Radna temperatura motora- Problemi sa hladjenjem i pregrejavanjem motora

Započeo Stragi21, 15.05.2008. - 21:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

Sad bez zezancije: 5 km bi trebalo da je dovoljno da motor dostigne radnu temperaturu. Eto, sad te ne tešim :rofl: :rofl: :rofl:
ΕΛΛΑΣ

jejenche

Videcu jos danas, kad se budem vracao....ako je ista situacija, ce da ide u servis....  :doh:

Exception®

ΕΛΛΑΣ

Stragi21

Exception®

Tek sam sad skontao da imamo iste pokazivače temperature :doh: :doh: :doh:. Ja se zablesavio, sve vreme mislim da imaš digitalni, još kontam kako crtice s leva na desno :fiju: :fiju: :fiju: :doh:

Ništa se ne sekiraj, najverovatnije nije dostigao radnu temperaturu. Proveri još jednom kao što reče Stragi21 ;)
ΕΛΛΑΣ

jejenche

Citat: Stragi21 poslato 18.03.2009. - 09:50
Proveri ti to jos jednom...

Hocu, sto je najbolje zadnjih 3 meseca, kostantno je drzao temperaturu, ni manje ni vise... a sad....bzvz.  :??:

Lepo ja kazem...gremlini!  :zubo:

Citat: Exception poslato 18.03.2009. - 09:54
Tek sam sad skontao da imamo iste pokazivače temperature :doh: :doh: :doh:. Ja se zablesavio, sve vreme mislim da imaš digitalni, još kontam kako crtice s leva na desno :fiju: :fiju: :fiju: :doh:

Ništa se ne sekiraj, najverovatnije nije dostigao radnu temperaturu. Proveri još jednom kao što reče Stragi21 ;)

Daj boze...  :respect:

Boki

^^
A mozda su ti riknule svecice i cetkice jer auto nije bio pripremljen za zimske uslove vozznje :o:  :nezna:

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nisu sale za umove male

jejenche

Citat: Boki poslato 18.03.2009. - 09:55
^^
A mozda su ti riknule svecice i cetkice jer auto nije bio pripremljen za zimske uslove vozznje :o:  :nezna:

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

:tup: :fiju:

Proverio danas, recimo da je postigao radnu temperaturu posle nekih 3km. Valjda je to ok. Mada sam primetio, ako ga "ostro" vozim, onda relativno brzo podigne temperaturu, a ako ga vozim oko 2000 obrtaja, onda bas davi. Predpostavljam da to treba tako!  :hura:

Click

Opusti se, to je OK.. Jos ako ukljucis grejanje i ne prelazis 2000 rpm, greje se sporo.. Poenta je sto nije toliko bitna u ovom slucaju temperatura rashladne tecnosti, vec ulja, ali to je za neku drugu pricu  :fucka:

lauda

Pozdrav svima. Evo jednog pitanja. Relativno kratko vreme sam vlasnik Scenica 1.6 16v 2001 god. Interesuje me koja mu je radna temperatura motora. Na skali mi je do sada okvirno pokazivalo negde oko polovine (posto nema gravirane skale u stepenima neznam koliko je to) ali uzimam u obzir da je i spoljasnja temperatura vazduha bila niza u prethodnim mesecima. Poslednjih dana polako poceo da ide i do 3/4 pa kad ugasim motor ventilator nastavi da hladi. Da li je to problem ili se to desava na toplijem vremenu.

makarije

postoji problem . radna temp. ne bi smela da ide na 3/4 . ( verovatno ti termostat ne otvara na vreme )
u svakom slucaju servis - ne igraj se , polako krecu vrucine
zenu dupe krasi a tortu orasi

bingo

ne sme  da prelazi polovinu ni u jednom slucaju. proveri termostat i nivo vode u motoru .moze da ti prokuva motor odma servis  :yeah:

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

ba_ne

ja imam isti auto, i mora da stoji za nijansu ispod polovine a kad ides uzbrdo ili u nekoj guzvi u gradu pa stani kreni pod uslovom da je toplo napolju, onda skala za nijansu predje polovinu ali ubrzo se vrati u normalu tako da proveri koji ti je termostat i na koliko ukljucuje ventilator, za neke automobile imaju termostati koji ukljucuju i na 96 stepeni sto je po meni mnogo visoka granica tako da idi odmah do servisa, ne zezaj se sa tim...pozdrav!!! :cancan:
blago onom ko rano poludi...

rotkod

Citat: ba_ne poslato 15.05.2010. - 11:48
ja imam isti auto, i mora da stoji za nijansu ispod polovine a kad ides uzbrdo ili u nekoj guzvi u gradu pa stani kreni pod uslovom da je toplo napolju, onda skala za nijansu predje polovinu ali ubrzo se vrati u normalu tako da proveri koji ti je termostat i na koliko ukljucuje ventilator, za neke automobile imaju termostati koji ukljucuju i na 96 stepeni sto je po meni mnogo visoka granica tako da idi odmah do servisa, ne zezaj se sa tim...pozdrav!!! :cancan:
Ovo je tačno! Upravo tako stoji kazaljka, obavezno proveru i čemu je problem, termostat..., a ima i termo davač, vidi na koliko pali ventilator, usput kad sve to gledaš termostat.
Ovo je sada čisto kontinentalna klima, tako da nema više jesni i proleća, sandale i čizme. Treba da imaš termostat koji otvara baš "kad" treba, jer ako imaš "letnji"  :zubo: , on otvara na 82 C, leti je super, al' zato zimi nikako da ugreje kola i motor...  :doh:
Proveri obavezno, visoka temp, uništava, prekaljuje karike, pa više ne "guraju"... pa onda imaš sran...
Citat: lauda poslato 14.05.2010. - 23:47
Pozdrav svima. Evo jednog pitanja. Relativno kratko vreme sam vlasnik Scenica 1.6 16v 2001 god. Interesuje me koja mu je radna temperatura motora. Na skali mi je do sada okvirno pokazivalo negde oko polovine (posto nema gravirane skale u stepenima neznam koliko je to) ali uzimam u obzir da je i spoljasnja temperatura vazduha bila niza u prethodnim mesecima. Poslednjih dana polako poceo da ide i do 3/4 pa kad ugasim motor ventilator nastavi da hladi. Da li je to problem ili se to desava na toplijem vremenu.
Slikaj nam skalu za temp... da vidimo...

Blazar

Najbolje da ti slikas kako ti izgleda instrument tabla pa cemo vidjet. Jer ima razlicitih skala za temperaturu, evo primjera radi kako kod mene izgleda i temperatura ne bi trebalo da prelazi liniju oznacenu brojem 3 osim eventualno kad se auto nemilosrdno gazi, meni se uvijek krece izmjedju druge i trece linije i nikad nisam vidio da mi je preskocilo 3 ili da ne moze da dostigne 2. Dok na starom autu boga nema da zimi preskoci drugu jeste da to ne valja ali ja mu tu nista ne mogu mijenjan je termostat, stavljani kartoni dzaba ne ide pa to ti je.