Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa alternatorom

Započeo prle85, 28.10.2017. - 15:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Prle lepo je covek napisao da alternator nije za zajebanciju, da se tako izrazim. On daje jake struje, koje mogu da izazovu pozar, i da zbog par `iljadarki ostanes bez celog auta.
Ocito je da ne poznajes materiju, pa zato pravac kod majstora. Ne moze dopisnom skolom da se nauci to sto ti zelis. I ja se kao nesto tu razumem, ali ne cackam kad su jake struje u pitanju. Majstor ima i opremu koju mi nemamo, nije samo znanje u pitanju.

goranara

@prle85

Alternator je ispravan, ali je jeb@ tamo gde zavrsava tanka zica, verovatno u intrument tabli i verovatno ima mali otpor prema masi. Nepoznanica je sta se tu nalazi. Video sam slucaj da je neki mozgonja umesto obicne sijalice za pobudu stavio LED, pa je to cak i radilo dok iz nekog razloga nije prekinula.
     Nepoznanica je kako u konkretnoj situaciji nadlezni racunar prepoznaje gresku sa alternatorom. Posto je vrednost napona uredna, verovatno vidi prekid tanke zice, odnosno pogresan potencijal iste u odnosu na neku referentnu tacku. Najbolje bi bilo videti u semi kakva je tacno veza sijalice u instrument tabli i da li postoji jos neki sklop koji je vezi s tim.
Napokon saznah da nista ne znam.

wcyber

Treba uzeti u razmatranje i zašto je na prethodnom crkao stator.. Treba ti neki dobar električar i dalje ... Teško da ćeš na forumu rešiti takav problem

prle85

Bio danas opet kod majstora, skinuli regler u videli da su cetkice lose, stavili regler sa fabrickog alternatora i sve funkcionise kako treba, racunar prepoznaje alternator a puni oko 13,9v. Nadam se da je problem resen. Hvala svima na savetima...

petarcirjanic

Citat: prle85 poslato 28.10.2017. - 22:48
Mislis da probam samo regler da zamenim ako su isti fizicki? Mada mislim da mora ceo alternator da se skine da bi se zamenio regler a to nije bas mali posao ...
Majstor je trebao da proveri regler kad mu je sve bilo na izvolte.

amelonix

Pozdrav...Imam Scenic 2.0dci 150ks 2008god,u zadnje vreme mi se cuje buka u kabini prilikom voznje,radi se o tupom hucanju koje je najizrazenije na 1500-1800rpm,takodze buka je popracena sitnim rezonantnim vibracijam koje se prenose najvise na volan i pod nogama.
Motor u leru odlicno radi ne trese ni pri paljenju niti kod gasenja,nema lupkanja,buka i vibracije se osjete u voznji a i u leru dok dodajem gas,nebitno dali je kvacilo pritisnuto ili pusteno,takodze u voznji pri ubrzavanju ali i pri usporavanju kada obrtaji padaju i kad dodzu na 1800rpm odmah se zacuje buka i vibracije,zamjenjen je donji nosac i gornji u obliku piskote.
Jel moguce da hidraulicni nosac moze praviti ovakve probleme ako je do njega,a o zamajcu nesmjem ni misliti...

wcyber

A da nije neki ležaj od točka?

amelonix

Nije lezaj posto mi se to desava i dok stojim u mjestu i dajem gas

wcyber

Mazzy

Pravac majstor, slabo cemo ovdje sta reci. Moze biti puno stvari. Nesto ne vjerujem da ti je zamajac ili nosac. Simptomi tih kvarova su tresenje i nemiran motor, najvise pri paljenju/gasenju.

Pravac majstoru na dijagnozu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

amelonix

Pa naravno sutra u servis,slazem se za zamajac,auto je savrseno mirno u radu nema nikakvih vibracija pri paljenju niti gasenju,sumnjam na hidro nosac,neku remenicu ili spaner eventualno nesto oko auspuha

wcyber

Moze biti ležaj alternatora ili tako nesto

Jovan111YU

I sta je bilo na kraju ako nije tajna. Imam slicne simptome na Meganu 2 pa da znam sta me ceka odprilike.
Ne odlaži za sutra ono što mozeš odložiti za prekosutra.

jajajaja

Desilo mi se malo pre u voznji da mi se upali stop svetlo i nacrtan akumulator. Bukvalno na sekund i na ravnom magistralnom putu. Sta to moze biti?

Vec sam resavao problem sa nekim airbag senzorom, 200 evra bila popravka u hit auto i to je reseno u okviru garancije od strane auto placa. Na meganu 2 nisam nikakvih problema imao sa elektronikom. Palila mi se lampica za airbag samo par puta i to kada zena vozi pa ja, pa se mnogo pomeri sediste i to za 6 godina. Da li je moguce da meg3 ima toliko problema sa elektronikom, da je opao kvalitet, ili sam ja talican :)

zvone44

Od kako sam kupio Lagunu 2 bacalo mi je grešku Batery charge fault i svijetlela crvena lampica. Nasao sam na forumu kako se taj problem rješava skidanjem table i lotanjem. Uradio sam to al sada kako sam vratio kazaljke imam problem da auto i kad je hladan kaže da je blago ugrijan. Probao sam onaj trik s kazaljkama ali nisu se iskalibrirale. Šta mi je činiti s tim da mi be kaže temperaturu ovako dok je hladan?