Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Neče da pali (vergla) “Renault Clio II 1.4) ?

Započeo pape, 16.01.2019. - 12:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pape

"RENAULT CLIO II  1.4"  (1998 g)
Prije par dana mi se desio problem, prvi put u otkad imam taj auto (10 g)
Vozio sam bez problema, ugasio motor i vratio se nakon 5 minuta
Dao sam kontakt ključem i čulo se samo nekakav kratki slabi zvuk "tik" i ne čuje se nikakvo verglanje
Drugi put dam kontakt ključ, opet taj zvuk "tik", i nakon toga nikako da se pokrene verglanje
Ali slijedeći dan pali iz prve (vergla punom snagom) ali sam primjetio jedan detalj

Kad ugasim motor i idem ga palit odmah nakon toga (dok je motor još topal), neče da vergla (sam taj "tik")
Ali kad prođe nekoliko sati ili cijeli dan (nakon gašenja) odmah vergla i pali iz prve
Da napomenem, na guranje auta odmah pali
Zna li ko šta bi mogao biti uzrok, kako bi, prije odlaska mehaničaru, otprilike znao da li je to neki skuplji kvar

bo ris

Anlaser, automat anlasera, a kad ga vec skidas zameni i cetkice i caure pa si miran jos deset godina

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

pape

Zašto pali iz prve nakon šta prođe nekoliko sati, to mi nije jasno

bo ris

Ohladi se, metal kad se ugreje on se siri pa ti delovi sto su dotrajali to ih sirenje jos vise optereti i on nece da se makne, kad se ohladi aj da kazem sve se vrati koliko toliko u normalu i on zavergla

Filip

Automat anlasera + cetkice, to su ti simptomi.
Captur 1.3 tce 2025

petarcirjanic

Citat: bo ris poslato 16.01.2019. - 12:58
Ohladi se, metal kad se ugreje on se siri pa ti delovi sto su dotrajali to ih sirenje jos vise optereti i on nece da se makne, kad se ohladi aj da kazem sve se vrati koliko toliko u normalu i on zavergla

Da ohladi se metal i najverovatnije je problem u namotajima automata,kad je sve hladno struja prolazi,kad se ugreje dodje do prekida i nece da radi.

pape

Ok shvatio sam, vodim ga auto električaru