Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kompresor klime

Započeo r416, 23.01.2019. - 20:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Drobac

Citat: wcyber poslato 12.08.2024. - 18:31
eh, kad se setim kad sam na staroj skodi favorit remontovao zadnje kocnice dan pred polazak na more, pa mi malo kacila rucna kocnica zadnji levi tocak .. ala je to skripalo od zlatibora do bara, dok nisam skontao sta je problem i popustio sajlu rucne u kabini kod same rucice  :pije:
Zato ja ništa ne sređujem neposredno pred polazak, nego ranije.
Citat: frenchkey poslato 12.08.2024. - 19:32
Vrli mudro. Kad pukne kais i ode pod zupcasti napravi  havariju.
Pitaj me kako znam

Poslano sa mog 21081111RG koristeći Tapatalk

Znam za tu mogućnost iz tuđih iskustava, zato sam ovako i reagovao. Da je prezubio, mogao bih samo na otpad da ga teram, ne bi mi se isplatilo da ga popravljam. Plus bih opet morao da zovem šlep. :D

Citat: alexsasa poslato 12.08.2024. - 20:30
Pametno. Koga si zvao?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Atlas.

boblegend

Pošto si imao  neposredno iskustvo sa Atlasom, može li još neka informacija tipa, jesu li bili korektni, jesu li nudili  još neku opciju npr. popravka u servisu...? :write:

alexsasa

Sve ovo iznad plus koliko si ih cekao.
Drago mi je da ste sigurno stigli kuci, javi kako si prosao u servisu

Drobac

Zvao sam ih oko 4 sata ujutru, prvo se niko nije javio pa sam za par minuta zvao opet. Isto se niko ne javlja, posle par minuta neko zove mene, ja se javljam, zove žena, vidi se da je spavala, ja joj kažem šta se dešava, ona me pita za podatke, gde se nalazimo, koliko nas ima u kolima i koju uslugu želim. Ja sam rekao da hoću šlep do kuće. Ona kaže da će me za koji minut zvati čovek koji vozi šlep. On zove za desetak minuta, pita gde se nalazim i kaže da će doći za 40-ak minuta, ne može ranije. Došao je za nekih 50- ako min, što mi je prihvatljivo, ipak sam se nalazio na na pumpi na sred auto puta, na polovini između Leskovca i Niša, čovek je dolazio iz Aleksinca. Ne mogu baš očekivati da se iza svakog ćoška nalazi Atlas i samo čeka da li će se meni pokvariti auto. Pojavio se sa putničkim kombijem koji vuče šlep prikolicu. Kad je došao, ja ga pitam da isteram auto sa parking mesta naspram prikolice, on me pita je l' auto ide. Ja kažem da ide, ali se jako čuje ležaj. Onda smo ga naterali na prikolicu, svi ušli u kombi i nastavili do Rume. Došli do kuće, tamo je istovario auto i to je to. Nit' me je pitao za ugovor, nit' proveravao auto kad je došao, što mi je malo čudno, jer tako može da ih izlevati kako ko hoće, da slaže da je auto u kvaru da bi uštedeo na gorivu. Suma sumarum: Atlas me je koštao 8000, u Makedoniji sam sipao goriva za 53 evra (što je oko 6200) i nisam platio putarinu koja je 2100 din. Kad se sve sabere i oduzme, ja sam na nuli, tako da se itekako isplati uplatiti paket.

boblegend

Hvala ti na ovom iscrpnom odgovoru. Dosta znače ova ipak pozitivna iskustva iz prve ruke. Obično se kad su u pitanju ove osiguravajuće kuće srećemo sa nepotpunim i nameštenim komentarima, Izvini što u tvojoj muci i problemima mi se bavimo za tebe  sada manje bitnim stvarima. :ok:

Drobac

Ma nema šta da se izvinjavaš, bitno je da se sve na kraju završilo kako treba, stigli smo kući živi i zdravi, a auto će se popraviti, nije to ne znam kakav kvar.

Drobac

Rendža je konačno ponovo na točkovima, otišao je ležaj i od toplote koju je pravio zatopila se špulna koja uključuje kvačilo. Stavljen nov ležaj, promenjena špulna, ubačeno ulje u kompresor i dopunjena klima.

alexsasa

Svaka cast
Ulje u kompresor se sipa posebno ili pri punjenju freonom?

Milenko_M

Odkud  špulna na kompresoru?

Drobac

Citat: alexsasa poslato 24.08.2024. - 13:20
Svaka cast

To već ne znam, tako mi je rekao.

Citat: Milenko_M poslato 24.08.2024. - 14:37
Odkud  špulna na kompresoru?
Tako je on nazvao plastični elektro deo što uključuje kvačilo.

Ap0calypto

Citat: alexsasa poslato 24.08.2024. - 13:20
Svaka cast

Aparati moderni ubrizgavaju i ulje. Na izveštaju piše koliko je dodato

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Hvala na pojasnjenju kolega

zokce

Obično aparat prvo vakumira sistem, tako iz njega izvadi sve, i gas i ulje. Onda, ako je vakum stabilan, puni sistem i gasom i uljem. Količine su već umemorisane u novim aparatima, samo se izabere model auta.