Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Pneumatici za sve sezone (univerzalne gume)

Započeo acamilicko, 19.09.2017. - 18:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

ne verujem da all season guma moze vise da vuce letnjoj, jer mora da bude sertifikovana za zimu, sa onim simbolom 3pms

Stragi21

Neki model je najbolji leti a neki najbolji zimi, na snegu na primer. Realno meni najbitnije da je na mokrom odlična.

wcyber

markofpi

Na ovo sam i mislio, odnosno tako shvatio gledajuci onaj test. Bridgestone odlican po mokroj i suvoj podlozi.

Ap0calypto

Danas bas izmerio šaru na Sava all weather, trenutno na 5mm posle nekih 2.5 godine. Može to još :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

markofpi

Juce namontirane CrossClimate 3 na Nissan QQ. Prvi utisak, meksi na volanu od letnjih i nisu bucne. Za ostalo kad dodje vreme. Kazu da su ih poboljsali u odnosu na 2. generaciju, a vizuelno sara iako je slicna ipak je malo drugacije, isto je V izraz ali nekako 3D...ne znam kak da objasnim. :D
Nemam merac za saru ali mi se cini da nije toiko duboka, kao i to da su gume nesto mekse na dodir gazeceg sloja od recimo Conti koje imam.
Svakako test sledi, lose ne mogu biti sigurno, pitanje samo koliko ce opravdati cenu.

wcyber

kad se oduzme zezancija zamena guma/tockova dva put godisnje, opravdvanje cene dobije skroz novu dubinu  :rotfl:

markofpi

Nije dubina samo fizicka...ima i ona metalno-finansijska. :D

wcyber

juce sam vozio ove moje all season conti gume, napolju kisa i +2, ne fali im nista ni pri 130.. i previse za te uslove

alexsasa

A sta bi im falilo xD

Sent from my iPhone using Tapatalk

alexsasa

Rotirate jednom godisnje?

Ap0calypto

Nikad nisam rotirao, podjednako se trose

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Kod mene se uvek vise trose one napred, kada skidam tockove obavezno ih obelezim za sledecu sezonu. Prednji se uvek vise potrose.
Btw, jos nisam stigao da stavim zimske na Clio

zokce

Ko ima prednji pogon obavezno se vise trose prednje gume, ko ima zadnji pogon mozda i nije velika razlika u potrosnji guma.

mire

Istina. Već sam primetio da će mi gume puno duže trajati na bmw nego što su na laguni. Kod mene je xdrive ali je 60:40 u korist zadnje osovine i ume da zanese kad se da jači gas u skretanju.