Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
Poluosovina?
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: Poluosovina? (Pročitano 15231 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Megan-R
Twingo
Trenutno vozim: Renault Megan 1
Pol:
Starost: 49
Poluosovina?
«
poslato:
27.09.2017. - 22:47 »
Pozdrav društvo.Vozim megana 1 2002 godište hečbek DTI.Pre par dana prilikom polukružnog okretanja ulevo odjedanput mi točak prednji desni zablokira na sekund i otpusti.Tako mi je delovalu u tom trenutku.Međutim to se ponovilo još nekoliko puta,uvek kad skrećem ulevo.Sad već vidim da nije blokiranje točka neko pokušaj ispadanja cele desne strane.Činilo mi se da kao preskače nešto u prenosu menjač- poluosovina-homokinetički zglob
.Odem do majstora i on ustanovi da je stradala poluosovina,onaj deo koji ulazi u menjač.Nisam baš siguran ali kako sam razumeo "pojeli" su se zubi na poluosovini i kad namotam u levo ona se malo izvuče i pravi to preskakanje koje bukvalno kida prednju desnu stranu.Menjam je naravno.Da li kupiti novu ili dobru polovnu?Dal se kupuje u kompletu za ovaj tip megana,mislim u kompletu sa zglobom?
Sačuvana
Bolje jednom dvaput nego nijednom triput
petarcirjanic
Scenic
Trenutno vozim: Pug 307 1.6hdi 80kw.
Pol:
pug 307 sw 1.6 hdi
Starost: 53
Odg: Poluosovina?
«
Odgovor #1 poslato:
28.09.2017. - 15:37 »
Imao sam slican problem,ima nesto o tome napisano u predstavljanu mog renaulta.Tebi je su se pojeli nutevi na poluosovini,prirubnici poluosovine a pitanje je kakvi su nutevi(zubi) na delu koji izlazi iz menjaca.Ako je to uopste kod tebe problem jer mi nema logike da ispada i glavi zbog toga,pre bi zubi proslajfovali i ostao bi bez pogona.Ako je to u pitanju onda moze i polovna pluosovina stime sto kad navuces prirubnicu nesme da ima lufta(Zubi da budu bez ostecenja) sve drugo ce kratko trajati.treba i proveriti stanje zuba na delu koji izlazi iz menjaca.Prirubnica na slici spaja poluosovinu(kaci deo do menjaca) sa izlazom iz menjaca,vidi se da su nutevi pojedeni,isto su tako pojedeni na poluosovini.Normalno pod uslovom d aje isto kao na mom renaultu(verovatno jeste),kod mene je desna poluosovina iz dva dela i za deo koji ide do menjaca (polovan)su mi trazili 40 evr,verovatno moze da se nadje i jeftinije,pitanje je dali ima nov deo a ako ima cena je verovatno velika,prirubnica sa slike (zamenska) je 1800din.
Sačuvana
Megan-R
Twingo
Trenutno vozim: Renault Megan 1
Pol:
Starost: 49
«
Odgovor #2 poslato:
02.10.2017. - 20:07 »
Nema se vremena,problemi kući,problemi na poslu
.Elem rešen je problem.U pitanju je bio deo do menjača,kako ga nazva neko krst poluosovine.Ima tri igličasta lezaja okolo nazubljene čaure e jedan se skroz prosuo i otpao a druga dva razjanđala.Zamenili smo to.koštalo je 2600 + rad majstora.Hvala Peki na odgovoru!
Sačuvana
Bolje jednom dvaput nego nijednom triput
MeganeMK1
Clio
Trenutno vozim: Megan 1
Pol:
Starost: 55
«
Odgovor #3 poslato:
25.01.2020. - 15:03 »
Pretpostavljam da imam problem sa levom poluosovinom, kada se mota bilo u desnu ili levu stranu, pogotovu u vecim krivinama, cuje se krcanje kao kad ode homokinetcki, to krcanje se cuje sve cesce i jace, kao da drobi nesto, takodje neko kao lupkanje iz menjaca s vremena na vreme, kao da dolazi iz zvona, odozdo. Mada ovo sa menjacem nisam siguran posto imam problem i sa niskim ler gasom pa nisam siguran od cega je podrhtavanje i lupkanje iz pravca zvona?
