Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Radna temperatura motora- Problemi sa hladjenjem i pregrejavanjem motora

Započeo Stragi21, 15.05.2008. - 21:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

djiuliju

Moze da bude termostat koji ne otvara na vreme, ili termo prekidac koji ne ukljucuje na vreme ventilator. Najbolje bi bilo da je jedno od ta dva. Jel ne gubi negde rashladnu tecnost? Mozda ima vazduha u sistemu

LekaTDI

Resio sam problema sa Temperaturom ... ubacio sam nov motor (presao oko 65.000 km)  :plazi: kao nov ...

kale

i meni se desio sličan problem na meganu, u pitanju je isto 1,9d. kad sam išao danas kući primetio sam da je digao temperaturu preko pola. i vidim daje počeo da izbacije vodu. kad sam otvorio haubu, čujem kako negde šišti i vidim da izbija para al ne na onu posudu gde se dosipa nego negde oko onog gonjeg creva što ide na ventilatori pošto ima klimu od nje ne mogu lepo da vidim, a i nisam smeo da zavučem ruku i pipkam jel je izbijala vrela para.  i ventilator se u opšte nije upalio ni jednog trenutka  :??:

SlObOdNi

kale

pogledaću sutra, imam i neki 'manual' jes da je na ruskom al valjda ću se snaći  :kez:

kale

e, pa nije ni termostat ni termodavač već hladnjak  :cool: ! kad sam ga upalio jutros vidim da curi voda, otvorim haubu i vidim da na hladnjaku ima rupa, i to na onom plastičnom delu sa strane, malo iznad creva. dal ima šanse da se to sanira ili mi ne gine kupovina novog hladnjaka.

Cherokee

Rade ljudi varenje hladnjaka, ali kazu da je to sve kratkotrajnog efekta... Najbolja solucija - novi hladnjak.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

kale

tako sam i mislio... kada sam se danas raspitivao za cenu novog hladnjaka odprilike su slične, oko 13 hiljada a nude mi i neke ,kako ih oni zovu, zamenske koji su dosta jeftiniji...koštaju od 7 do 10 hiljada ... pa su me bacili u malu nedoumicu... uzimati njih ili ove skuplje, za koje, kad pitam u čemu je razlika kažu pa skuplji su -znači i bolji  :laugh: ...jel neko imao iskustva s takvim hladnjacima

SlObOdNi

ne znaci da su bolji :yes:
Imas Valeo koji kosta npr 10000din i Valeo u Renault kutiji koji kosta 13000 :laugh:
Pitaj koliko je Valeo, to bi trebalo da bude ok :ok:

hrc_1234

Bok

Pretrazio sam forum, ali naso sam samo slicne stvari.
Zamjenio neki dan termosta,odzradio sistem (na ventil i preko posude), pumpa vode nova zajedno s zupcastim i popratim materijalima i zamjenjen senzor temperature motora.
Ali u normalnom rezimu rada (gradska voznja) auto se grije više nego inaće (termosta  TH6047.89J ili 6047.89), a nakon zamjene bi trebalo sve raditi normalno.  :wtf:  :wtf:

Uploaded with ImageShack.us

Boki

Nisu sale za umove male

borkostar

i po meni je to normalna temperatura
Da ne postoji termoprekidac koji ukljucuje ventilator na hladnjaku verovatno bi kazaljka otisla u "crveno"
Hocu da kazem da ti mozda termoprekidac kasnije ukljucuje ventilator(ako ti mislis da je ranije temperatura stajala nize)
Mozda i imas t.prekidac sa dve brzine pa ti ne ukljucuje prvu brzinu

hrc_1234

Bok

Sa starim termostatom dok je radio normalno, kazaljka je bila na srednjoj crtici. Kad je krepao popela se do druge i pod opterećenjem jedva do srednje. Kod novog termostata, kazaljka pralazi sredinu i zaustavlja se izmedu srednje i pre gornje crtice kao na slici.....

Boki

^^
Drugaciji termostat,ako temperatura ne skace nista se ne sekiraj.Ova temperatura(kao slici)je skroz ok :yeah:
Nisu sale za umove male

hrc_1234