Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa alternatorom

Započeo prle85, 28.10.2017. - 15:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

El Bayanero

Problem je rijesen. Losi kontakti na instrument tabli i ios neke sitnice. Majstor je sredio tablu i sad je sve ok. Hvala svima

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Mr. Weber & Mr. Garrett

mire

^^ Odlično.

Citat: wcyber poslato 31.01.2020. - 11:21
Mire, pad napona na osigurači je izuzetno mali, svaka čast ako si uspeo da ga izmeriš :)

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-e90e68a580b71ee41023f8fdc1bd1484

Tako je, izuzetno je mali ali ga ima i razlikuje se na osiguračima na kojima ima potrošnje u odnosu na one na kojima nema. Sličnu tabelu sam koristio u merenju.  :ok:

Saraphos

Ljudi pomagajte,sinoć upalih auto i sasvim normalno prešao nekih 10ak km po gradu,medjutiim pri dolaaku u stan osetih neki čudan smrad i jaku buku negde ispod motora,otvorim.haubu i provalim.dole mi jedan deo varniči baš kod kaiševa kada se doda gas.Ima li ko pojma šta se desilo???Evo snimak
https://youtu.be/qbUit1jbmsY
Renault Megane Ii u pitanju inače,1.6 benzinac 1.6v

nevada1

Ako sam ja dobro vidio to varniči iz alternatora

Saraphos

Citat: nevada1 poslato 05.08.2020. - 03:49
Ako sam ja dobro vidio to varniči iz alternatora

Upravo tako,u pravu ste,danas ga oterao kod majstora ispostavilo da se remenica od alternatora ostetila neki deo unutar nje se polomio,sredili su mi za nepuna dva sata, tako da je sada sve ok  :cool: :cool:

URKE 80

Koliko je koštalo to zadovoljstvo?

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul

Saraphos

Citat: URKE 80 poslato 06.08.2020. - 14:13
Koliko je ko%u0161talo to zadovoljstvo?

%u041F%u043E%u0441%u043B%u0430%u0442%u043E %u0441%u0430 Redmi 8 %u043F%u043E%u043C%u043E%u045B%u0443 %u0422%u0430%u043F%u0430%u0442%u043E%u043A%u0430

Ako pitas mene,mislim vezano za moj slucaj,nisu mi uzeli mnogo, zamenili su mi remenicu 3500 ( stavili su neku celicnu,kazu bolja bila je aluminijumska) promenili mi PK kais 1200 (iako sam ga menjao skoro remenica ga je ostetila) i za*ebavali  su se bas dosta oko alternatora jer je remenica zapekla morali su da vade ceo alternator i da seku remenicu brusilicom,uzeli su mi 2000 za ruke,sve ukupno 6700.

URKE 80

Hvala!

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul

worldwideweb

Cao decaci. Presao sam danas 200km i pred kraj puta zasvetli mi stop low battery i slika akumulatora. Excide kupljen pre godinu dana,ne verujem da je riknuo. Drugar koji se razume malo u mehaniku kaze da je 99% altenator da ga nije punio. U servisu za polovan traze od 50 ako je vazdusno hladjenje ili 90 ako je vodeno. Moze li se nesto uraditi u domacoj radinosti da se to sredi? Tek posle srede ima termin a auto mi treba vec zxa ponedeljak :)

Jakota

Pa on se remontuje.

To svaki elektricar bi trebao da odaradi.
E sad sta je crklo to vec treba da se vidi, uglavnom odu cetkice...
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

wcyber

Citat: worldwideweb poslato 30.07.2021. - 15:31
Moze li se nesto uraditi u domacoj radinosti da se to sredi? Tek posle srede ima termin a auto mi treba vec zxa ponedeljak :)

ako je dizel, vozi bez svetala, moze dosta da se predje... i dopunis sam aku na nekom punjacu.. ako vec moras da vozis auto

frenchkey

Malo da oživim temu. Jučer ujutro Scenic nije upalio, napon na aku bio 9,5 V. Večer prije sasvim normalno upalio, napravio 20 km i parkiran doma. Akumulator je 63Ah star godinu i pol i još je pod garancijom. Stavio sam ga na Lidl punjač, malo se mučio u početku, ali je nakon 10ak min krenuo sa punjenjem. Od 19h navečer do 9 ujutro je punio. Kada je skinut punjač, pokazivao je 13,4 V. Evo i sada 10 sati kasnije na njemu je 13V.
Sutra ga nosim u prodavaonicu gdje je kupljen da ga provjere. Ono što mene interesira je dali je napon punjenja alternatora nedovoljan. Naime imam ugrađen voltmetar na instrument tabli i koliko se sjećam struja punjeni sa  naponom između 13,2 i 13,6 V, nikad nisam vidio 14 ili više V. Dali je to malo?

Zanimljivost jedna, sada je na autu aku od 45 Ah od Fiat Pande i čini mi se da puno bolje vrti anlaser nego sa ovim od 63, pa čak i kad je novi bio

Ap0calypto

Na mom autu punjenje alternatora prikazuje 14.1v

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

frenchkey

mene baš zanima na Scenicu II, benzincu, kolega na Hr forumu je mijenjao četkice na regleru i izmjerio potom 14,54 V. E sad jeli to bilo samo u početku dok se poluprazni akumulator napunio ili i dalje toliko puni ne znam, post je dosta star

postupak izmjene

https://www.youtube.com/watch?v=aVvPzwtxdrM

slavko_bgd

Za olovni akumulator idealan napon je od 13.2V do 13.8V. Nakon 24h stajanja na ispravnom vozilu napon ispravnog akumulatora ne bi trebalo da padne ispod 12,4-12,5V a za pokretanje je dovoljno sve preko 10.5V.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.