0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Posto je skoro isti motor u pitanju a u renault servisu mi spominju neke sonde umesto termostata pa mozda neko zna nesto... Ja sam imao problem gde mi se nije ukljucivao ventilator i dizalo temperaturu,posle 3 odlaska u servis uspeli da rese problem... Nego sad se meni desava da kada postigne radnu temp. i izadjem na otvoren put ili tacnije auto put temperatura se lagano spusta do min i sad se to sa toplijim vremenom ne primecuje ali zimi je to problem jer auto ne greje dok ne postigne temp,takodje dok je hladno skoro nikad ne postigne temp po strelici na tabli pa mi se pali lampica da proverim gasove i skorije sam ukapirao da je to sve povezano... radio dijagnostiku i nista ne pokazuje kao problem pa sad da mozda zamenim termostat ako ga ima a takodje ima neki ventilator koji se ukljucuje na auto putu ili se to samo tako prica
meni isto dize temperaturu al za nijansu... i najcesce kad pada kisha ...jel moguce da niski obraji na leru mogu da podpomognu???posto me i saug zeza i kad pusti padnu obrtaji da se motor i ne cuje...al radi...
Ovo bi trebalo da znači sledeće, nije odgovarajući termostat ili ga uopšte nema! Ni jedan ventilator ne može da oladi motor da mu temp. padne na minimum... Jer da može bilo bi super, nikad ne bi postojala mogućnost da prokuva... Regulator, odnosno "senzor", termodavač, se najčešće nalazi na samom hladnjaku ili u neposrednoj blizini istog, on na osnovu praćenja stanja temp. odlučuje kad da pali ventilator. Znači nije ti palio ventilator (a dignuta temperatura) samo iz dva razloga, bio je neispravan, ili nije do njega dolazila vrela voda, ne u količini da bi dao indikaciju za rad ventilatora... dakle, mislimda nemaš termostat, ili ti je skinuo oprugu na istom, tj. probušio rupu kroz njega, pa ti sada vrti vodu iz motora kroz hladnjak, non-stop. Tako da kad izađeš na "frivej" hladi ga ekstra, ček i previše, a zimi bez kartona nemo' na put nigde... Taj majstor ti je pe*erč... Gejčina i to žešća!
Ma pe*era na sve strane Nego da proverim prvo termostat
Vidim da postoji i neka sonda za temperaturu rashladne tecnosti koja zna da zeza. Vazno da nije nista ozbiljnije
hehehe Sad se nasmejah jer videh na nekom fr. sajtu da ta sonda nije skupa,oko 30€ ne mogu da veujem da tako jeftin deo postoji na renault Kod mene je ista stvar bila u servisu,kao nije to nista strasno slobodno vozi ali sam ukapirao da mi se zimi sporije greje i da proverim antipollution a cim otopli sve funkcionise extra
Kod mene je ista stvar bila u servisu,kao nije to nista strasno slobodno vozi ali sam ukapirao da mi se zimi sporije greje i da proverim antipollution a cim otopli sve funkcionise extra
Stragi, koliko vidim, ovo je izgleda jedna od boljki na 1.6 16v motorima I meni je od prosle zime krenulo isto tako, da se sporije greje.... A kad izadjem na otvorenom, ohladi previse Kako je doslo toplije vreme, sve ok... Majstor mi je rekao da verovatno termos otvara/zatvara ranije (ne secam se sta tacno), i da to pre zime sredim...