Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
RFS na
Flickr
-u
Početna
Pomoć
Kalendar
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Menjač
»
Tema:
EDC menjac preskace parne brzine i rikverc
Poštovani RFS članovi,
Molimo Vas da
IZMENITE SVOJ PROFIL
ukoliko želite da promenite vozilo koje ste postavili na forumu da vozite
i ako prikaz nije korektan, da to zamenite.
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice: [
1
]
2
3
4
5
...
15
Idi dole
Autor
Tema: EDC menjac preskace parne brzine i rikverc (Pročitano 51726 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Gisse
Clio
Trenutno vozi: Capture
Pol:
Starost: 41
EDC menjac preskace parne brzine i rikverc
«
poslato:
22.03.2017. - 15:20 »
Dodje i taj dan ...
EDC menjac poceo povremeno da zaboravlja da ima 2, 4, 6 i rikverc. Sve te brzine su mu na jednoj polovini "menjacu". Automobil moze da se vozi ali onda prebacuje iz prve u trecu pa u petu. Ako malo odmorite i ugasite automobil na 2-3 minuta sve se vraca u normalu i sve brzine su tu.
Sta je u pitanju trenutno nemam pojma. Auto je u servisu pa kada jave sta je problem posto ce morati da skidaju i raskupusaju napisacu.
Inace presao je nekih 90 000 km.
Uglavnom ako se menja set kvacila, njegovih onih duplih to je nekih 35-37 000 dinara.
Sačuvana
Goxxy
Dassault Rafale
Administrator
Trenutno vozi: 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi FAP 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp
Pol:
Not all are as well equipped as a Renault Laguna
Starost: 43
Odg:
«
Odgovor #1 poslato:
22.03.2017. - 19:21 »
Znam ja, imamo isti menjač. Nije problem u lamelama, svakako (i nemoj da se tešiš da je set od dve lamele 37000din, računaj najmanje 2.5 puta skuplje...).
Crkao ti je elektromotor koji odvaja lamelu za parne brzine i rikverc. Ustvari možda nije crkao, već gubi kontakt na džeku. Sasvim sam siguran da je u tome problem. Proveri kontakte na njemu prvo, možda je sasvim banalan kvar.
Ne znam u kojem servisu ti je auto, ali tu prvo potražite problem.
Za cenu, samo dve viljuške koje odvajaju lamele su 700e, a ne lamela da bude 300e...
Nismo mi te sreće
Sent from my Huawei P9 using Tapatalk
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
Saćipko
Koleos
Trenutno vozi: Scenic 2 ph2, 2.0 dCi, 110kw; Škoda Octavia, A7, 1.6 TDI
Pol:
Qualis vita, finis ita
Starost: 39
Odg: EDC menjac preskace parne brzine i rikverc
«
Odgovor #2 poslato:
22.03.2017. - 20:50 »
Kako "stare" vasi modeli auta, i samim tim menjaci, sve cesci su "bagovi" sa njima. Ipak je manulec izdrzljiviji.
Sačuvana
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto
Gisse
Clio
Pol:
«
Odgovor #3 poslato:
22.03.2017. - 20:58 »
Pa ne tesim se za cenu vec mi je to dat predracun u slucaju da se lamele menjaju. Predracun poslat od strane Reno - Sava u Pancevu za slucaj da je ono najgore, tjs lamele
Mada kako radi isto cisto sumnjam da je nesto veliko mehanicki stradalo, vise lici na glupost sa kontaktima ili kao sto ti rece sa tim motorom koji odvaja lamele za parne brzine.
Auto u servisu pa neka se igraju sa njime.
Sačuvana
Goxxy
Dassault Rafale
Administrator
Trenutno vozi: 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi FAP 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp
Pol:
«
Odgovor #4 poslato:
22.03.2017. - 22:26 »
@Saćipko
Moj je kupljen polovni, tako da to ne uzimam kao bag, već kao ređi slučaj. Do sada svi EDC menjači koji su bili u servisima bili su na redovnom održavanju, makar u servisima koje sam ja zvao. Ovaj moj je ipak malo specifičan... I nemoj da stavljaš so na ranu, da ne pominjem ja sad Lagunu 2 i neke tamo Mercedese sa lancima i katancima
@Gisse
Biće da je to, ne verujem da je veći kvar. Pogledaj i informiši se na
www.renaultforums.co.uk
, tamo ćeš naći isti problem kod više ljudi. I samo takav, druge probleme nisam viđao. A neverovatno mi je da je dvostruka lamela samo 37000 dinara, zaista. Ne mislim da je jeftino generalno, ali u odnosu na ove hebene viljuške kod mene - jeste. Jel to predračun sa rukama ili ne, tj. sa radom?
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
Saćipko
Koleos
Pol:
Qualis vita, finis ita
«
Odgovor #5 poslato:
23.03.2017. - 02:09 »
Pisem u kontestu da EDC pocinje da otkriva mane. Eto, nekoliko god od pocetka ugradnje, prvih problema. Cim ih ima i na uk sajtu "nekolio". Pisem u kontekstu toga da su i cuvene dizne na 1.5 dizelu sa pocetka 2000-tih u to vreme bile ok. Cim dodje neka kilomteraza, dodje i do mana. To se resava nekim ph2 modelima, ili promenom odredjenih komponenti... I nije nista strano ili opasno. Jednostavno je tako.
