Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Hladnjak klime

Započeo SagA, 09.06.2018. - 11:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

milan_k

Citat: markofpi poslato 11.06.2024. - 09:08
Moze li kontakt tog majstora i da li se bavi klimama sa ovim novim gasom?

Poslao privatnu poruku, ne znam da li je po pravilima foruma javno ostavljati kontakte

Ap0calypto

Ja sam stavio Nissens, radi vec nekih 4 god

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

Čini mi se da je i kod mene ugrađen Nissens, ali ne mogu da tvrdim baš 100%.

markofpi

Citat: mire poslato 11.06.2024. - 09:53
Novi gas može da se zameni starim gasom, ali mora prethodno u potpunosti da se izvuče novi.

Ja sam na laguni 3 menjao hladnjak klime 2020. godine jer ga je masakrirao kamenčić, ili sam to ja uradio kad sam ga prao puškom. Uglavnom, zamenjen je kod Duleta na Altini. On je nabavio novi hladnjak i sve zajedno nije bilo strašno skupo. Bez problema je radila klima dok nisam prodao auto pre nekoliko meseci. Ne sumnjam da radi i dalje. Izabrao je neki hladnjak koji nije bio skup, a za koji je rekao da ima odlična iskustva. Na žalost, ne sećam se više ko je proizvođač.

Sto nisi menjao kod Nese?

U svojoj temi sam pisao o jucerasnjoj poseti klima majstoru pa evo copy/paste:

Po preporuci clana @milan_k juce posle posla, a bez prethodne najave i poziva svratih u Vinogradsku ulicu (blizu kruznog toga i Lidla na samom kraju Nbg) jer mi je bilo blizu, pa racunam i ako poljubim vrata nema veze. Covek, odnosno majstor Zoran dosao i rekao samo ubaci auto. Prikacio ga na onu klima masinu i rekao da sve radi ali da vrv to nikada od kad je auto kupljen nije servisirano (sta god to znacilo). Nije mi rekao koliko gasa fali, a ja zbog spoznaje da je sve ispravno se ne setih da pitam. Ono sto je rekao jeste da mi predlaze kompletno ponovno punjenje sistema sa vakumiranjem i da ti kosta 100e obzirom da je u mom auto taj neki novi freon koji je dosta skuplji od onog na starijim vozilima. Rekao je da cu posle toga da cu da se smrznem od hladjenja. Ne znam kako vama ovo zvuci, meni covek deluje pre svega normalno, ali i strucno, a sto se cene tice ono sto sam uspeo da nadjem po Internetu je daleko skuplje.

mire

Zato što sam za klimu uvek (3 puta ukupno, po jednom za L2, L3 i ćaletov clio) išao kod Duleta. Čovek korektno radi, bavi se samo klimama i nije skup.

Neši to ipak nije osnovni posao.

markofpi

Ah da, nije ali meni je menjao hladnjak klime na Scenic-u, ponovo napunio i vakumirao i sve bilo super. Jedina razlika je sto ne radi sa ovim novim freonom i sto kod njega nema izbor delova vec samo iz originala ili ono sto je kvalitetno i skuplje.

wcyber

mozda je i meni najbolje da zamenim hladnjak klime  :lopta:

alexsasa

Ako imas viska menjaj

Sent from my iPhone using Tapatalk

markofpi

Citat: wcyber poslato 14.06.2024. - 10:25
mozda je i meni najbolje da zamenim hladnjak klime  :lopta:
Moj je bio izubijan dole od kamencica, u privih par redova sace nije postojalo i tu je poceo da pusta.

wcyber

pardon, ja sam mislio na kabinski hladnjak, kako li se vec taj zove  :pije:

mire

Citat: markofpi poslato 14.06.2024. - 09:07
Ah da, nije ali meni je menjao hladnjak klime na Scenic-u, ponovo napunio i vakumirao i sve bilo super. Jedina razlika je sto ne radi sa ovim novim freonom i sto kod njega nema izbor delova vec samo iz originala ili ono sto je kvalitetno i skuplje.

Ja sam kod Neše i išao zbog ugradnje originalnih delova. U ovom slučaju, poslušao sam Duleta i njegovo iskustvo i ne mogu da kažem da sam pogrešio. Originalni hladnjak bi verovatno koštao x3, a to je ipak deo zbog kog se ne ostaje pored puta.

milan_k

Ovaj moj majstor me ispalio, onaj sto sam ga preporuci kolegi Marku.
Dva dana se ne javlja, i sad sam vec u ozbiljnom problemu. NIt' je savlja niti odgovara na poruke.

Edit.
Zvao Duleta Altina, popdne idem da se napuni, stavi boja pa da dodjem u narednom periodu da resavamo...

Za vikend idem po suprugu i malog klinju, ona je u 8. mesecu trudnoce. Pa sad zamislite kakav bi im put od 200 km bio bez klime.

I ovaj moj majstor zna situaciju, i ne javlja se. Tako da ce mu trebati ozbiljno opravdanje da bi nastavili saradnju.

markofpi

Ja sam kod tog Zorana sto si ga preporucio isao direktno, na bum sto se kaze. Inace nisam jos nista uradio jer zelim da odem na Altinu kod tog Duleta da vidim sta ce on reci. Svi bi da napune, da platis pa onda ako negde iscuri da platis ponovo i tako u krug.
Javi kako si prosao i kakav ti je utisak.

wcyber

kod sekulica je davnih dana bilo punjenje klime s garancijom, u smislu da, ako iscuri, oni popravljaju uzrok, a ponovno punjenje je besplatno

Ap0calypto

Svaki ozbiljniji serviser ce gledati da resi problem, a ne da samo puni gas u sistem

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll