Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Hladnjak klime

Započeo SagA, 09.06.2018. - 11:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SagA

Ovako, zanima me sledece
Otisao mi je hladnjak klime na laguni 1.8 16v 121ks 2002 godina
Da li su svi hladnjaci isti i ako nisu je li mora bas od tog motora ili pase i sa nekih drugih. Pozdrav

wcyber

Probaj ovako na ebay da nadjes odgovarajuci ..

https://www.ebay.co.uk/itm/RADIATOR-MOTOR-RENAULT-LAGUNA-1-8-2-0-16V-Without-Air-Condition/362346128023?hash=item545d832297:g:XrIAAOSw0OxZuoRh

A uvek mozes da nazovse ovlasceni servis da ti daju broj modela za tvoj auto po karoseriji

baki800

Imaš ovde da kupiš zamenski hladnjake jeftino. Prvi mi Hellas pada na pamet.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

frenchkey

ti od klime su dosta skuplji od običnih za hlađenje motora

baki800

Ja ne znam posto su obicni, ali ti od klime su od 50-80eur otprilike (zamenski)

I hladnjak od klime se ne moze krpiti, a ni polovan nije bas srecno resenje.

mire

Hladnjak klime može da se krpi, malo partizanskom metodom... Može da mu se "amputira" deo koji je oštećen, ako nije prevelik.

Za zamenske (kineske) sam čuo da su se vrlo loše pokazali, tj da traju max par godina. Ne znam da li je istina.

baki800

Problem kod hladnjaka klime je što postanu porozni, i dobiju gomilu sitnih rupica, i praktično je nemoguće pokriti sve mikronske rupice na matorom hladnjaku metodom krpljenja koja će sprečiti gubitak gasa.
Krpljenje je ok kad treba sprečiti gubitak tečnosti, ali gas pod pritiskom je mnogo teze zadržati.

Meni je dobro radio posao kineski hladnjak.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ultrena

Kod mene je neki zamenski hladnjak (nov kupljen) i ovo mu je 4. godina. Kostao je oko 8000 din ako se ne varam. Problem je sto je hladnjak klime prvi na udaru, a kod lagune je resetka takva da moze macka da prodje, kamo li kamencic iz kamiona... :)

wcyber

Kontam da nije ni svaki kineski isti neg kako ti zapadne..

Ultrena

Za auto koji nema cenu, besmisleno je kupovati skupe delove...

dalibor76

Crko mi je hladnjak klime na laguni sav je bio busan ko svajcarski sir,izgleda da je to direktna posledica konstrukcije one resetke branika,pa tu bokte moze celi debeli macor da se provuce.Elem narucio sam zamenski neki Van Wezel sigurno kinez cena 9850din.pitanje za ljude koji menjali hladnjake dali vrsi posao ili je djubre?

Послато са SM-C5000 уз помоћ Тапатока

baki800

Zovi prvo velas i helas, i vidi sta oni nude, oni uvoze te hladnjake i oba su u zemunu.
Vrlo su korektni.

dalibor76

Mislim da sam vec bio kontaktirao nekog od njih,isti mi je lik nudio Van Wezel i neki NTF ako se dobro secam.E sad ko bi ga znao kakvog su kvaliteta.

Послато са SM-C5000 уз помоћ Тапатока

baki800

Svakako imaju garanciju, za par dana ces biti ili vrlo zadovoljan ili ces nekom jebati kevu  :lolc:
Ne bi oni postojali da ti hladnjaci ne rade posao :)

dzekbauer

Ja sam pre 2 godine uzeo u ovlascenom servisu za 12.100 dinara, tada je to bilo 100 Evra.