Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Presvlačenje volana

Započeo cika mili, 08.01.2018. - 13:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

trajces

Navlaka stigla, imao sam posla negde oko 4h. Nije ispalo idealno, al zastitice volan sigurno.

Mrki

Jeste mali off, da li pase volan od cupea rs na obicnu berlinu? Dal je to ok prepakovati? Maga gledam cene volana su bas sarenolike

boree

Mislim da je pisano na ovu temu, valjda ne može od generationa.

cika mili

Generation i Fluence ne, ostalo bi trebalo pasovati, čak i sa Lagune.

nebojsa9

Može li da se uradi nešto povodom ovoga, ili mora presvlačenje?

mladenst

Presvlacenje ima ih dosta koji sada to dobro rade, ili druga opcija da trazis drugi volan, ali mislim da nece biti lako u toj boji naci dobar ocuvan.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

boree

Meni to deluje kao da je već presvlačen, i to skajčinom...

nebojsa9

Pa ne znam, možda i jeste presvlačen. Sa strane i pozadi je u odličnom stanju, ali se od napred ovo smežuralo, valjda od znojavih dlanova letos (do letos je bio super očuvan)... Da, teško da može da se nadje u ovoj boji...

mire

Citat: boree poslato 23.09.2019. - 18:46
Meni to deluje kao da je već presvlačen, i to skajčinom...

I ja mislim. Ovo nije tipično habanje fabričkog volana.

pedrogti

ako je klio može da bude tipično, lošu su kožu koristili, i meni je počelo na sličan način u znatno manjoj meri da se pojavljuje u donjem levom delu.

djiuliju

Kod klija trojke jos ako je bez koza, raspada se na 100 hiljada, crna koza kako gde, al nije cudo da bude dosta losa na 100 hiljada recimo

nebojsa9

Da, da. Clio 3. Sivkasto bež boja.. Nije se izlizala, samo se smežurala, pa glupo zbog toga sad presvlačiti volan.. Ali nervira..

Doda44

Prije dvije godine, radio sjediste i usput volan

webad

Ovakav je volan kod mene: https://gcdn.polovniautomobili.com/user-images/thumbs/2404/24044823/e9b16b005c79-1920x1080.jpg
Ova neka eko koza sta god da li je.
Smatram da mi se na duzim voznjama zbog ovog materijala dosta znoje dlanovi.

Razmisljam se ili da stavim neku navlaku ili da presvucem (treca solucija je i promena volana, ali to bi cini mi se bas bilo ekstremno iako nije iskljuceno). Ako sam dobro citao, ona rupicasta tj perforirana koza bi trebala biti dobra. Da bude nesto bas kao na slici u poruci iznad.
Navlaka je brze i jeftinije resenje, ali je budzenje preko postojeceg materijala volana.
Presvlacenje bi trebalo da je bolje resenje, skuplje i vise vremena treba. Ovde mi je najveci rizik problem sa elektronikom, airbag-om i ostalim jer mora da se skida volan. Ne bi trebao biti problem za majstora koji zna, ali ipak.

Ima li neko misljenje, savet? Da li bi kvalitetniji materijal tj perforirana koza mogla/trebala pomoci u problemu koji imam ili se samo zavaravam i nije do volana? Da li je jos neko imao takav problem i da je pomogla promena materijala volana?

markofpi

Ja sam hteo da kupim polovan, a dobro ocuvan ali kada sam prositao iskustvo gde je bas jedan takav prodat, a brzo se ispostavilo da je sam sredjen i ofarban za prodaju, odustao sam. Dakle mora tezi put, a to je skidanje volana, airbag-a i instalacije. Deluje jednostavno ali iz iskustva i najjednostavnije stvari mogu da predstaljaju problem. Zato se jos uvek nisam odlucio da presvucem volan.