Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

dCI 160 mišljenja

Započeo jovale, 16.01.2019. - 18:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jovale

Imam u Espace-u ovaj motor od 118kw 1.6 bi turbo. Interesuju me vaša mišljenja

boree

Nov ? Pojavili se prvi problemi ?

jovale

Pu,pu daleko bilo :) nego mi je čisto zanimaju mišljenja iskusnijih posto sam se naslusao raznih priča kako su dve turbine bezveze kako se brze kvari itd

wcyber

Koliko znam niko na forumu nema bi turbo.

A što se problema tiče, logično je da je slozeniji sistem podlozniji problemima, bilo šta da je u pitanju

jovale

wcyber

To nw znači da će baš tvoj auto imati problema :D

mire

Hoće, ako bude razmišljao o problemima. :kez:

baki800

jovale

Ma daleko od toga da sam paranoican, ali volim da znam sto vise o tim stvarima :D

IgorML

Ma kod tebe nema mesta za nerviranje...
Kad ti rikne jedna turbina ti imaš  drugu... :rotfl:

pedjak

Da ne otvaram novu temu, ova je napribližnija:

Koji su beše problemi sa 1.6dci 160, tj koji su najbitniji?
Menjani su i motori, koliko znam. Kažu da se mogućnost problema smanjuje skraćenim servisnim intervalom...

Iliti: ako se kupuje polovan, da li se šta može proveriti i preduprediti? Da li je problematika rešena od neke serije/godine.

U zgradi imam Espace IP, kupljen ovde, kojem je menjan motor u garanciji, ali nikako da sretnem vlasnika u poslednje vreme (ne živi u zgradi).

TT

wcyber

ja koliko vidim do sada.. svi reno motorji imaju isti problem  - uvezeni sa preko 400k km i onda ne valjaju kod  nas :)  retki su oni koji stvarno imaju neki ozbiljniji problem na manje km

mire

Namerno, ili slučajno si preskočio da u prethodnoj poruci piše da je menjan motor u garanciji na automobilu kupljenom ovde?

wcyber

ah, cudno je bilo napisano .. misli se bas na bi-turbo dci ?

ima nekih referenci o tim menjanjima motora u garantnom periodu ? koliki procenat motora je zamenjen u garantnom periodu ?

pedjak

Da, bi turbo dCi, menjan mu je motor na  manje od 100k, ako se dobro sećam. Sada je na 150kkm (ukupno). Bilo ih je i na oglasima sa menjanim motorom, kod nas i na mobile.de, a sigurno je da ima i onih kojima nije napisano da su menjani.

Komšija mi nije tek tako rekao, pitao sam ga, jer sam čuo za te slučajeve. Ispostavilo se da je i njemu menjan.

Ne znači da je svaki zamenjen, niti da ih ima xy%, ali je to jedini noviji Reno/Nisam motor, za kojeg sam takve stvari čuo

Bilo je tu loših TCe motora, ali nisu menjani u garanciji.

TT