Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: Kad kvačilo dodaje (ler)gas (!?)

Započeo ZmajOdNoci, 03.02.2018. - 15:59

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ZmajOdNoci

Pozdrav narode.

Upravo sam se prvi put u životu suočio sa situacijom da se pritiskom na kvačilo povećava broj obrtaja motora do 5000.
Dakle, prilikom mijenjanja brzina ili u mjestu kada je na leru dešava se da sam od sebe podiže broj obrtaja. Pritiskom na kočnicu broj obrtaja pada, čak i u mjestu, dok se u vožnji dešava da u 3. i 4. brzini sam dodaje gas, kao da vozim na tempomat pa "juri" zadatu brzinu. Takođe nekad upadne u onaj zaštitni mod pa neće preko 55km na sat i 1500 obrtaja, a onda prilikom šaltanja opet hoće.
Uz sve to nekad pali "STOP Engine failure hazard" pa je ugasi  a nekad je i ne pali.

Auto mi se bukvalno ponaša kao da je prolupao, pa bi mi značio neki savjet ili mišljenje, da znam sa čime idem u ovlašćeni servis.
Inače radi se o Scenic 3 Grande 1.9 dci 2010.

Hvala.

wcyber

ZmajOdNoci

Bio i to u ovlašćeni.
Vele do akumulatora je (!?). Dobro, promijenio akumulator i opet isto.

theshrink89

Na jednoj službenoj laguni smo imali identičan problem, klapna je bila uzrok... Probaj otkači džek koji ide na klapnu, produvaj ga kompresorom ili prsni kontakt sprej i vrati pa vidi da li je bolje...

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

wcyber

Sa koje klapne da otkači Džek? Čovek ima dizela

theshrink89

Eeee na to nisam obratio pažnju uopšte, fokusirao sam se na problem i nisam pročitao post do kraja a isti problem je na benzincu bio. U tom slučaju apsolutno zanemari šta sam gore napisao...

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

ZmajOdNoci

Da, dizel je u pitanju. Ali hvala u svakom slučaju :)

Zvekete

Cao ljudi, isti auto kao i inicijatoru teme samo nije grand. Znaci,zapitao sam se veceras da li sam normalan. Sledece:
U sred voznje gradske,drugom brz, auto dodaje gas i povecava brzinu do 50 i dalje, umjesto da usporim ja idem sve brze i brze,pali se upozerenje Engine failure hazard, brzina se povecava i kad pusfim gas u 3 i 4 brzini, kocnica reaguje dobro. Gasim auto ,posle 5 min opet krecem, opet isto. Takodje auto i krece i dok je u leru, obrtaji idu gore.
Gasim i odmorim pola sata,napala me nervoza, i opet krecem, ali prvo ,ne znam zbog cega, rukom podizem papucicu gasa i provjeram da li je u redu,gore dolje,nesfo sam ufurao da nije zaglavljena. Palim, sve je ok,salta normalno,sve normalno, inace sam bolesnik za redovne servise,sve na vrijeme i nije bilo nikakvih pdoblema. Krecem kroz grad,2,3 sve normalno, van grada krenem vozim drugom i trecom na od 3- 4500 obrtaja, sve normalno, vozim dvaes minuta, sve ok, nema upozorenja. Bukvalno sam se zapitao jesam li ja lud. Molim za savjet

wcyber

Možda ti je motor krenuo sagorevati ulje

Zvekete

E ne znam. Opet sam vozio, gradska, 2,3,4 brzina, van grada, nategao sam ga, nista, sve je u redu, ne cuje se ni kvacilo, ne dodaje gas, nema dima....nije mi jasno.

mire

Idi hitno kod majstora. Neka provere da li ima ulja u interkuleru.

ZmajOdNoci

Citat: Zvekete poslato 05.02.2018. - 21:44
Cao ljudi, isti auto kao i inicijatoru teme samo nije grand. Znaci,zapitao sam se veceras da li sam normalan. Sledece:
U sred voznje gradske,drugom brz, auto dodaje gas i povecava brzinu do 50 i dalje, umjesto da usporim ja idem sve brze i brze,pali se upozerenje Engine failure hazard, brzina se povecava i kad pusfim gas u 3 i 4 brzini, kocnica reaguje dobro. Gasim auto ,posle 5 min opet krecem, opet isto. Takodje auto i krece i dok je u leru, obrtaji idu gore.
Gasim i odmorim pola sata,napala me nervoza, i opet krecem, ali prvo ,ne znam zbog cega, rukom podizem papucicu gasa i provjeram da li je u redu,gore dolje,nesfo sam ufurao da nije zaglavljena. Palim, sve je ok,salta normalno,sve normalno, inace sam bolesnik za redovne servise,sve na vrijeme i nije bilo nikakvih pdoblema. Krecem kroz grad,2,3 sve normalno, van grada krenem vozim drugom i trecom na od 3- 4500 obrtaja, sve normalno, vozim dvaes minuta, sve ok, nema upozorenja. Bukvalno sam se zapitao jesam li ja lud. Molim za savjet

Skoro isto se dešava.
Evo informacije posle pregleda i dijagnostike u ovlašćenom servisu:

Kod mene je u pitanju pedala gasa i njen potenciometar.
Dio + ruke + dijagnostika = 180e

wcyber

Sto je bio i moj prvi odgovor na ovaj problem .. nista bez dijagnostike .. no, ume da bude problem ako su majstori nezainteresovani da rese tako ocigledan problem

Zvekete

Ne mogu vjerovat, da u dva dana se desi isti problem na istom vozilu (mada je moje 1.5dci). Ja sam moje ostavio u servis , idem posle za njega, jutros i sinoc sve je uredu bilo. Evo mi se kolege sa posla smiju, kako sam mogao da ga produvam na 4500obrtaja, bez odlaska prvo u servis na dijagnostiku,

ZmajOdNoci

I to oba u Podgoricu :)

Kad mi se prvi put to desilo otišao sam u ovlašćeni u Radanoviće. Međutim tada greška nije bila aktivna niti se problem dešavao, pa su grešku obrisali i rekli mi da je vjerovatno do slabijeg akumulatora, pa je računar pobudalio. Od tada do sad sam prešao skoro 3000km bez problema. A sad sam se od Golubovaca jedva dovukao do servisa jer je čas upadao u onaj "safe mode" kada je ograničen broj obrtaja a čas sam dodavao gas. Ludilo.