Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vrata gepeka blokiraju na Cliu 3

Započeo Pac-Man, 09.09.2018. - 18:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pac-Man

Ukucao sam u pretragu i nigde nisam nasao nesto vezano za moj problem.
Kao sto sam naziv teme kaze. Vrata gepeka blokiraju. To se desava u situacijama kad je velika vlaga, kisa i posle pranja.
Kao da se navlaze kontakti na mikro prekidacu i onda ne mogu da otvorim gepek dok se kontakti ne osuse.
Jel imao jos neko ovaj problem i kako ga je resio?
Gledao sam na i video da na vratima gepeka i imaju dve gumene zaptivke koje se nalaze sa obe strane dugmeta.
Meni fali guma sa leve strane prekidaca. Tu je rupa. Mozda tu prolazi voda, pa kontakti malo nastradaju.  :nezna:
Kako god. Smeta mi u situacijama kad mi je gepek potreban. A narocito, kad treba putujem negde i moram stvari da ubacim u gepek, a ne mogu da ga otvorim.

wcyber

U slučaju nužde gepek možeš otvoriti iz kabine.. A sto se tice vode, nezgodna je , treba zadihtovati i čistiti gde god se nađe problem.. Meni od vode istrulio ceo jedan konektor sa 20)ak žica

Pac-Man

Kako moze iz kabine?
Nemam onu polugu sto se nalazi kod vozacevog sedista na nekim automobilima.

Milenko_M

Za otvaranje zadnjih vrata , kada su blokirana mora da se dođe do vrata preko zadnjih sedišta .Nije preporučljivo za krupnije ljude.Kada se dođe do vrata iznutra onda mora da se skine plastika koja ide sa unutrašnje strane preko brave .
Kada se brava oslobodi poklopca postoji jedna metalna šipkica koja mora da se stisne.Tada će vrata biti slobodna.Moja preporuka je da da dok vrata rade skineš taj poklopac i vidiš kako to radi.

IsNoGood

To je poznata boljka na Cliu III i Meganu II, ja sam imao to na Cliu. Odeš kod električara koji će rasturiti donji deo brave, osušiti, podmazati mašći i zatvoriti i problem rešen za 10 minuta rada.
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Pac-Man

Pa super.
J...... e sto se nikad ne znas kada ce da se desi. Samo odjednom blokira.
Tako mi je u petak ujutru bio blokirao, pa tek u pola dva radio normalno.
Prekidac bio nacisto mrtav kad sam pokusao da otvorim i nije hteo.

Pac-Man

Izvinjavam se, ako krsim pravila foruma, sto saljem odgovor na sopstveni odgovor.  :frown:
Ovako. Nisam jos bio kod majstora u vezi gepeka. Al je nastao sledeci problem, koji mi deluje kao ozbiljniji.
Gepek mi je nacisto blokirao i tako je vec 3-4 dana, kada otljucavam i zakljucavam auto, iz gepeka se nikakav zvuk ne cuje . Dugme na gepeku uopste ne reaguje i ne cuje se el. motor, odnosno ono klik kada se pritisne dugme na gepeku.
Da li postoji mogucnost da je stradao ceo mehanizam ili je nesto drugo u pitanju, da li zbog toga mogu kod elektricara ili moram u ovlasceni servis i ako je mehanizam, koliko kosta to cudo?
U subotu planiram da odem kod elektricara kod mene u kraju.
Al reko da prvo pitam vas da mi otprilike kazete sta moze biti i kolika bi me kostalo sve to.
Gledao sam osigurace za svaki slucaj i ok su. Da i to pomenem.

wcyber

Ili ne dolazi struja do gepeka ili je u prekidu taj kontrolni vod.. U svakom slucaju deluje da je samo do instalacije do brave

Pac-Man

Sta sve moze da izazove prekid struje?
Ja cu svakako u subotu kod majstora, pa cu javiti sta je bilo, ako uopste nesto uspeju da urade.
Nadam se da ce uspeti i to za razumnu sumu.

wcyber

Moze na konektorima da dodje do oksidacije sto je veca verovatnoca, a moze i negde fizicki da se prelomio kabel, sto je manja verovatnoca ..

Pac-Man

Ovako. Kvar je otklonjen.  :)
Bio je problem u samom dugmetu na gepeku. Nije imalo struju. Majstor ga je izvadio, rasturio i smirglom ocistio bakarni deo, koji lici na listic. Verovatno se na tom bakarnom listicu stvorila oksidacija, pa je bio onemogucen protok struje i dugme uopste nije imalo kontakt.
Sada dugme radi mnogo tise i otvara kao i ranije.
Sve zajedno je izaslo 1500 dinara.  :)
Tako da ako neko ima slican problem sa Cliom 3 kao i ja, eto resenja. :)