Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa alternatorom

Započeo prle85, 28.10.2017. - 15:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

ako drzi stalno napon preko 14V, onda ne radi kako treba... tj, prepunjavace aku.. moze se ostetiti, kipeti, kuvati itd

alexsasa

Moze eksplodirati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wcyber

zna li se koji ovlasceni servis je radio pregled ?

Gravis

Auto Centar Banat iz Zrenjanina.

EDIT: obrisan citat cele prethodne poruke na koju se direktno odgovara.

wcyber

mozda da odes do Damjanovica u Rumenci, to ti je mozda najblizi normalan renault servis  :pije:

Gravis

Jos je u AC Banat. Videcu sta ce mi jos javiti, ostavili su ga da ga jos dodatno pregledaju.

wcyber

na renault srbija facebook grupi sam citao slicne muke ljudi da stave odgovarajuci regler u auto ..

takodje, ne nasedaj ni na cije ubedjivanje da je normalno da napon ostane preko 14V ..   pri normalnom radu napon vrlo brzo padne na 13.5V  sa kojim se odrzava kapacicet..  a inace za punjenje akumulatora na vecim temperaturama od 25C preporucuje se nizi napon punjenja.. leto i vrucina je kriticna za akumulatore slicno ko sto je i zima i jako niske temp

Gravis

Zvali su, izvadili su alternator iz auta, skroz ga rasklopili i testirali. Videli su da je pogresan regler stavljen. Taj sto ide u auto, vise neka u prodaji, jedino da vijam polovnu varijantu. Zamenske nikako. Druga opcija je ili kompletno fabricki remontovan alternator ili nov, ali je cekanje za oba do mesec dana.

Milenko_M

Imam polovan regler Boš  BR 14-H  . Mogu da ti pošaljem da probaš . Ako ti odgovara platićeš 3.000 din .

Gravis

Ako sam dobro razumeo tog majstora sa kim sam se cuo, kazao je da ce on pokusati da nadje polovan, pa ako ne uspe, javim se.

Inace ovaj dole sa slike model je u pitanju 00M 145 321

Milenko_M

Gravis

Videcu sta ce mi kazati iz servisa, da li su bili uspesni u pronalazenju ovog modela, ako nisu javim se.

Gravis

Javili mi, na kraju nije u pitanju alternator, ni regler, vec zastitna preklopna jedinica, sa njom se nesto desilo.

SasaLaguna95

Laguna 3 2008 2.0T
Cuje mi se malo remenica alternatora prilikom paljenja..

Jel neko mijenjao i zna li mozda koja remenica ide, sa kvačilom ili bez?  I koja je razlika..
Po broju šasije, ide ova remenica...

My car = My rules !

mire

Ne mogu ti pomoći. Menjao sam remenicu radilice, a i to pre mnogo godina. I bila je skupa, papreno skupa...

Ovu na alternatoru nisam nikada menjao.