Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sijalice za kratka i duga svetla i ostale sijalice- Problemi i Saveti

Započeo filo, 11.05.2008. - 23:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Ilic-PA

hehehehe...
uzecu sutra neke sijalice pa cu da javim sta sam pazario...
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

Exception®

Ja juče zamenio obe sijalice za osvetljenje zadnje tablice jer mi je jedna crkla. Stavio sam Osramove Cool Blue 5W i OK su, mada sam kontao da svetle znatno belje od običnih halogenki :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Ilic-PA

Uzeo sam danas NARVIne obicne H7. Trazio sam Cool Blue u par radnji, i nisam nasao... Tu gde sam uzeo NARVU bile su i PHILIPS, isto obicne, komad je bio 750RSD, ja uzeo ove 2 kom. za te pare. Pa kolko traju traju. Valjda ce da padnu neki xenoni ako upisem fax... :D Napatio sam se dok ih nisam zamenio, sa jedne strane ne moze da se pridje od akumulatora i osiguraca, a sa druge ide cev od klime, al zamenio sam nekako, nastelovao na zidu i to je to...

Ex... jel te iste sijalice idu unutra za kabinu???

Exception®

Citat: Ilic-PA poslato 01.06.2009. - 16:07
Ex... jel te iste sijalice idu unutra za kabinu???

Ma da... To su obične male ubodne sijalice od 5w. Idu unutra, mogu u vrata (ako imaš osvetljenje), za tablicu...
ΕΛΛΑΣ

Ilic-PA

da da da... to je sitnica, a lepo izgleda, mogao bih da zamenim...  :ok:

Stragi21

Citat: Exception poslato 01.06.2009. - 16:12
Ma da... To su obične male ubodne sijalice od 5w. Idu unutra, mogu u vrata (ako imaš osvetljenje), za tablicu...
Ja sam zamenio sve sijalice u kabini takodje i u vratima sve su w5w ali zar za tablice nisu one duze,barem kod mene su takve  :nezna: siguran sam jer sam skidao da zamenim

jejenche

@ex
Za tablicu su drugacije, makar ma meganu! idu one valjkaste, oznaka je C5W  :too:

Ilic-PA

Citat: Stragi21 poslato 01.06.2009. - 20:21
Ja sam zamenio sve sijalice u kabini takodje i u vratima sve su w5w ali zar za tablice nisu one duze,barem kod mene su takve  :nezna: siguran sam jer sam skidao da zamenim

bas lepo sija  :ok:

Exception®

Citat: jejenche poslato 01.06.2009. - 22:03
@ex
Za tablicu su drugacije, makar ma meganu! idu one valjkaste, oznaka je C5W  :too:

Hebemli ga... Ove rade odlično a istih su dimenzija kao i one koje sam izvadio (fabričke) :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Sauriann

Cherokee

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Ilic-PA

Citat: Sauriann poslato 25.06.2009. - 23:22
Danas ubačene nove H7... :celb1:

dao si za komad oko 800-900 kinti...

da te ne razocaram... ja sam imao. lozio se na njih, dosta belje sijaju. al su za kisu SHIT najgori, ja sam morao da palim i maglenke, belje su i mokar afsalt upija svetlost. i sto je najgore, jedna mi je crkla posle 3 meseca... a znas kako je da se montiraju...  :tup: pa sam otisao u radnju i uzeo Narvine najobicnije, i zadovoljan sam... jedna NB mi stoji u rezervi

rotkod

Da! Osramove su mi izgorele nakon par meseci, sad sam stavio hella, kupljene u gestu... Rade lepo.

Sauriann

...koristim ih već i desna mi je crkla posle 6 meseci. Po kiši nisam nešto primetio razliku(podigni farove) a zamenu sam apsolvirao (menjam za 20 sec po sijalici).
Inace razlika je više nego očigledna...na običnim se ne vidi pozicija od rasipanja svetlosti...
(slike su malo lošije jer su sa mobilnog ali se razlika ipak vidi.

inače nije "džaba" ova 930 din

Boki

Ja sam prezadovoljan nighbreakerima,vozim ih na belom cliu preko godinu dana i rade "za sve pare" :celb1:  :yeah:
Nisu sale za umove male