Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Presvlačenje volana

Započeo cika mili, 08.01.2018. - 13:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cika mili

Tražio sam odgovarajuću temu, al je ne nađoh, pa riješih da otvorim novu. Ako sam "zgrešio", spajajte.

Tražim način da malo izmjenim unutrašnjost Generationa, da razbijem monotoniju. Kao odlučih da mjenjam volan. Međutim volan za Gena/Fluensa se razlikuje od volana Megana III, tako da je ponuda slaba, tj. ništa ne nađoh na netu. Kontam ajd da svoj presvučem kožom. U PA ima više majstora koji se time bave. Danas kontaktirah jednog i cjena je 50 eura ako je koža ravna, i 60 ako je kombinacija ravne i rupičaste. Međutim, majstor reče da na donjem kraku volana koža ide samo do "linije", da se ne može kompletno presvući, a da to na nešto liči.

To je i razlog zašto bi originalni, jer on na tom kraku ima plastiku (alu ili nikl boja), al ga ne mogu naći. Tihi je kod "Sove" uradio kompletan krak.

Šta kažete na radove pomenutog majstora? Evo linka: https://www.facebook.com/presvlacenje.volana.7/

Ako bih se odlučio, radio bi kobinaciju kao na originalu (ravna i rupičasta koža). Nešto poput ovog.

jajajaja

Bolje originalna plastika nego odradjena koza. Bar po meni.

cika mili

Znam, samo nemo'š doći do nje.

mire

U čemu je razlika između volana generationa i "pravog" megana 3? Mislim, koji je razlog da ne može da se montira?

cika mili

Različiti nutovi i otvori za kopčanje džekova na metalnom tjelu volana. Različit i erbeg. Spolja isto, unutra različito.

mire

Stvarno nisu normalni...

Mrki

IsNoGood

Radio sam davno kod Sove volan, menjač i ručnu - dečko je odradio za svaku pohvalu, bolje od očekivanog, daleko bolje od fabričkog  :respect:

Poslednje informacije koje sam čuo je da se uobrazio pa je i cene podigao, tipa volan 100-120e. treba proveriti, rad je svakako za preporuku.
Pretpostavka je majka svih zajeba!

cika mili

U Pančevu znam za trojicu, tj. čuo sam. Jednog kontaktirao jučer. Reče da ima pune ruke posla, i da ga nazovem u sredu. Poprilično se polovnjaka uvozi. Mnogima je potrebno "zatezanje bora".

jajajaja

Zar ne ispadne predebeo volan? Tvoj auto izgleda super, kao nov. Ja tu nista ne bih dirao, moze samo gore da bude. Ja bih mozda stavio neku rucicu drugu, sa metaliziranom plocicom ili tako nesto...

cika mili

Valjda neće biti gore? Onda ću juriti običan volan sa Gena/Fluensa. Bar neće biti dosadno.  :kez:

IsNoGood

Citat: jajajaja poslato 09.01.2018. - 12:49
Zar ne ispadne predebeo volan? Tvoj auto izgleda super, kao nov. Ja tu nista ne bih dirao, moze samo gore da bude. Ja bih mozda stavio neku rucicu drugu, sa metaliziranom plocicom ili tako nesto...
Skid se guma, ne radi se koža preko nje, ali da, ispadne deblji od fabričkog kožnog, što je meni opet bilo super, lepše leži u ruci  :yes:  Gore ne može da bude, ako se radi kod pravog majstora, tj. bude MNOGO bolje nego fabrički urađeno  ;)
Pretpostavka je majka svih zajeba!

PremieRacing

+1

sve što je Iznogud rekao stoji. Ne mogu da razumem da neko misli da je fabrička plastika bolja od kožom presvučenog volana.

Samo biraj majstora pametno pošto su mnoge 'žabe' videle da se konj kuje, pa i one digle nogu. Ja sam presvlačio i u BG, i u PA, i ovde kod mene u NS i dobri majstori sporazumno imaju približno jednake cene. Čini mi se da je ovaj kog si izabrao dobar, ali ne mogu da garantujem.
.

cika mili

PremieRacing :ziveli:
Ne bih osuđivao kolege forumaše. Svaki savjet je dobronamjeran. Bar ja tako doživljavam forum.

jajajaja

Eto imas razlicita misljenja. Sve smo ti rekli haha. Sad sve znas.