Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
I

Brzo navlači obrtaje + još po neki problem

Započeo intruder, 01.09.2010. - 01:06

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

intruder

Tako je od uvek. Al sam se nadao da će se oglasiti neko ko poseduej matori Clio 1.9D
Da čujem koliko oni uspevaju da razviju i da li se prva tako čudno i kod njih ponaša.
Al vidim da članovi foruma uglavnom vože Lagunu, Megan i po neki novi Clio.  :2023:

Miloš

Menjač ti je takav kakav je i koliko god da auto ima konja njemu će 20km/h u prvoj biti 3000 obrtaja. Od menjača zavisi maximalno km/h u recimo prvoj a od konja koliko će brzo postići tu brzinu.  :yes:

intruder

A ona suluda ideja menjač od benzinca?  :tup:

Miloš

Kod benzinaca su menjači mnogo duži (meni je prva max. 50km/h). Ja mislim da ti je to ok osim ako nisu ubudžili menjač od juga  :bigl:  sedi vozi i uživaj.  :yeah:

Djuro

Pomiri se s tim  :wink:

Ili kreći iz druge  :laugh:

intruder

Jes, ali nisu isti obrtaji kod benzinca i kod dizela... teorijski kad se pogleda. Kad bi menjač sa nečega što pravi veći broj obrtaja turio na nešto što pravi manji... rezultat bi bio... traktor!  :celb1:
Možda sad malo filozofiram, ali... Nadam se da neće niko da se ljuti!  :)

Sednem... vozim... uživam(čim sredim ove sitnice)! :D ...i žabice da nađem!  :frown:

VladaSrbijaSP

Ako ti auto ide lepo u obrtaje onda nije do motora.Vidim da si zakljucio da nije ni lamela,onda je menjac stavljen od benzinca.Ako na 3000 obrtaja ide 20 znaci da kod benzinca na 6000 ide 40 sto je dosta za prvu.Trazi menjac od dizela.

intruder

qQ!! Vozim frankenštajna!  :blink: :doh:

Možda ako turim dizel menjač u petoj potera 240kmph!! :hm1:  :rotfl: