacaju poprilicno visoko. Tj. upotrebna vrednost dugackog svetla je nikakva, posto mi ne osvetljavalu put nista znacajno bolje od kratkih, ali zato vidim znakove kilometrima daleko, i da li neko stoji na mostu ispod kog prolazim...
Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem?