Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Sijalice za kratka i duga svetla i ostale sijalice- Problemi i Saveti

Započeo filo, 11.05.2008. - 23:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

amply

Osram NB H7, trajale oko 13, 14 meseci i u roku 20 dana pregorele obe. Zadovoljan. Voleo bih da probam Philips, cisto da znam da li su dugovečnije.

Ilic-PA

^^ ja kad sam menjao, hteo sam da uzmem Philips Blue Vision... al nisu imali, nego od Philipsa samo obicne, i one su kostale oko 800 kinti komad... Sa NB su mi par puta ljudi blicali, da ima smeta svetlo, far je bio normalno podesen, kod majstora na onoj spravi... Kako im onda xenon kopa oci ako im NB smeta...  :tup:
Živeo sam u 3 decenije, 2 veka, 2 milenijuma i 4 države, a tek mi je 20a!

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Ja ću staviti H7 bele diode za duga svetla i eto rešenja :fucka:
ΕΛΛΑΣ

Stragi21

voleo bih da vidim kako to sija :ok:

Ja nemam prilike da vozim pod dugim dok ne dodjem kod nas...
Pa bre sijalica koja ne izdrzi 1god nije sijalica vec smece

Exception®

I ja jedva čekam da stavim xenone i LED umesto dugačkih, ali će to sve malo pričekati jer mi je sad bebac na prvom mestu :yeah:.

2 Stragi: pa gde ćeš u "gradu svetlosti" da koristiš duga svetla :bigl:?

Što se nightbreak-era tiče, ja ih ne bih kupovao. Čuo sam samo loša iskustva sa njima :nezna:
ΕΛΛΑΣ

Cherokee

while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

bokim80

Citat: Exception poslato 26.06.2009. - 18:46
Što se nightbreak-era tiče, ja ih ne bih kupovao. Čuo sam samo loša iskustva sa njima :nezna:
A ja bas razmisljao o njima za sledecu zamenu.  :hm1: Mada da budem iskren i sa ovim Narva najobicnijim sam zadovoljan.

Sauriann

Citat: bokim80 poslato 26.06.2009. - 20:13
A ja bas razmisljao o njima za sledecu zamenu.  :hm1: Mada da budem iskren i sa ovim Narva najobicnijim sam zadovoljan.
ova razlika na slici možda nije velika ili vredna tih para, ali u praksi može da vredi život (samo metar dva vidiš bolje noću po neosvetljenom putu van naselja). Meni se desila par puta traktorska prikolica u slepom uglu, po koji biciklista i bezbroj udarnih rupa i to sve dok sam se vozio "sigurnih" 80 km/h :fucka:

...po Beogradu mogu i na pozicijama  :p

p.s ima vise u tekstu na sajtu
http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html

bokim80

Citat: Sauriann poslato 26.06.2009. - 20:15
ova razlika na slici možda nije velika ili vredna tih para, ali u praksi može da vredi život (samo metar dva vidiš bolje noću po neosvetljenom putu van naselja). Meni se desila par puta traktorska prikolica u slepom uglu, po koji biciklista i bezbroj udarnih rupa i to sve dok sam se vozio "sigurnih" 80 km/h :fucka:

...po Beogradu mogu i na pozicijama  :p

p.s ima vise u tekstu na sajtu
http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/index.html

:ok: Hvala, vidim da si zamenio srednja svetla, koja imas duga?

Sauriann

Click

Moj megane je kod mene oko dve godine.. menjao sam samo jednu sijalicu srednjeg svetla levog fara pre 1.5 godine.. stavio sam valjda neku narvu, jos radi.. ove druge sto su sa njim dosle da ne ureknem..

fLiP

amply

Jedine sijalice koje sam menjao na autu su Osram Night Breaker. Inače NB poskupeo - 1045 RSD.