Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Skidanje zadnjeg branika scenic 2

Započeo bojankov, 17.07.2017. - 22:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bojankov

Trebam da skidam zadnji branik na scenicu da ugradjujem parking senzore pa me interesuje kako se skida ima li neko ko je skidao ili neki tutorial. Vidim ona gore 4 sarafa i vidim da ima odozdo...ali onaj dio oko farova i na sastavu sa limom me brine...ima li tu nesto da ga drzi i kako se skida?
Hvala

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Prvi renault u istoriji porodice :-)
Vidjecemo da li i poslednji...

frenchkey

Uh, i mene ovo zanima iz istog razloga...

nuk

Ovako po sećanju, pored navedenog, po jedan ili dva šrafa u krilima kod zadnjih točkova, i gore kod svatala su žabice.
Odvrneš sve šrafove, uhvatiš kraj kod točka, malo digneš i izvučeš ka spolja, otkačiš oba kraja i skidaš bez problema.
Nadam se da sam koliko toliko jasan :)

bojankov

Hvala na objasnjenju, mozes li se samo sjetiti dje su ti sarafi i kako da ne slomim te zabice? Znaci sastav lim-branik ide ka spoljnom dijelu auta ili ka zadnjem dijelu? Da utvrdimo sta mislis ka spolja tacno da ne cupam u pogresnom smjeru

bojankov

Imam dilemu i kako se skida onaj dio kod one plastike koja dodje sa unutrasnje strane stop svjetala? Ona plastika na koju se nasljanjaju vrata od gepeka?

drnikola

I zavučeš se i ispod auta jer ima ako se dobro sećam još tri zavrtnja sa donje strane. Uglavnom nije teško skinuti.

frenchkey

ja sam na kraju ugradio senzore bez skidanja branika, samo farove skinuo