Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sijalice za kratka i duga svetla i ostale sijalice- Problemi i Saveti

Započeo filo, 11.05.2008. - 23:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Blazar

To sto ti baca previsoko moguce je kad si stavljao sijalicu da si je postavio naopako. To je jedino sto mi pada na pamet  :nezna:

awwwram

Sijalice je menjao majstor, sto ne znaci da nije pogresio, ali mi je potpuno neverovatno da sijalica koja je valjkastog oblika moze da se okrene pogresno. I naravno, nisam se bavio procedurom menjanja sijalica pa ne znam, ali pretpostavio sam da Renault je to napravio tako da ne moze da se okrene naopacke sijalica, ali... Svasta je moguce...

dejan

Menjao sam sijalice i koliko sam ukapirao nemožeš da pogrešiš i da hoćeš. Sve sijalice su asimetrične i obično mogu da se postave samo na jedan način. Eventualno je moguće da ih nije lepo namestio tj da sijalice nisu u svom ležištu već samo ofrlje stavljene.

Da podelim i svoje iskustvo sa čuvenim najtbrrrejkerom. Za manje od dve godine promenio sam ih 5 komada H4 i to 2x leva i 3x desna. Onda sam is*izdeo i stavio neke COOL BLUE (takođe Osramove). Videću koliko će one trajati. Dešinisane su na duži rok od Nightbreaker-a.

Exception®

ΕΛΛΑΣ

Stragi21

Pa napisao covek Cool plavo  :lool:

Kad se toliko pise o tom,bas na ovom forumu kako osram kratko traje ne razumem ljude sto ih kupuju :fiju:

dejan

Citat: Exception poslato 18.02.2010. - 06:58
^^
A razlika u boji osvetljenja?

Citat: Stragi21 poslato 18.02.2010. - 21:20
Pa napisao covek Cool plavo  :lool:

:lool: :lool: :lool:

Jedina je razlika što ove cool blue i na oborenom svetlu daju plavičasto svetlo (zovu ga xenon like) što na nightbreakeru u H4 varijanti nije tako. On daje samo na dugim svetlima plavičasto svetlo.

Citat: Stragi21 poslato 18.02.2010. - 21:20
Kad se toliko pise o tom,bas na ovom forumu kako osram kratko traje ne razumem ljude sto ih kupuju :fiju:

Kraće traju zato što su pojačane pa je valjda žica tanja i brže pregori. A kupuju ih ljudi zato što stvarno neviđeno dobro svetle*.

*U poređenju sa najvećim kineskim krševima  :zubo:

awwwram

Dogac

Nightbreaker je meni bio na dugim svetlima pune 2 godine.Prodao sam auto pa ne znam koliko će još trajati.  :nezna: Inače,to da sija plavo ili belo nisam primetio.Meni je pored xenona bio isto žut kao i obična sijalica.  :laugh:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

eki86

Takodje sam imao Cool blue i jedna sijalica je pregorela posle 6 meseci. Inace sijalica je HB3.

Blazar

Meni dok ne pocrkaju svijetla ne mijenjam ih, a kad dodje vrijeme nightbreaker ce da ide u duga, za oborena nisam siguran kao ni za maglenke, a mislim da su najbolja opcija xenoni, a ako Bog da pa kane neka pare od nekud idem ja kod jednog cike iz Novog Sada koji je na ovom forumu da progledam sa xenonima.  :write:

Exception®

Citat: Blazar poslato 20.02.2010. - 17:13
a ako Bog da pa kane neka pare od nekud idem ja kod jednog cike iz Novog Sada koji je na ovom forumu da progledam sa xenonima.  :write:

:doh: :lool: :lool: :lool:
ΕΛΛΑΣ

Blazar

Djemba

Imam i ja Osram Nightbreaker, rade vec nekih godinu dana, lepo sijaju, ali nista posebno, nisam primetio neku posebnu razliku u odnosu na Silverstar. Silverstar mi je crkao jedan posle 3 meseca i obe su zavrsile u kontejneru. Onda sam stavio neke plave koje sam kupio na buvljaku, e te su bile odlicne ali samo vizuelno  :bigl:, bas je lepo izgledao auto sa njima, ali kad padne kisa morao sam da palim maglenke da bih video kuda idem. Poziciju sam stavio neke plave sijalice koje svetle belo, tako da nemam razlike izmedju oborenih i pozicije. A u duga se ne secam sta sam stavio, proslo je dve i po godine od kad sam to menjao i nemam predstavu koje su bile (a i ostale)...
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

rotkod

Gde ima da se kupe ovakve sijalice za migavce?

SlObOdNi

Osramova varijanta se zove DIADEM, i ja bih rado da znam gde mogu da se nadju, u metrou ih nema, gledao jos po nekim radnjama...