Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Šta znači ulenjen motor?

Započeo Click, 13.05.2008. - 22:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bolac

sigurno ide brze na ljetinm gumama :write:
1.9dci

kale

to je jedna od poznatijih teza...da auto koji se vozi po gradu  ili na kracim relacijama  a pri manjim brzinama u proseku pocinje slabije da ide ..jer se motor ulenji, a na diznama i u sistemu za ubrizgavanje se stvara mikronski talog.... pa onda se preporucuje da se auto  izveze na auto put i opici po gasu i obrtajima  :yeah: i  iz mog izkustva dosta ljudi kaze da im je to pomoglo...e sad dal je u pitanju subjektivan osecaj ili im stvarno auto ide kao  :f1:  ....a sto se tice zimskih guma ne verujem da zbog njih ide sporije, one su u principu mekse i zato se ,eko se voze leti mnogo brze trose inace, sto se tice performansi nisu nista drugacije od letnjih

sloba321

Hvala momci... <3 vas :PPPP

cl1o

Na koliko obrtaja bi valjalo potjerati clio 1.5 (82ks) i u kojoj brzini. Ide ovaj ko zmaj, al' da znam... Juče neki pričaju trećom oko 120 km/h  :oo:

Markoman

Citat: sloba321 poslato 28.05.2011. - 18:57
Ljudi jedan drugar mi je rekao da moj renault clio 1.9 Dti slabo ide,zato sto ga je zena neka vozila od koje sam ga uzeo,i rekao je da motor ne ide dobro zato sto je zapushen,reko mi je da moram da ga garim da bi ga produvao,ali ja mislim da imam zimske gume pa da zato ide sporije
moze li mi neko reci za to produvavanje motora,ne zalim da mi auto ode dodjavola sa tim divljanjem ako stvarno nema nikakve svrhe
A po cemu si ti zakljucio da ti je auto lenj?
Letnje ili zimske gume ti nemaju veze sa lenjoscu auta, ista mu je max brzina.
Citat: cl1o poslato 29.05.2011. - 21:07
Na koliko obrtaja bi valjalo potjerati clio 1.5 (82ks) i u kojoj brzini. Ide ovaj ko zmaj, al' da znam... Juče neki pričaju trećom oko 120 km/h  :oo:
Stisni gas dok ti auto nije u brzini,to ti je najsigurnije umesto da divljas po putu.
Produvavanje auta nema veze sa tim u kojoj se brzini auto nalazi.

meganed97

manite se primitivnih čišćenja motora :stop: samo ćete za džabe da potrošite gorivo
za to postoji http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=3426.0  :yes:
a čorbu i mašinu čuvajte za merak :smoke:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

renault19_16v

ima tu nešto, uglavnom nikom neće nista biti da ga recimo drugom navuče do blokade par puta  :strah1:

iggy1607

Ne mora se izivljavati sa td ili dti motorom. Dovoljno je ,kad se ukaze prilika za voznju auto putem,da se motor drzi u nesto malo vecem broju obrtaja neko vreme konstantno da bi se sva go..a odlepila sa mesta gde su se natalozila usled duzeg perioda gradske voznje. Ja sam za vikend pri povratku iz sapca drzao makinu na 3000-3200 o/min konstantno nekih 30-ak km. motor se na taj nacin lepo izduva,i posle je miran duze vreme. Nema potrebe za divljanjem i trosenjem goriva na neki drugi,brutalniji nacin.