Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa alternatorom

Započeo prle85, 28.10.2017. - 15:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Megane IV

E sad ti nema druge nego da ponovo skines sat, skines kazaljku za temp, ulalis motor i sacekas da mu se temp popne na oko 52-53°C (sto ces nadgledati preko OBD), i onda ubosti kazaljku temp bas na ovo mesto gde je sad. I, to je to!

zvone44

Rešio sam, ali na lakši način. Zagrejao sam ga skroz i stavio ju kako je stajala inače dok je bio zagrejan na radnu temperaturu i problem rešen. Radi ispravno od početka.

Ćimo

To ste mogli i jednostavnije resiti...sa test modom instrument table ;)

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

tasicss

Da ne otvaram novu temu, Scenic 1.9dci juce upalio gresku low battery pa iskljucio kroz 10sek pojavila se opet i sada se ne gasi, iz motornog prostora se oseca miris zapaljnog a i cini mi se iz alternaotra se cuje cudan zvuk (kao da grebe i cvili u isto vreme). Dali mozda postoji jos neki element osim alternatora koji bi mogao da strada? Samo da napomenem da je alternator vodeno hladjeni, nije obican. Hvala na savetima.
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

baki800

Potrošile se četkice

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

wcyber

Sve što je vezano za alternator.. Remenice, kaiševi i sam alternator..

gorinjo

Moze da bude i  remenica radilice

wcyber

Kao što rekoh.. Remenice... Ima tu potrošnih delova, jednostavno se sve treba prekontrolisati u servisu

tasicss

Mislim da nije remenica jer nema proklizavanja, sto se tice cetkica mislim da nisu ni one jer na relaciji od 2.5km a bilo je hladno vreme kad sam dosao kuci alternator je bio vreo iako motor nije ni dosao blizu radne temperature, a sve ovo se desilo bez ikakvog upozorenja, stigao na odrediste bez ikakvih problema, posle 4 sata sa prvim paljenjem dobio sam upozorenje. Da nije stator mozda? Koliko se krece  remont alternatora, jer vec za 80e imam polovan-ispravan?
"Never drive faster than your guardian angel can fly"

baki800

Oko 50€

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

drale01

Kod mene na Laguni III 2.0 motor 110kw dijagnostika pokazuje da je napon punejnja nekad i do 15 V. DA LI JE TO NORMALNO?
Inace ne izbacuje bilo kakvu gresku dijagnostikom
Laguna III

Sebastijan

Mereno na klemama akumulatora na mom vzilu održava 14,4V. Proveri unimerom na klemama akumulatora, možda dijagnostika odstupa.
Gluvom priču pričati!

Ćimo

Citat: drale01 poslato 10.01.2020. - 02:15
Kod mene na Laguni III 2.0 motor 110kw dijagnostika pokazuje da je napon punejnja nekad i do 15 V. DA LI JE TO NORMALNO?
Inace ne izbacuje bilo kakvu gresku dijagnostikom
Imas li start stop sistem i AGM akumulator?

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

drale01

Laguna III

Milenko_M

Citat: drale01 poslato 10.01.2020. - 02:15

Nije normalno ali sigurno nije do reglera.Imao sam i ja isti slučaj na mom Cliu 3 .Ja sam čak ugradio i instrument koji je nakačen na priključak za upaljač u kabini.
Dešavalo se da pređe 15 V .To je posebno bilo izraženo kada su bile niske temperature.Bio sam kod par električara i oni su sa velikim iskustvom procenili da je do reglera.Dao sam 100 evra za ugradnju novog i sa njim je bilo isto.Pošto se akumulator praznio kad stoji auto zaključio sam da ima veze sa time.Ustanovio sam da kada auto stoji zaključan troši 60 mA.Kada se odkači radio potročnja bude oko 10 mA i akumulator se ne prazni i napon je uvek u normali.Više od godinu dana vozim bez priključenog radia i napon je uglavnom 14,5 V nekada kratko ode na 14,7 ali vrlo retko.Probao sam da kupim drugi radio ali sa njim je isti slučaj bio , kada je isključen auto vuče 60 mA.

Za svaki slučaj očisti sve konatkte na akumulatoru i kod reglera.Posebno mase moraju da budu čiste.Pošto sam vozio i Megane 3 i na njemu sam ugradio taj instrument i tamo se napon drukčije ponašao .Kada se startuje auto napon je 14,5 V i tako bude jedno 5 minuta rada motora .Posle spadne na 13,5 V.
Možda bi i ti trebao da izmeriš napon posle duže vožnje i ako padne sa 15 V na 14 onda je u redu .Inače pričao sam sa nekim autoelektričarima o tom problemu i niko nema blage veze šta se tu dešava .