Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Pneumatici za sve sezone (univerzalne gume)

Započeo acamilicko, 19.09.2017. - 18:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

AleksandarVrsac

Da se u napred izvinim ako sam omasio temu, na telefonu sam i stvarno je ne pregledno.

S obzirom da gume uzimam na cekove pa sam ogranicen na kupovinu iz radnje u svom gradu zanima me sledece. Imam u ponudi Matador, Savu i Tigar Taurus. Matador je 5250, Sava 6000, Tigar Taurus 5500. E sad ima i neka GT AltiMAX kazu podgrupa Continentala za koju ja prvi put cujem a kosta 5000. Jel pametno uzimati je, jel je pazario neko?
Ono si sto radis,ne sto govoris da jesi...

Ap0calypto

Od ponudjenih ja bih uzeo Savu

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Neletaksista

Sava za zimu vrh! Kao letnju je nisam koristio ali ne sumnjam da je dobra.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

AleksandarVrsac

Inave All season uzimam, nisam naveo.

Ap0calypto

Ja imam Lassa multiways, preporuka, bolje mi se pokazala od Sava Adapto

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

AleksandarVrsac

U ponudi imam samo gume koje sam nabrojao, mislim na cenovni rang koji meni odgovara ima samo to u ponudi.

Ap0calypto

Vozio sam Sava Adapto i Lassa multiways koje trenutno vozim. Ostale pomenute nisam vozio

— Robert Todd Carroll

AleksandarVrsac

A niko nista ne zna o takozvanoj Continentalovoj cerki? 👀

Ap0calypto

Iskreno nikad cuo, sto ne znaci da su loše. Ja bih se lično usudio da ih probam.

— Robert Todd Carroll

singer

wcyber

Racunaj svakako da su te all season gume vise zimske nego letnje i da ih svakako zimi ne mozes voziti ispod 4mm sare, tako da kad ih "pojedes", svodi se na zimski/letnji set... Jedino ako prelazis jako malo godisnje, pa uospte ne trosis gume nego omatore, onda su ti all season ok.. ali onda ti je ok i da vozis neke kvalitetnije zimske gume preko cele godine..

Ja na primer vec 2 godine vozim Conti Winter gume, uzeo polovne 4 komada za 180 eura, ekstra se ponasaju i u sred leta, cak ni ne skripe na asfaltu... Mrzelo me da sredjujem letnji set, treba da kupim 2 nove letnje gume jbg .. :D

HighCommander

Da se prijavim, uz Kadjar su dosle lenjte gume ContiEcoContact 5, u dimenziji 215/60/17, presle kolko i auto - 1600km.

Planiram da ih menjam, nadam se uskoro, za neke jace AllSeason (Michelin, Continental, GY... nisam jos gledao detaljnije), a Continental letnje na oglase.

reemark78

A zašto da menjaš odlične gume sa 1.600km?

HighCommander

Pa kazem, planiram da se prebacim na AllSeason.
Cekao bih do novembra, ali ko ce da kupi letnje gume pred zimu - a i da sacekam sledecu sezonu izgubice na vrednosti.

reemark78

A nisi razmišljao da kupiš set dobrih zimskih guma za te novce pa da sa 2 seta guma pređeš minimum duplo više i duplo sigurnije nego sa tim AllSeason gumama???

Mislim da tu dileme ne bi smelo biti..

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka