Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Tuning
»
Tema:
kako podići zadnji dio Lagune 2 1.9dci karavan
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: kako podići zadnji dio Lagune 2 1.9dci karavan (Pročitano 18335 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Saćipko
Koleos
Trenutno vozim: Scenic 2 ph2, 2.0 dCi, 110kw; Škoda Octavia, A7, 1.6 TDI
Pol:
Qualis vita, finis ita
Starost: 40
Odg: kako podići zadnji dio Lagune 2 1.9dci karavan
«
Odgovor #15 poslato:
17.05.2017. - 21:28 »
Da. Promenio sam u paru. Leva je pukla, a ja sam promenio obe. I sa novim oprugama je visi za oko 3-4 cm. Postigo sam ono sto sam hteo zamenom opruga
Sačuvana
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto
Beli777
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna 2 1.9 DCI
Pol:
Pozdrav od ljubitelja Lagune
Starost: 48
«
Odgovor #16 poslato:
26.07.2017. - 19:18 »
Dragi ljubitelji Laguna uspio sam riješiti problem koji sam iznio prije određenog vremena a tiče se podizanja zadnjeg kraja reno lagune 2. Nabavio sam parče plastike dužine 15cm i debljine 150 mm pošao kod majstora strugara koji mi je odradio (obradio) ova dva podmetača koje sam kasnije podbacio ispod donjeg dijela opruge kao što se vidi na slici. I eto rešenja mog problema postaviću slike da bi vam bilo jasnije.
Sačuvana
mire
Global Moderator
Trenutno vozim: Laguna III GT 2.0T 205
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #17 poslato:
26.07.2017. - 20:06 »
Hm... Ne bih da pametujem, ali plastika mi se baš i ne čini kao dobar izbor za ovako nešto.
Sačuvana
https://penzije.com
singer
Koleos
Trenutno vozim: laguna 1.8 rxe
Pol:
kupujem samo kola koja imaju svoj tim u F1!!!
«
Odgovor #18 poslato:
27.07.2017. - 10:44 »
meni se ovo nikako ne svidja ...
Sačuvana
mire
Global Moderator
Trenutno vozim: Laguna III GT 2.0T 205
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #19 poslato:
27.07.2017. - 10:58 »
Ni meni. A posebno mi nije jasan razlog da se uopšte podiže auto pozadi. Ako su propale opruge - zamene se novim.
Sačuvana
https://penzije.com
Saćipko
Koleos
Trenutno vozim: Scenic 2 ph2, 2.0 dCi, 110kw; Škoda Octavia, A7, 1.6 TDI
Pol:
Qualis vita, finis ita
Starost: 40
«
Odgovor #20 poslato:
27.07.2017. - 11:32 »
Ovo deluje kao da ce da sklizne... I ako mozda nece. Opruge nisu skupe...
Sačuvana
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto
Astrea kv
Scenic
Trenutno vozim: Laguna III 2.0 dCi 150 KS automatik Initiale; Twingo 1 1.2 16V Initiale
Pol:
Starost: 65
«
Odgovor #21 poslato:
27.07.2017. - 13:45 »
U nekim drugim vremenima ovo se prodavalo za većinu kola iz sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka. Sve fabrike su isporučivale ovaj dodatak jer je to bilo neophodno za vuču karavan prikolica. Bilo je i plastićnih umetaka a i gumenih. Jedino Citroenova i pojedina sa torzionim ogibljenjem su bila za tu prepravku problematična.
Sačuvana
Beli777
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna 2 1.9 DCI
Pol:
Pozdrav od ljubitelja Lagune
«
Odgovor #22 poslato:
27.07.2017. - 14:16 »
Dragi drugari što se tiče plastike to nije obična plastika već kuvana koja se koristi za izradu zupčanika kod velikih mašina i opterećenja tako da nimalo nije meka i krta. A za nju sam se odlučio iz razloga zbog toga što bi podloške od metala vršile trenje između spirale i nje, a onda bi došlo do škripanja i neugodnog zvuka tokom vožnje posebno na djelovima puta gdje auto vrši blaga gibanja zbog konfiguracije samog puta. Vidite da plastika ima zub i sa gornje i sa donje strane tako da jedan zub plastike upada u rupu koja se nalazi ispod nje i tada postaje fiksna a drugi zub koji se nalazi sa gornje strane ulazi u oprugu i na taj način je fiksira da ne može skliznuti ni pod razno. Na slikama koje sam postavio još uvjek nije bio podignut zadnji most tako da izgleda kao da opruga nije dobro legla na plastiku međutim kada se sve vrati na svoje mjesto i zategne opruga se vraća u prvobitno stanje (fabričiko) s tijem da je auto podignut nekih 4-4,5 cm. Što se tiče opruga novih ni malo nijesu baš jeftine i kvalitetne, a i treba da se kupe jače (odgovarajuće) kako bi auto malo podiglo pozadi jer praktično rub auta je odmah iznad gume nekih 3 cm sa ovim oprugama fabričkim koje su označene bijelom bojom. Opruge se inače razlikuju po boji kojom su označene tako da ne možete baš staviti bilo koje već tražiti sa odgovarajućom bojom. Neko moje dosadašnje iskustvo što se tiče vožnje sa ovim plastikama koje sam stavio ispod spirala mogu vam reći da imam osjećaj da mi je zadnji kraj auta utegnutiji, prilikom ulaska u krivine ne osjećam da zadnji dio auta gubi na kontroli da se naginje i sl. Veoma sam zadovoljan radnjom koju sam izvršio na svom automobilu i nadam se da će nekome biti od pomoći. Ukoliko ima dodatnih pitanja u vezi ovoga stojim na raspolaganju.
Sačuvana
kapor
Kadjar
Trenutno vozim: Renault Clio Sport 172 ph1
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #23 poslato:
27.07.2017. - 16:59 »
Zabimljivo dignes auto za 4.5 cm i on postane stabulniji. Sto lu sam ja moj spustao.
Sačuvana
aboki85
Global Moderator
Trenutno vozim: Zoe R135, Scenic 2 ph1 2.0T, Kangoo 1.5dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #24 poslato:
27.07.2017. - 17:19 »
Bzvz, mogao si ustedeti koji dinar
Sad koliko ima mesta kod tocka, opusteno staje plastika zastitna za blatobran i eto Laguna allroad ili all terrain
Sačuvana
zokce
Talisman
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1,8 16V 2004 Limited edition Tech Line
Pol:
Starost: 62
«
Odgovor #25 poslato:
27.07.2017. - 19:40 »
Srecno sa terenskom i teretnom voznjom, ali meni izgleda dosta nepouzdano to resenje sa plasticnim podmetacem. Sile su tu nepredvidive, nikad ne mozes da predvidis kada ce da pukne bez obzira na cvrstocu plastike ili da isklizne. Ipak to nigde nije ispitivano, pouzdanost je nepoznata.
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»