Moji modeli su 15+ godina stari, na mercuje nepaznja proslih vlasnika, a na laguni zub vremena. Lagunu resio sa par hiljada dinara... Jednostavno, kvare se vozila. To pisem
Edit:
I toda se manuelac bolje pokazao...
Sačuvana
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto
Gisse
Clio
Pol:
«
Odgovor #6 poslato:
23.03.2017. - 08:48 »
Na predracunu sa sve radovima uljem i kojecime (grt. kvacila) pise za naplatu 37.258. Koliko ce biti na kraju videcu
Nije mi toliki problem cena koliko me nervira cekanje da dodju delovi sa meseca.
Ceo posao moze da se obavi u 2 dana maksimalno a delove cekas ko da ih po narudzbini kuju u nekoj kovacnici u Mongoliji.
Tako sam cekao i za nosac senzora termoglave (valjda se tako pise). Mozes da skines za 20 minuta i zamenis a cekalo se 5 dana jer naravno nema delova u Srbiji????
Sačuvana
Goxxy
Dassault Rafale
Administrator
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
23.03.2017. - 09:00 »
@Saćipko
Ma ja se šalio
Znam da je manuelac pouzdaniji svakako, što je manje-više i logično, ali za EDC obzirom da su tek dečije bolesti na tim modelima - bilo je i za očekivati
@Gisse
Onda ovi mene DERU iz Reno Save za ono što traže za promenu viljuški. Samo za skidanje menjača traže 30000 dinara što je čist bezobrazluk...
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
mire
Espace
Trenutno vozi: Laguna III GT 2.0T 205
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #8 poslato:
23.03.2017. - 09:36 »
30.000 za skidanje?
Koliko im treba, mesec dana rada?
Sačuvana
Goxxy
Dassault Rafale
Administrator
Pol:
«
Odgovor #9 poslato:
23.03.2017. - 10:03 »
Pusti brate mili... kad sam čuo, nisam mogao da verujem. Bezobrazluk. Zato i čekam Krstevskog da vidim da li bi bio voljan da radi zamenu tih viljuški, ukoliko nađe nešto jeftinije delove, jer bi sa cenama koje je našao bilo SKUPLJE nego kod Reno Save. Tamo dobijem 20-25% na delove, ali me eto DERU na cenu skidanja menjača. Treba valjda i gaće da skinem
Hm, sad mi pade na pamet. Da li bi bilo pametno da tražim procenu od Reno Save u Beogradu?
Možda bude jeftinije
Ako je recimo radni sat 1200 dinara, to je 25 radnih sati. Što će reći 3 dana rada? Da li je to moguće? Pa to se uradi sve za jedan dan - skine menjač, zamene delovi i vrati nazad, a ne za TRI dana.
Gisse, izvini za trovanje teme...
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
mire
Espace
Trenutno vozi: Laguna III GT 2.0T 205
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #10 poslato:
23.03.2017. - 10:27 »
Trebalo bi da imaju definisan potreban broj radnih sati za svaku popravku, zato su ovlašćeni servis. Treba da poštuju propisanu proceduru i da naplate radne sate po njoj. Ako je predviđen broj radnih sati 25, to znači da je verovatno predviđeno da radi više od jednog majstora. Svakako deluje kao nenormalno dug rad za tako nešto.
Sačuvana
Astrea kv
Scenic
Trenutno vozi: Laguna III 2.0 dCi 150 KS automatik Initiale; Twingo 1 1.2 16V Initiale
Pol:
Starost: 64
«
Odgovor #11 poslato:
23.03.2017. - 10:34 »
Ponekad majstori daju nerealno i nenormalno visoku cenu, kako bi odbili mušteriju ako nešto ne umeju da urade ili im se ne isplati da uopšte rade. Moj predlog ti je da potrošiš neku količinu goriva i vremena i da obiđeš više servisera.
Sačuvana
Saćipko
Koleos
Pol:
Qualis vita, finis ita
«
Odgovor #12 poslato:
23.03.2017. - 10:57 »
Citat: Goxxy 23.03.2017. - 10:03
Gisse, izvini za trovanje teme...
Mislim da ovo nije trovanje teme, i mislim da ovo i treba biti tema za komentarisanje eventualnih kvarova na EDC. Broj clanova sa EDC se povecava i povecavace se, a ovakvih tema nema.
@Astreakv
msm da si u pravu
Sačuvana
Goxxy
Dassault Rafale
Administrator
Pol:
«
Odgovor #13 poslato:
23.03.2017. - 11:16 »
Slažem se sa svom trojicom. U svakom slučaju, proveriću ja još jednom za broj sati, kao i za procenu troškova. Čekam Krstevskog sa njegovom procenom, pa da vidim šta mi je raditi. Klinac je dobio boginje, tako da je ovo sada SAVRŠENO vreme za rad na automobilu
@Gisse
U kojem si Reno Savi bio, pretpostavljam ovaj na Mirijevu?
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
Saćipko
Koleos
Pol:
Qualis vita, finis ita
«
Odgovor #14 poslato:
23.03.2017. - 11:45 »
Mozda ce ti bas sada auto trebati. Bas zbog klinacA. Meni tako, dobila starija pa taman je proslo, dobila i mladja. Trajalo nas vise od mesec dana. Odlasci kod lekara, tamo-'vamo...
Sačuvana
Štampaj
Stranice: [
1
]
2
3
4
5
...
15
Idi gore
« prethodna tema