Radi se o Meganu 1 , 2002 god, 1.4 16v.
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #4 poslato:
25.01.2020. - 15:15 »
Znači ima posla za mehaničara..
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #5 poslato:
25.01.2020. - 20:26 »
Da li je imao neko slicnih problema na ovom autu, koliko kostaju nove te poluosovine, a sta ako je problem na vezi poluosovina menjac?
Sačuvana
cool
Clio
Trenutno vozim: Megan 4 GrandTour1Limited dCi 110 Megan 2 1.5 dCi
Pol:
Starost: 61
«
Odgovor #6 poslato:
25.01.2020. - 20:31 »
Meni liči na homokinetički, pravac kod majstora.
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
26.01.2020. - 08:48 »
Nije homokineticki provereno, a i ne bi se culo drobljenje u obe krivine, samo kod levog tocka...mene samo interesuje koja je cena te poluosovine i zamene iste, kao i sta to tacno moze da bude na spoju menjaca i nje?
Sad citam po forumu, da je kod Megana 1ce, kineticki spojen na poluosovinu tako da ga je nemoguce skinuti, ko zna mozda i on drobi, a mora da se menja cela poluosovina!?
«
Poslednja izmena: 26.01.2020. - 08:54 od strane MeganeMK1
»
Sačuvana
cool
Clio
Trenutno vozim: Megan 4 GrandTour1Limited dCi 110 Megan 2 1.5 dCi
Pol:
Starost: 61
«
Odgovor #8 poslato:
26.01.2020. - 19:29 »
Na scenicu 1.9 dci 2001 levu polosovinu sam menjao komplet sa homokinetičkim i to zbog je*ene plastične vezice koja ne košta ni 10 rsd, a uzrokovala je trošak od 125eur, Ušla vdda i isprala ležaj...Proveri dobro, da te ne prevare.
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #9 poslato:
29.01.2020. - 21:48 »
Vazi, hvala, vec je kao nesto popravljana pre mene, podmazivano ili sta vec, ali nekako se sve vise i vise cuje, samo u krivinama i levoj i desnoj.....
Zaboravio sam da pitam mozda i najbitniju stvar, moze li to da me ostavi na putu ili jos gore da kada crkne potpuno napravi neku havariju, tipa da blokira tocak i slicno?
«
Poslednja izmena: 29.01.2020. - 21:50 od strane MeganeMK1
»
Sačuvana
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #10 poslato:
29.01.2020. - 23:35 »
Pa što ne rešiš to kod majstora i nema glavobolje
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #11 poslato:
19.02.2020. - 10:22 »
Mozda nekom koristi, resen problem, bar se nadam. Otiso je neki nosac motora koji se nalazi u blizini menjaca, pa je on prenosio to neko krcanje, auto uopste nije radio nemirno u leru, nego se ceo motor zbog toga treso, iso napred nazad, to se odrazavalo i na rucicu menjaca koja je vibrirala. Za sad ne cujem ni homokineticki ni bilo kakvo drugo brujanje iz poluosovine....
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #12 poslato:
05.03.2020. - 19:00 »
Ipak se cuje homokineticki, morace da se menja poluosovina s vozaceve strane.
Gde, kod koga i koju marku kupiti, naruciti, koje su cene?
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #13 poslato:
12.09.2020. - 08:13 »
Definitivno je doslo vreme da menjam poluosovinu. Vozio sam cetiri meseca tako, cula se u krivinama, ali ne tako strasno, vremenom sve vise, sada majstor kaze da je bas za zamenu.
Imam tri ponude, ITN oko 6500 din, Marelli 8600 din i Metelli 10600 din.
Koju uzeti, ima li tolike razlike u kvalitetu kao sto je razlika u ceni ili je sve to slicno?
Radi se o poluosovini na vozacevoj strani....
Sačuvana
MeganeMK1
Clio
Pol:
«
Odgovor #14 poslato:
18.09.2020. - 21:58 »
Moze neki savet?
Sačuvana