Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vibracije koje ne mogu da otklonim

Započeo daxsm, 27.03.2023. - 16:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

petarcirjanic

Kačenje na dijagnostiku može uputiti na potencijalni problem, može da vibrira zbog dizni, taj auto bi trebao da nosi siemens dizne koje su problematične za popravku..

daxsm

Citat: Ap0calypto poslato 02.04.2023. - 19:32
Neki od nosača, tipujem onaj glavni. I opet je savet, fabrički da se uzme. Jeste 2-3 puta skuplji. Ali ce sigurno trajati duze od ovih jeftinih zamena.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Gde da nadjem fabricki ako je on? Jel Valeo fabricki ili? Uopste nije problem sto je skuplji, uvek se vidim tim da stavim kvalitetnije

Ap0calypto

Meni je majstor nabavio, mislim da nije Valeo. Bas ima Citroen znak na sebi. Valeo je svakako bolji izbor od kineskih.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

daxsm

Majstor kaze da je pregledao sve i da je sve na mestu. Zatrese pri paljenju iako sam menjao zamajac jer je navodno alternator malo "sporiji". Da li govori istinu? Cudno mi sto sam menjao zamajac i kvacilo a on zatrese pri paljenju.

Probacu na jos jedno mesto da odem po misljenje.

Ap0calypto

On tebi trese u leru i kad vozis?

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

daxsm

U leru su najosetnije. U voznji se ne primete. Jedino sto motor mi se cini da radi grublje kad su te vibracije prisutne

daxsm

Nisam dobro rekao. Nije alternator vec anlaser malo sporiji i kaze moze on da pravi vibracije

petarcirjanic

Ap0calypto

Vidi, meni je auto bio u rukama 3 različita majstora. Tek je poslednji rekao da je otišao nosac motora. Vibracije su bile prisutne dugo, znaci svi su kao proveravali, niko nista nije rekao. Tako da, to sto je on isključio nosače kao ispravne, ne bih ih i dalje isključio kao uzrok, jer je to najčešći.

— Robert Todd Carroll

petarcirjanic

Bar nosace nije tesko proveriti.

daxsm

Moracu kod jos nekog da oteram onda da pogleda.

Ap0calypto

Vidim da si iz NS, kod koga si bio do sada od servisa?

— Robert Todd Carroll

Filip

Sad kad se setim, audi je to radio kad udje u mod regeneracije, tresao se i brundao...
Captur 1.3 tce 2025

johntra

Da ne otvaram novu temu...

Imam problem sa vibracijom motora kod Laguna 3 SW 1,5 dci, iako su nedavno zamijenjeni svi nosači i podupirači. Znači, zamijenjen je hidraulički nosač (Imperium), zamijenjen je desni podupirač sa gornje strane, zamijenjen je donji nosač motora (ne znam im proizvođača) i zamijenjen je nosač mjenjača (Febi). Međutim, nakon svega toga, motor i dalje trese i vibrira.

Naravno, u zimskom periodu je to izraženije dok se motor ne zagrije na radnu temperaturu, i tada vibrira, ali je manje osjetno. Ljeti je isto osjetno, ali manje. Bučniji je u vožnji na visokim obrtajima, ali to je fizički od vibracija vjerovatno, ne nešto u motoru.

Znači, svi simptomi nosača motora, ali sve isto nakon zamjene. Na autu su reparirane sve četiri dizne, jedna je bila crkla, ostale urađene u kompletu. To mi se desilo ljetos, od tada sam prešao oko dvije hiljade kilometara i sve je ok. Neka od njih i dalje radi bučno, ali nema nikakvih drugih problema. Auto normalno pali, ide, ne trza, nema dimova nikakvih boja. Zimi je bogdu teže za paliti na većim minusima, ako se ostavi dan-dva i ne vozi, ali ništa alarmnatno. Grijači su isto OK. Kad ga nekad ljeti ili zimi palim, češće zagrijanog, desi se neki kratki zvuk, kao metal od metal. Ali jako kratko. Ne dešava se to uvijek. Zato sam i kontao da su to nosači, ali zvuk se i dalje ponekad javi.

Nema nikakvih upozorenja na tabli isto. E sad, čitam po netu da problem vibracija zna praviti regulator pritiska goriva, ali mi se ne bacaju pare i na to. Tražim negdje polovan da probam, ali su cijene polovnog maltene isto kao novog. Isto tako, iako ne vjerujem, može li biti šta do sinhronizacije rada dizni, mada sumnjam, jer onda bi auto dimilo i trzalo u vožnji. Stvarno nisam pametan, rješava mi se ovo, jer me blago i nervira. Znamo svi da su 636 motori na svoju ruku, ali generalno sam za sada zadovoljan sa autom, znam koje su mu najveće mane i sve pratim pozorno.

Inače, motor mi radi isto kao na snimcima momka sa ovim Scenicom. Isto između 1.000 i 2.000 ovaj zvuk, a na leru isto bučnije...Na satu sada ima 197.000...

https://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=5275.150