Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Ventilator kabine kod Megane Sedane

Započeo Paranoja, 17.09.2014. - 23:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Citat: filo poslato 24.06.2019. - 22:16
Ja ga menjam sam ..  Skidas pedalu gasa i kocnicu .  Auto hladan . ima cev koja te ispece ako pokusas dok je vruc .  Onda konstruises  pored auta nesto da legnes . Glava ti dodje kod pedale gasa .  ispezis ruku i polako skines releje koje stoje zakaceni na Ventilatoru .  ima patent na samom kucistu . Odbravis ga i zakrenes u levu stranu . Polako izvadis i tada tek pocinju problemi  sa okretanjem i vadjenjem .  Spec je int kada dodjes do mesta gde je kocnica . tu okreces sam ventilator ka kocnici a kuciste prema volanu .  Sve polako i na osecaj.  Prolazi !

Da te ne tesim ali vracanje je jos teze. Nikako se nesme savijati sam ventilator jer moze lako da pukne i jos gore da ode u debalans .  Na ventilatoru ima i teg za balans koji mora da ostane na istom mestu i polozaju .

Trazis ventilator za meg 2 i to valeo  . Takav je fabricki . Neka sitna usteda je totalno bezvezna kad pomislis kolko je to komplkovano zameniti  .  Obavezno ocistiti kuciste gde stoji ventilator i krpom i vazduhom. isto je veoma bitno ocistiti kontakte na konektoru ventilatora .  Treba proveriti dali je tu doslo do grejanja radi loseg kontakta .

To sto si opisao su cetkice .  Sa cetkicama ide i kolektor koji bude u jako losem stanju .  Ako ga lupis dobije kontakt . To pali par dana i kraj .

Zaboravi krpljenje . Ne isplati se 

Jos nesto jako bitno !   ako auto ima karticu slobodne ruke obavezno raskaci akumulator .  Kada se demontira prekidac na kocnici moze da krene da pali i ako je u brzini .  Ako slucajno pritisnes start on bukvalno krece bez provere .
Samo da prenesem čitačima (iako je tema stara i poslednja poruka je pre tri godine) - zahvaljujući filovim komentarima i video fajlovima na Youtube sam i uspeo sam da zamenim ventilator kabine. Jeste cimanje, jeste da sam se sav iskrivio (nagruvao desno rame, rebra i desni bubreg :D ) ali sam uspeo da zamenim sve.

Ovo je jedan od video fajlova koji mi je pomogao: https://www.youtube.com/watch?v=BEYzbU_xhJA