Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kompresor klime

Započeo r416, 23.01.2019. - 20:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

r416

Ekipa nakon mira od par tjedana sa problemima. Ponovno problem ali neka duga stvar kompresor klime,remenica pravi problem. Cini se da se raspao lezaj I kvacilo znaci baca. Vec sam u potrazi za drugim kompresorom I nasao isto od benzinca. Sada taj je sa motora 1.6 pitanje da li su isti taji I od 1.8. Vozilo laguna2. Da li su isti kompresori postoji li kakva oznaka ili nesto,vec mi je dvaput remen klinasti pao.  Hvala

Drobac

Malo pre stigoh do Grčke, čamio sam na granici punih 6 sati. Od toga, nekih 5 sati je radila klima. Kada sam stigao, čuje se zvuk kao kad je ležaj suv, klizi metal o metal. Dignem haubu, zvuk dolazi od remenice kompresora klime. Je l' sme auto tako da se vozi?

Klima inače radi.

pedjak

Radiće kompresor dok ne zakuca, a to ne mora biti skoro. Dok je pod opterećenjem, verovatno se ne čuje, ali u leru, ili kada se isključi klima, zvuk postane neprijatan? Pri paljenju zazveči/zagrebe?

Možeš skinuti kaiš sa klime, ali to znači pakao do kuće.

TapaT

Drobac

Nisam primetio da zazveči pri paljenju, ali jeste neprijatan zvuk, kao kad se zavrti neispravan ležaj, samo glasnije. Pod opterećenjem se ne čuje od motora, primetio sam na prvoj raskrsnici. Čak je u jednom momentu i prestao da se čuje. On ide preko pk kaiša, ne znam kako da ga skinem.

pedjak

Nije da se ne čuje od motora, već pod opterećenjem nema luft, ili šta god da je uzrok.

Imao sam skoro sličnu situaciju. Pre neki dan stavljen drugi kompresor. Nestalo je više zvukova, za koje nisam ni znao odakle potiču :D

Ja sam ga vozio, kuća posao, dok nije stigao drugi. Mada, poslednji dana se baš gadno čuo na paljenju.

U leru kao da mi se lanac rastegao, na njega sam prvo i posumnjao.

Ako jedan kaiš pogoni sve, onda ne pipaj.

Što se samog kompresora tiče, nekimneće da se bave popravkom, samo zamenom, a oni koji znaju da poprave, nisu to preporučivali. Odnosno, moglo je, ali bez garancije. Predlog je bio ili dobar zamenski ili polovan OEM, nikako kineski, jer kažu da ni on ne bi potrajap nešto dugo.

TapaT

Drobac

Meni je samo bitno da znam da li mogu tako da se vratim kući ili da aktiviram pomoć na putu.

pedjak

Prvo ti treba tačna dijagnostika kvara. Teško će ti iko reći "(Ne) Možeš tako da voziš nazad".

TapaT

Drobac

Jutros sam ga probao, u leru se čuje kad je isključena klima, a kad je uključena, ne čuje se.

mire

Kaiš ne možeš da skineš. Pogoni sigurno servo pumpu, a moguće i vodenu. Vozi sa klimom i ništa ne diraj. Kad se vratiš kući, nađi nekoga ko radi remont kompresora i sredi to pre nego što zakuca u vožnji.

zokce

Ako se cuje kad je iskljucen kompresor onda imas srece, otisla je remenica.

Drobac

Hvala svima na odgovorima, večeras krećem kući, čućete epilog sutra.

Drobac

Stigoh kući jutros. Stigao sam do Srbije, prešao nekih 400 km, stao na pumpu na auto putu između Niša i Leskovca da malo odmorim i tamo skontam da mi smrdi ispod haube, baš tu kod PK kaiša i malko se dimi, jedva primetno. Pustio sam ga malo da se ohladi, upalio i video da se sad čuje ležaj i kad je klima ugašena i kad je upaljena. Onda sam odlučio da nema smisla tako voziti još 350 km i zvao pomoć na putu, da ne bih napravio još veću havariju.

wcyber

eh, kad se setim kad sam na staroj skodi favorit remontovao zadnje kocnice dan pred polazak na more, pa mi malo kacila rucna kocnica zadnji levi tocak .. ala je to skripalo od zlatibora do bara, dok nisam skontao sta je problem i popustio sajlu rucne u kabini kod same rucice  :pije:

frenchkey

Citat: Drobac poslato 12.08.2024. - 18:18
Stigoh kući jutros. Stigao sam do Srbije, prešao nekih 400 km, stao na pumpu na auto putu između Niša i Leskovca da malo odmorim i tamo skontam da mi smrdi ispod haube, baš tu kod PK kaiša i malko se dimi, jedva primetno. Pustio sam ga malo da se ohladi, upalio i video da se sad čuje ležaj i kad je klima ugašena i kad je upaljena. Onda sam odlučio da nema smisla tako voziti još 350 km i zvao pomoć na putu, da ne bih napravio još veću havariju.
Vrli mudro. Kad pukne kais i ode pod zupcasti napravi  havariju.
Pitaj me kako znam

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

alexsasa

Pametno. Koga si zvao?

Sent from my iPhone using Tapatalk