Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Radna temperatura motora- Problemi sa hladjenjem i pregrejavanjem motora

Započeo Stragi21, 15.05.2008. - 21:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

danijelzg

Prvi puta cujem za ovako nesto na Cliu III.

Pitat cu jednog HR servisera,pa cu ti javit.

Stragi21

Skinuo sam clip,nije bilo tako posto se meni nije palio ventilator. Naprotiv meni sve radi normalno,greje do 9Ostepeni i cim izadjes na auto put i vozis duze pocinje da pada temp polako ali sigurno sve do min.Isao u servis i kazu mi da to ne steti motoru jer da ima problem komp bi odmah pokazao...

Bojan_NBG

Već duže vreme se pitam da li mi na bordu pokazuje tačnu temperaturu rashladne tečnosti. Nikad do sada nije bilo preko 4 crtice. Jel još nekom tako? :hey1:

EDIT: Spojene teme

Exception®

Četiri crtice ti pređe kad momački peglaš auto. Nikada mi nije prelazilo osim kada sam vozio po stazi iz pun gas i škripu guma. Čak ni na ovolikoj spoljnoj temperaturi. Mada, temperatura vazduha još kako može uticati na to. Po meni, sve ti je OK ;)
ΕΛΛΑΣ

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

OTAC

ljudi,ja ne mogu da verujem,ali ja nemam pokazivac spoljne temperature na display-u ispod  sata... :(
pa jel moguce da nema?! ili ja nisam nekako "UKLJUCIO" :S

Exception®

Govorimo o temperaturi motora a ne o spoljnjoj temperaturi. Inače, ti ni nemaš termometar spoljne temperature :ne:. Nemaš maglenke a hoćeš da ti komp meri spoljnu temperaturu :doh:. Za tako nešto ti ipak treba malo jača oprema :fucka:
ΕΛΛΑΣ

Kod

kod mene je analogni pokazivac temperature tako da vam ne mogu reci nista......  :nezna: u svakom slucaju, temperatura mi se krece izmedju jedne tacke ispod sredine i jedne tacke iznad sredine (kada vec pocinje da pada). u voznji je naravno konstantna.
Aleksandar

Dogac

Meni ili su dve crtice (kad je malo zagrejan) ili 4. Nikad ni 3 ni 1 ni više od 4. Nekad nijedna (kad je ladan)  :bigl: :bigl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

^^
Apsolutno normalno, tako i treba da bude. Kažem samo da se meni u par navrata na prethodnom Cliu upalila i peta crtica, ali je to posle žešće vožnje po stazi. I u servisu su mi rekli da je to sasvim normalno ;)
ΕΛΛΑΣ

jejenche

Imam jedno pitanje? ( Ma dal je moguce  :vidiga1:) Obicno kad upalim motor, posle nekog vremena temperatura motora dodje do druge crtice (s'leva na desno) i tu stoji konstantno, bilo da sam u guzvi, brzo vozim.... Jutros kad sam krenuo na posao, posle nekih recimo 15 min voznje i predjenih 5 km, dodjem u garazu, kad kazaljka malo iznad prve crtice. Racunam, jutros temperatura oko 4 C, al ne moguce da nije podigao temperaturu. Doduse, nisam ga vozio preko 2 000 obrtaja. Da li je to normalno, ili sam se ja istripovao?  :??:

Exception®

Pretpostavljam da motor nije uspeo da dostigne radnu temperaturu, pogotovo ako si vozio kratku relaciju. Ako nije to, crk'o ti je termostat :bigl:
ΕΛΛΑΣ

jejenche

Exception®

A vozio si dužu relaciju :nezna:?

Nemoj odma' da se sIkiraš, možda je nešto banalno. Npr. možda ti je crk'o ECU pa ti ne pokazuje kako treba :lool: :lool: :lool: :celb1: :celb1: :celb1: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ΕΛΛΑΣ

jejenche

Citat: Exception poslato 18.03.2009. - 09:30
A vozio si dužu relaciju :nezna:?

Nemoj odma' da se sIkiraš, možda je nešto banalno. Npr. možda ti je crk'o ECU pa ti ne pokazuje kako treba :lool: :lool: :lool: :celb1: :celb1: :celb1: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Vozio sam kracu relaciju, 5 Km.

E Exception kralju, nemoj da me tesis majke ti!  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: