0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Uveren sam da opravdanost kupovine, tj. upotrebe all season guma najviše zavisi ne od cene istih (mada je to bitna stavka) nego od konkretnog područja u kom se koriste. Imam priliku da jednom godišnje provedem neko vreme na severu Nemačke, primetio sam da mnogi vozači tamo koriste 4S gume. Razlog je prost - letnje temperature veoma retko prelaze 25 stepeni dok su zime otprilike kao ovde ali sa veoma malo ili nimalo snega. Kada se na to dodaju jake cene montaže/demontaže (65-70e za set 16-inčnih točkova), all season je tamo čest izbor.Sa druge strane, kod nas neretko leto zna da veže po nekoliko paklenih nedelja (30+ stepeni) a svedoci smo da je ove zime bio sneg do kolena uz -10 stepeni, i to u gradovima. Veliko je pitanje koliko su takve gume na ovom klimatskom podneblju dobar izbor. Ako ništa drugo, pitanje je koliko su ekonomski opravdane jer će se posle jednog jačeg leta pretvoriti u žvakaću gumu, koliko god da se su dobre (skupe).
Ja presao 25.000 za sada i mislim da mogu jos 20.000. Moje su michelin cross climate plus. Ovo plus im daje kao dugotrajnost. Ni ja nisam zadovoljan po snegu i blatu, po mokrom nisam imao problema. Inace to je letnja guma, koja moze i zimi. Ostale all season su zimske koju mogu i leti. Meni to i odgovara jer odem i 2x do Grcke leti, a zimi ne idem nigde jer imam puno posla.Moj utisak je surak koje je presao preko 70.000 sa kontinental all season gumama na hondi crv 4x4 dok ih nije promenio. Stigle do granicnika.
Kakva su vam iskustva sa Riken All Season gumama? Auto sam nedavno kupio sa tim gumama i sara je dobra ali sam sad u dilemi da li da na jesen kupujem zimske gume ili ne.
Kakva su vam iskustva sa Riken All Season gumama?
Riken se pravi u fabrici Tigar , u Pirotu, po licenci Michelina. Izvor: https://www.vulkanizerkedi.rs/blog/239-taurus-orium-riken-i-drugi-sinonimi-za-nas-tigar